Η Ερμιόνη ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της για τη 14η Γιορτή Ροδιού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025. Ο Δήμος Ερμιονίδας και η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης προσκαλούν κατοίκους και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στον ευλογημένο καρπό του τόπου, το ΠΟΠ Ρόδι Ερμιόνης.
Η γιορτή, θεσμός πλέον για την περιοχή, τιμά το ρόδι – σύμβολο γονιμότητας, ευημερίας και καλής τύχης – και αναδεικνύει τη σημασία του τόσο για την τοπική παραγωγή όσο και για την πολιτιστική ταυτότητα της Ερμιόνης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Ερμιόνης, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το φημισμένο ρόδι, να γευτούν τοπικά προϊόντα και να συμμετάσχουν σε δράσεις που προβάλλουν τον πολιτισμό, την παράδοση και τη γαστρονομία της περιοχής.
Τη διοργάνωση πλαισιώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ), το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης (ΙΛΜΕ), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης «ΠΟΡΦΥΡΑ», ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης, το Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης και οι Ναυτοπρόσκοποι Κοιλάδας.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Σάββατο 25 Οκτωβρίου
15:00 – Ποδηλατοδρομία για μικρούς και μεγάλους (έναρξη και τερματισμός στο Μόλο Μαντράκια)
20:00 – Συναυλία με τους “ALCATRASH” στη Πλατεία Πεύκου
Κυριακή 26 Οκτωβρίου
09:00 – Παιχνίδια πόλης από τους ναυτοπροσκόπους Κοιλάδας
11:00 – Επίσημη έναρξη της εορτής με χαιρετισμούς, δρώμενα
11:30 – Χοροί από την Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης
12:00 – Περιήγηση στην έκθεση












