Συνελήφθη η σπείρα που διέρρηξε το Μητροπολιτικό Ναό της Ύδρας

Χαρμόσυνη είδηση αποτελεί για  την Ύδρα και ιδιαίτερα για τον Μητροπολιτικό Ναό του νησιού, τον εφημέριο και τους συνεργάτες του το γεγονός της σύλληψης των μελών της σπείρας  που διέρρηξε πολλούς ναούς στην Αττική, ανάμεσα σε αυτούς  και του Μητροπολιτικού Ναού της Ύδρας.

Η είδηση αναφέρεται στο site της «Ναυτεμπορικής» και έχει ως εξής:

Στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές κυρίως σε ναούς, σε διάφορες περιοχές της χώρας, προχώρησε η υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά σε συνεργασία με τη διεύθυνση ασφάλειας Αττικής. Συνολικά, έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 5 άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σπείρα από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένδεκα περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών από Ιερούς Ναούς και συγκεκριμένα από πέντε Ιερούς Ναούς σε Ύδρα, Σπάρτη, Αθήνα, Μαρκόπουλο Αττικής και Χαλάνδρι καθώς και δυο στην Τήνο και τέσσερις στην Άνδρο.

Ως προς την μέθοδο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας επισκέπτονταν προηγουμένως τους ναούς και με πρόσχημα την προσκύνηση κατόπτευαν τους χώρους και τα αφιερωμένα αντικείμενα που είχαν αφήσει οι πιστοί.

Μόνο από τη διάρρηξη εκκλησίας στην Ύδρα, οι δράστες αφαίρεσαν περίπου πέντε κιλά χρυσό σε τάματα και παλαιά κοσμήματα, εικόνα της Θεοτόκου, τιμαλφή και 200 ευρώ από το παγκάρι της εκκλησίας. Η αξία των αφαιρεθέντων ταμάτων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Από Ιερό Ναό στην Άνδρο αφαίρεσαν χρυσά και αργυρά τιμαλφή από εικόνες, ενώ επιπρόσθετα βεβήλωσαν προθήκη με Ιερά Λείψανα, πετώντας τις θήκες των λειψάνων στο πάτωμα του Ναού. Από ιερό ναό της Σπάρτης αφαίρεσαν χρυσά τάματα, 2 εγκόλπια και 2 σταυρούς, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Επιπλέον από έρευνα της αστυνομίας εξιχνιάστηκαν άλλες δυο περιπτώσεις και συγκεκριμένα ληστεία σε μονοκατοικία στο Κορωπί, όπου αφού έδεσαν και φίμωσαν τον ιδιοκτήτη αφαίρεσαν 750 ευρώ και διάρρηξη σε οικία σε περιοχή της Ρόδου, από όπου αφαίρεσαν 1.800 ευρώ και διάφορα τιμαλφή.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• (2) τάματα σε λεπτό φύλλο χρώματος χρυσαφί,

• (2) βραχιόλια χρώματος χρυσαφί,

• (2) δαχτυλίδια χρώματος χρυσαφί,

• ρολόι χειρός,

 

 

Διαβάστε επίσης

Ενώθηκαν σε ζευγάρια, τόλμησαν και έζησαν πέρα από τα όρια στο 2nd TRIMORE M.T. SwimRun Hydra 2019Ύδρα

Ο αθλητισμός, μερικές φορές χαρίζει όμορφες, ξεχωριστές και ιδιαίτερα έντονες στιγμές. Οι στιγμές αυτές, στο στίβο της Ύδρας γίνονται ονειρεμένες. Το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου 2019,...