ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η "Πανούκλα" του Καμύ στο 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμιονίδας

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00 η βραβευμένη «Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ, που κατέκτησε το φετινό βραβείο σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν» παρουσιάζεται στο κοινό της Ερμιονίδας, στο πλαίσιο του 9oυ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘEATΡOY «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ», στο Θέατρο ARTίκι στο Κρανίδι.
Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», το μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της Ερμιονίδας, διοργανώνει ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας κάθε καλοκαίρι, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Π.Ε. Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 


Πολυχώρος ΑRTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης.
Kρατήσεις & Πληροφορίες : 698 698 2224
Γενική Είσοδος: 10€

 


H «Πανούκλα», το αριστουργηματικό αφήγημα και ένα από τα διαχρονικότερα έργα του Αλμπέρ Καμύ, που την περασμένη χειμερινή περίοδο παρουσιάστηκε πιο ανατρεπτικά από ποτέ με συνεχόμενα sold out, κατακτώντας το βραβείο σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν», έρχεται για δεύτερη φορά στο θέατρο ARTίκι στο Κρανίδι, μετά από πρόσκληση του Θεατρικού Ομίλου  Ερμιονίδας.

 


Το έργο

Ο γιατρός Ριέ, η Πόλη και η Πανούκλα ξετυλίγουν ένα παράλογο χρονικό τρόμου, επιβίωσης κι ανθεκτικότητας. Όλα ξεκινούν σε μια συνηθισμένη πόλη, όπου οι αρουραίοι αρχίζουν να βγαίνουν από τους υπονόμους και να πεθαίνουν στους δρόμους. Η ζωή των ανθρώπων της αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς ο ιός μεταδίδεται  ανεξέλεγκτα από τα ζώα στους ανθρώπους και έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια, τη μοναξιά, τον φόβο, την τρέλα και τον θάνατο. Ο γιατρός Ριέ βάζει στο μικροσκόπιό του το χάος που προκαλεί μια τέτοια κρίση, παλεύει ακατάπαυστα για την υγεία των συμπολιτών του και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πολεμήσει, όχι μόνο την αρρώστια, αλλά κυρίως την απελπισία.  

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ο Κωνσταντίνος Πασσάς, και ο Δημήτρης Μαμιός επί σκηνής ζωντανεύουν το αλληγορικό τοπίο του έργου και αναρωτιούνται για το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, αφού ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές «υπάρχουν στον άνθρωπο περισσότερα πράγματα να θαυμάσεις απ’ όσα μπορείς να περιφρονήσεις».

Σημείωμα της σκηνοθέτριας, Σοφίας Καραγιάννη
«Η προσωπική μου εργασία πάνω στο αλληγορικό και σπουδαίο κείμενο του Α. Καμύ ξεκίνησε πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Μετά από δύο αναβολές της πρεμιέρας του έργου λόγω γενικού lockdown και μέχρι την σημερινή παράδοση της παράστασης στο κοινό της, ένοιωσα πολλές στιγμές άβολα, αμήχανα, αφού η βιωμένη εμπειρία μας έκανε αληθινούς μάρτυρες στην φανταστική πόλη που τόσο εύστοχα περιγράφει ο συγγραφέας. Πώς λοιπόν να καμωθούμε ότι κάπου, κάποτε ζήσαμε τα τραγικά γεγονότα που περιγράφει ο Καμύ; Μα αφού τα ζήσαμε. Και οι λέξεις που έπρεπε να πούμε; Μα δεν ήταν λέξεις γραμμένες σ’ ένα χαρτί. Έβγαιναν από τα στόματα όλων μαζί των ανθρώπων που βιώσαν και βιώνουν την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν το θέατρο, όπως λένε, δίνει την ευκαιρία στον θεατή να δει «μέσα από την κλειδαρότρυπα» τις ζωές των ηρώων, στην περίπτωση της Πανούκλας πως μπορεί ο θεατής να γίνει ο «αδιάκριτος» παρατηρητής της σκηνής; Μα αφού είναι μάρτυρας πραγματικών γεγονότων που μοιάζουν τόσο πολύ με αυτά της εξωπραγματικής πόλης του Καμύ. Θέλω με δυο λόγια να πω πως μπορεί το θέατρο να γίνει και ζωή αλλά στην περίπτωση της «Πανούκλας» είναι ζωή. Και αυτό είναι αλλόκοτο.

Το παράλογο αυτό χρονικό, έχοντας αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με την τεχνική της τραγωδίας, ξετυλίγεται επί σκηνής από τρία πρόσωπα. Ο Ριέ, ο γιατρός που εργάζεται ακούραστα για να βοηθήσει τους συμπολίτες του, η Πανούκλα, η προσωποποιημένη εκδοχή της αρρώστιας που περνάει την πύλη σαν κατακτητής, και η Πόλη, τα πρόσωπα που ζουν εντός των ορίων της και παρά την συμβολική τους υπόσταση δίνουν μια ανθρώπινη πάλη με την αρρώστια. Ο γιατρός Ριέ και η επιδημία θα αναμετρηθούν, και ενώ ο αγώνας μοιάζει σαν μια ατελείωτη ήττα, κάτω από τον απροκάλυπτο τρόμο υπάρχει μια έντονη χαρά για ζωή. Και αυτό είναι το πιο σπουδαίο στο κείμενο του Καμύ, ο τρόπος με τον οποίο η απελπισία δίνει την θέση της στην ελπίδα.

Με αφορμή τον γιατρό Ριέ και τον αγώνα που δίνει με μοναδική αυταπάρνηση, εύλογο είναι οι σκέψεις μας να είναι στους γιατρούς που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Γιατροί και νοσηλευτές, έχουν σηκώσει ένα δυσανάλογο βάρος στους ώμους τους. και δυστυχώς, πολλοί από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους. Σ’ αυτούς θα ήθελα να αφιερώσω την παράσταση, ως μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓIA TO EΡΓO

Συγγραφέας: Αλμπέρ Καμύ

Μετάφραση: Σοφία Καραγιάννη, Μιχάλης Βραζιτούλης

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη 

Σκηνικά: Κωνσταντίνα Κρίγκου

Κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου

Μουσική: Στάθης Δρογώσης

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Χορογραφία: Μαργαρίτα Τρίκκα

Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός και ο μουσικός Στάθης Δρογώσης. 

Διάρκεια: 80 λεπτά  

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ευχαριστεί θερμά τους Χορηγούς Εισιτηρίου LONG VIEW HAMMAM & SPA PORTO HELI και ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Κρανίδι-Ερμιόνη. 

τηλέφωνο κρατήσεων: 698 698 2224. 

f θεατρικός όμιλος ερμιονίδας – πολυχώρος Artiki   

Δανάη Σαλεπούλα, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Υπεύθυνη για τον Τύπο & τις Χορηγίες, τηλ. 6979796194 - dsalepoula@gmail.com

  
ΤΟ 9o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘEATΡOY «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»
Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του εμπνευστή του, καθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό, έχοντας συγκεντρώσει επίλεκτες αθηναϊκές παραστάσεις και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου μέσα στο διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να συμβάλει στην προώθηση του θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη Ερμιονίδα μας, καθώς και στην τόνωση της τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού και προσφέροντας μια υψηλού επιπέδου εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας και θεατρικής παιδείας στους κατοίκους και επισκέπτες του τόπου μας, αλλά και σε ολόκληρο το νομό μας.

Χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι ο Πολυχώρος Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, έδρα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε σημείο  κοντά στην Ερμιόνη, την Κοιλάδα, το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, πρώην αποθήκη, που διαμορφώθηκε σε θέατρο για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας.

 Με τις θερμές ευχαριστίες όλων των Μελών του Θ.Ο.Ε. για την παρουσία σας στις δραστηριότητές του, σας περιμένουμε στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ARTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ για ένα πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό πολιτιστικό καλοκαίρι.

Ο Θ.Ο.Ε. ευχαριστεί θερμά το Σ.ΦΙ.Π. ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ για τη διαχρονική παρουσία στο πλευρό του ως «Μέγας Αρωγός», την ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ -«Χορηγό Προγράμματος» για την καθιερωμένη προβολή του προγράμματος στα λεωφορεία της γραμμής Αθήνα-Κρανίδι-Κόστα-Ερμιόνη, το «Μέγα Χορηγό Φιλοξενίας» NAUTICA BAY HOTEL Πόρτο Χέλι για τη γενναιόδωρη προσφορά φιλοξενίας των καλλιτεχνικών σχημάτων, τους Χορηγούς της Συναυλίας του Σταμάτη Κραουνάκη HELI CARS Πόρτο Χέλι, ZAG ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Κρανίδι & ΑΚS HOTELS PORTO HELI-HINITSA BAY για τη φιλοξενία του μουσικού σχήματος, τους Διακεκριμένους Χορηγούς του 9ου Φεστιβάλ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑ Κρανίδι, PORTOTECHNIKI Γ. ΚΟΤΣΟΒΟΣ Πόρτο Χέλι, BS ΝΑΥΠΗΓΕΙO ΜΠΑΣΙΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ Κοιλάδα & Π. ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ CAPRARI Κρανίδι, τους Χορηγούς Εισιτηρίων των θεατρικών παραστάσεων & λοιπών μουσικών εκδηλώσεων: COSTA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Κόστα, ZAG ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Κρανίδι, DROUGAS BAKERY Πόρτο Χέλι-Κρανίδι, Ερμιόνη, OSTRIA SEASIDE BAR-RESTAURANT ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ, ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Κρανίδι-Ερμιόνη, ΜΑΡΙΒΟΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Ηλιόκαστρο, TZIEΡΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑ Ερμιόνη, ARTIGIANO ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Πόρτο Χέλι, ΟΙΚΟΣΗΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Πόρτο Χέλι-Ναύπλιο, HIPPOCAMPUS RESTAURANT Πόρτο Χέλι,  LONG VIEW HAMAM & SPA PORTO HELI, το Χορηγό Εισιτηρίου της Θεατρικής Παραγωγής του Θ.Ο.Ε. «Γυναίκες της Ανατροπής» ZAG KATAΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Κρανίδι, τους Χορηγούς Εισιτηρίου της παραγωγής του Θ.Ο.Ε. «Ο Πειρασμός» ZAG ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΣΚOΥΡΤΗΣ ΤΡΟΦΙΜΑ Κρανίδι, το Χορηγό Προβολής ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΤΡΟΦΙΜΑ Κρανίδι, καθώς και όλους τους λοιπούς Χορηγούς και Υποστηρικτές, για τη γενναιόδωρη χορηγική συνεισφορά τους στην υλοποίηση ενός ακόμα ιδιαίτερα απαιτητικού εγχειρήματος.
f θεατρικός όμιλος ερμιονίδας – πολυχώρος Artiki

Υπεύθυνη για τον Τύπο και τις Χορηγίες: Δανάη Σαλεπούλα, 6979796194, dsalepoula@gmail.com

Χορηγοί Επικοινωνίας του Φεστιβάλ: ΣΚΑΪ FM 102 Aργολίδας, Saronic Magazine, Ο Παρατηρητής Ερμιονίδας, www.pelopolitismos.net, www.edopeloponnisos.gr, www.eikonoskopio.gr, www.politistika.net.

 Η δομή του φετινού, 9ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», έχει ως εξής: 
Eπίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ την Παρασκευή 1/7.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αναργύρων
Ομιλία με θέμα «Επιστήμη & Θεολογία», από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδίτη π. Νεκτάριο Δαρδανό, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας.
“Βυζαντινοί  Ύμνοι – Μικρασιατικά άσματα”, από τη Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας “Ο Άγιος Νεκτάριος”. Χοράρχης: Ο Μουσικοδιδάσκαλος, Πρωτοψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, κ. Δημήτριος Καλομοίρης.
Συμμετέχει η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας.

Θεατρικές παραστάσεις με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου και υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του εμπνευστή του, Kαθηγητή και Κριτικού θεάτρου κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου.
Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει 5 διακεκριμένες παραστάσεις:

Η Πανούκλα (Ι. Ιωσηφίδης – Κ. Πασσάς – Δ. Μαμιός - Σ. Δρογώσης)
Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα (Θ. Κουρλαμπάς – Α. Νίνου)
Αυτός και το Παντελόνι του (Χ. Χατζηπαναγιώτου)
Το Κιβώτιο (Φ. Μακρής)
Nτον Ζουάν (Ο. Πουλάκης, Μ. Παπαδημητρίου – Δ. Παπουτσή) 


Μουσικές εκδηλώσεις
3/7 «Πλατεία Ονείρων», προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ του σκηνοθέτη Γιώργου Ζέρβα για την εμβληματική πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου και live μουσικό πρόγραμμα «Μουσική για Πλατείες», με τον ταλαντούχο ερμηνευτή Νικόλα Μπράβο – Είσοδος 5€
6/8 Λήξη του (κύριου κορμού του) Φεστιβάλ με το Σταμάτη Κραουνάκη και τη Σπείρα-Σπείρα
26/8 Μουσική Βραδιά με το Βασίλη Προδρόμου, αφιερωμένη στη μνήμη της Μεγάλης μας Χορηγού Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ  - Είσοδος Ελεύθερη
9/9 O Βασίλης Λέκκας τραγουδά Έλληνες ποιητές στο Αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση (επανάληψη της περσινής εκδήλωσης στην Ερμιόνη που φέτος θα λάβει χώρα στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στο Π. Χέλι) – Είσοδος Ελεύθερη
11/9 Μουσικό Πρόγραμμα για το Σμυρνέϊκο τραγούδι με προβολή του Ντοκυμαντέρ «Μου λένε να μην σ’ αγαπώ» του Γιώργου Ζέρβα, στο πλαίσιο του επετειακού έτους από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μουσικό σχήμα “Τρείς & Μία Band”. 


Θεατρικό Ερασιτεχνικό σκέλος, προφεστιβαλικά και μεταφεστιβαλικά, με δύο πρωτότυπες παραγωγές του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας:
τo έργο «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» (19, 20 & 21/8). Ανανεώνοντας και φέτος το καλοκαίρι το ετήσιο ραντεβού του με το αρχαίο δράμα, ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την, όγδοη κατά σειρά, παραγωγή του, μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση βασισμένη σε αποσπάσματα έργων της αρχαίας τραγωδίας, που έχουν ως σημείο αναφοράς τις γυναίκες που «ανατρέπουν» τη μοίρα τους, ή «ανατρέπονται» από αυτή.


την κλασσική κωμωδία «Πειρασμός» του Γρηγόριου Ξενόπουλου (για 5 παραστάσεις, 24-29/6)
Και τα δύο έργα του Θεατρικού μας Ομίλου αναμένεται να προσελκύσουν ευρύ κοινό, καθώς, όλο και περισσότερο, η τοπική κοινωνία και οι επισκέπτες της περιοχής που μας πλαισιώνουν, ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό στην άρτια δουλειά των μελών του Ομίλου, αναγνωρίζοντας έμπρακτα το μεράκι, τη δημιουργικότητα και το ταλέντο που χαρακτηρίζει όλες του τις παραγωγές.

Το έντυπο αναλυτικό πρόγραμμα της φετινής 9ης διοργάνωσης κυκλοφορεί στο χώρο του Θεάτρου ARTίκι και σε επιλεγμένα σημεία (καταστήματα, υπηρεσίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια), καθώς επίσης μέσω των συμμετεχόντων χορηγών.

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Αστική, Μή Κερδοσκοπική Εταιρία Ερασιτεχνών

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Σίδερης, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Δημαράκης, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ευαγγελία Ηλιού, ΤΑΜΙΑΣ: Ιωάννα Μέξη, ΜΕΛΗ: Πατρίτσιο Νέζε, Βίκυ Παπάζογλου, Παντελής Τόδωρης

Ταχυδρομική Διεύθυνση ΑΡΤΙΚΙ 21 300 Κρανίδι Ερμιονίδας * Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 698 698 2224 * e-mail: thoerm@gmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Τάσος Λάμπρου: "Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες"Ερμιονίδα

                                                                             ΔΕΥΤΕΡΑ 18/07/2022                                                                                  ΠΡΟ...

9ο Φεστιβάλ Θεάτρου "Ερμηνείες στην Ερμιονίδα": "Εκπαιδεύοντας την Ρίτα" - Σάββατο 16 Ιουλίου,  21.00 - Όλο το πρόγραμμα του ΦεστιβάλΕρμιονίδα

  Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00 η δεύτερη παράσταση του 9 ου  Φεστιβάλ θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»   «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα», η πασίγνωστη και δημοφιλής ρομαντικ...

Συνελήφθησαν δυο άνδρες κατηγορούμενοι για πρόκληση από αμέλεια της πυρκαγιάς στο Κρανίδι Ερμιονίδα

Συνελήφθησαν χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. και του Π.Κ. Κρανιδίου, δυο άνδρες, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση,...

Καίγεται το ξενοδοχείο Amanzoe στο Κρανίδι - Δείτε συγκλονιστικό βίντεοΕρμιονίδα

Μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Amanzoe  - Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε εγκαίρως και οι ένοικοί του μεταφέρθηκαν - Δεν υπάρχουν τραυματίες   Σε πλάνα ...

Πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας - Με επιτυχία η εκκένωση του πολυτελούς ξενοδοχείου - Δηλώσεις του ΔήμαρχουΕρμιονίδα

Δύσκολες στιγμές ζουν οι κάτοικοι στο Κρανίδι και την Ερμιονίδα στην Αργολίδα από τη μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει και έχει επεκταθεί στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της περιοχή...

Πυρκαγιά στο Κρανίδι - Εκκενώθηκε το ξενοδοχείο Amanzoe - Συνεχείς αναζωπυρώσεις (βίντεο)Ερμιονίδα

Δραματικές στιγμές από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Κρανίδι Αργολίδας, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση λόγω του ότι οι φλόγες έφτασαν μέσα στο συγκρότημα του...

Κρανίδι: Συγκλονιστική η εκδήλωση για "Ένα ταξίδι στην Ιστορία με οδηγό τα άστρα..."Ερμιονίδα

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου στην αίθουσα του Γυμνασίου Κρανιδίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το ΣΔΕ Ναυπλίου - παράρτημα Κρανιδίου μαζί με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδ...