ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ύδρα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο 

Με κάθε επισημότητα και τις πρέπουσες τιμές η Ύδρα τίμησε και φέτος τον πολιούχο της Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο.

 

Ο Νεομάρτυρας Κωνσταντίνος ο Υδραίος με καταγωγή από τη συνοικία Κιάφα της Ύδρας μαρτύρησε στη Ρόδο το 1800, αφού προηγουμένως είχε αλλαξοπιστήσει και είχε γίνει μουσουλμάνος. Η μετάνοιά του και η άσκησή του κατόπιν τον οδήγησε στην Κωνσταντινούπολη, στο Άγιο Όρος και τελικά στη Ρόδο όπου και με παρρησία ομολόγησε την πίστη του.

 

Η Ύδρα τιμά το νεομάρτυρα Άγιο Κωνσταντίνο με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό  που βρίσκεται στα ψηλά του οικισμού.

 

Χθες στον πανηγυρικό εσπερινό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ αναφέρθηκε στον Άγιο Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο τον Υδραίο και καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. κ. Φιλόθεο.

 

Στην αντιφώνηση του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ.κ. Φιλόθεος αναφέρθηκε παραστατικά στο μαρτύριο του Αγίου Κωνσταντίνου και την Θεία Χάρη που του δόθηκε από τον Ιησού Χριστό για να αντεπεξέλθει των μαρτυρίων Του που υπέστη  και να φτάσει στην αγιότητα. Στον εσπερινό χοροστάτησε επίσης ο Μητροπολίτης Μάνης κ. κ. Χρυσόστομος.

 

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ε. Καραμήτσος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος κ. Ε. Δανόπουλος, φορείς του νησιού, Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και πλήθος κόσμου.

 

Τελετάρχης της Ιερής Πανηγύρεως ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

 

*Στοιχεία και φωτογραφίες από το site «Ύδρας πολιτεία»

 

Διαβάστε επίσης

Ενώθηκαν σε ζευγάρια, τόλμησαν και έζησαν πέρα από τα όρια στο 2nd TRIMORE M.T. SwimRun Hydra 2019Ύδρα

Ο αθλητισμός, μερικές φορές χαρίζει όμορφες, ξεχωριστές και ιδιαίτερα έντονες στιγμές. Οι στιγμές αυτές, στο στίβο της Ύδρας γίνονται ονειρεμένες. Το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου 2019,...

Ομαδική έκθεση με τίτλο «Τα Καΐκια που Πληγώναμε» από τις 16 Νοεμβρίου 2019 στο ΙΑΜΥΎδρα

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και η καλλιτεχνική ανοικτή πλατφόρμα «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ» σας προσκαλούν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Ι.Α.Μ.Υ. στην ομαδική έκθε...