ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Τάσος Λάμπρου: Παρέμβαση για το Πνευματικό Κέντρο του Ράδου - Προτάσεις για την Εκτός Σχεδίου Δόμηση

 

Κρανίδι 17/09/2020

Προς

Την Πρόεδρο του Δ.Σ

κ. Α. Αντωνοπούλου

 

Κοινοποίηση

Γραφείο Δημάρχου

κ. Γ. Γεωργόπουλου

 

 

ΘΕΜΑ: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΡΑΔΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ. ΔΙΔΥΜΩΝ

 

 

Κυρία Πρόεδρε,

 

τις τελευταίες μέρες μας έχουν κοινοποιηθεί:

α) Επιστολή των κατοίκων του Ράδου – συγκέντρωση υπογραφών για την αυθαίρετη ενέργεια να κλείσει το Πνευματικό Κέντρο του Ράδου και να μην έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιεί η τοπική εκκλησία.

β) Επιστολές δραστήριων δημοτών που επιχειρηματολογούν υπέρ της λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου.

Επίσης το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησε χωρίς αιτιολογημένη πρόταση σε απόφαση μετονομασίας του Πνευματικού Κέντρου σε πολιτιστικό Κέντρο και όρισε μία Επιτροπή για τη λειτουργία του.

Επειδή για όλα τα παραπάνω το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου Ερμιονίδας δεν έχει καμία ενημέρωση, ζητούμε το θέμα της λειτουργίας του Πνευματικού κέντρου με το ψήφισμα των κατοίκων του Ράδου να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Κύριο μέλημά μας είναι να αποκατασταθεί η ηρεμία στο χωριό του Ράδου και το παλαιό Δημοτικό Σχολείο να ανήκει σε όλους τους κατοίκους του, να το χρησιμοποιεί η τοπική μας εκκλησία, η τοπική κοινότητα των Διδύμων, να είναι ανοικτό σε όλους τους δημότες μας, τα περιβόητα «κλειδιά» να βρίσκονται τόσο στον κλειδούχο της Εκκλησίας όσο και στους εκπροσώπους της Τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Με εκτίμηση

 

Τάσος Λάμπρου                                                        Δημήτρης Μίζης

Δημοτικός Σύμβουλος                                              Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας                                                     Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

 

 

 

 

Θέμα : ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Κυρία Πρόεδρε

Σας ζητώ στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας να συζητήσουμε τις πρόσφατες προτάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την εκτός σχεδίου δόμηση , απαιτείται το δημοτικό μας συμβούλιο έστω και ετεροχρονισμένα , να διατυπώσει την άποψη, να ληφθεί απόφαση για τις προτεινόμενες αλλαγές για την οικιστική – πολεοδομική πολιτική.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα , με δημοσίευμα στο τοπικό τύπο ο τοπογράφος μηχανικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Αντωνόπουλος μας παρουσίασε συνοπτικά τις σοβαρές επιπτώσεις για το τόπο μας και τους κατοίκους του εαν εφαρμοστούν άμεσα οι προτεινόμενες αλλαγές. Το θέμα πλέον απασχολεί τους κοινωνικούς φορείς , το τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος , τις ενώσεις των Ιδιοκτητών που συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε για τις καταστροφικές συνέπειες στην πολιτική της γης και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και ευρύτερα της χώρας.

 

Ο δήμος μας χρειάζεται να ασχοληθεί με το επίμαχο ζήτημα , δεν πρέπει να απουσιάζει από την επίσημη διαβούλευση και πριν την ψήφιση του το θέμα πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά και να ληφθεί σχετική απόφαση η οποία θα διαβιβαστεί στα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Το δημοτικό συμβούλιο είναι το κορυφαίο πολιτικό , συλλογικό όργανο διοίκηση του δήμου και στο οποίο πρέπει να συζητούνται όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον δήμο μας και ευρύτερα τους δημότες.

 

Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα γιατί τώρα αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία, στην διάρκεια του καλοκαιριού , μέσα στην κορύφωση της β΄ φάσης της πανδημίας , με την ελληνοτουρκική κρίση να χτυπά την πόρτα.

 

Μας έρχεται ένα θέμα «ύπουλα» που θα σημάνει «ξαφνικό θάνατο για χιλιάδες ιδιοκτήτες». Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να μένουμε αμέτοχοι. Το θέμα είναι πάρα πολύ επείγον και ζητώ την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου , με θέμα ημερήσιας διάταξης «τις προτάσεις του Υπουργείου για την εκτός σχεδίου δόμησης και άλλες οικιστικές – περιβαλλοντικές διατάξεις».

 

 

Με εκτίμηση

Τάσος Λάμπρου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕρμιονίδα

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου Αν και ο κορωνοϊός δεν αποτελεί σύμμαχο καθώς τουλάχιστον το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό έχει περιοριστεί, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιο...

image descriptionΕρμιονίδα

  Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30πμ, θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κοινοτικό Ιατρείο (Κοινοτικό κατάστημα Κοιλάδας), προκειμένου να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικό έλε...

image descriptionΕρμιονίδα

  Διευκρινήσεις αναφορικά με τις  εθελοντικές ομάδες  και κατ' επέκταση για το εθελοντικό κίνημα στον Δήμο Ερμιονίδας, δίνει η δημοτική αρχή, εξηγώντας ποιός θα είναι ο ρόλος των ε...

image descriptionΕρμιονίδα

Για δυο θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην Αργολίδα, ενημέρωσε πριν από λίγο ο Δημαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος ανέφερε: "Μετά τα μεσάνυχτα, ε...