Δρομολόγια πλοίων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Απολογισμός δράσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας

Η νέα διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2019 και στην διάρκεια 9 μηνών ολοκλήρωσε και πραγματοποίησε τα παρακάτω έργα και δράσεις:
1) Ολοκλήρωση της ανάπλασης εξομοιούμενης ζώνης Κόστας από Π.Δ.Ε., χωρίς καμία διακοπή σύνδεσης με τις Σπέτσες κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου, παρά την βαριά κατασκευή του προβλήτα.

 

2) Επισκευή και συντήρηση στεγάστρου βόρειου Λιμένα Ερμιόνης.

 

3) Προμήθεια 4 τεμαχίων γαλβανισμένων τριπλών φωτιστικών ιστών και αντικατάσταση των παλαιών φθαρμένων – κατεστραμμένων, σε δύο προβλήτες στο λιμένα Κοιλάδας.

 

 

4) Έναρξη και ολοκλήρωση επισκευής κρηπιδότοιχου χερσαίας ζώνης Πορτοχελίου από Π.Δ.Ε.. Το έργο συμπεριλαμβάνει την επίστρωση πλακών πεζοδρομίου και την τοποθέτηση ανοξείδωτων χαλκάδων για την πρόσδεση των σκαφών.

 

5) Καθαρισμός χερσαίων και εξομοιούμενων χώρων Ερμιόνης, Πορτοχελίου, Κοιλάδας και Κόστας. Υπεγράφη ετήσια σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας για το σκοπό αυτό, η οποία προβλέπει έξι μέρες την εβδομάδα καθαρισμό κατά την Καλοκαιρινή περίοδο (11/5/2020 έως 10/11/2020) και τρεις μέρες την εβδομάδα κατά την Χειμερινή περίοδο (11/11/2020 έως 10/5/2021). Επίσης η σύμβαση προβλέπει το χρωματισμό των πεζοδρομίων των εν λόγω λιμένων κατά τις αργίες και τις θρησκευτικές εορτές.

 

 

6) Έγινε ανάθεση υποβρύχιας επιθεώρησης βορείου και νοτίου λιμένα Ερμιόνης και λιμένων Πορτοχελίου, Κοιλάδας και Κόστας στην εταιρεία ΡΟΓΚΑΝ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.. Η επιθεώρηση και οι υποθαλάσσιες αυτοψίες είναι σε εξέλιξη και αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματά τους, τα οποία αφορούν όλη την έκταση των εν λόγω λιμένων, προκειμένου να έχουμε πλήρη και σαφή εικόνα για την ασφάλεια και την στατικότητά τους.

 

 

7) Συντήρηση βορείου και νοτίου λιμένα Ερμιόνης και λιμένων Πορτοχελίου και Κοιλάδας με χρωματισμό φωτιστικών ιστών, δεστρών, αντλιοστασίων και φανών.

 

 

8) Ολοκλήρωση και λειτουργία των Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του νότιου λιμένα Ερμιόνης. Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε λειτουργία το έργο των πυργίσκων αυτόματης παροχής νερού και ρεύματος (πίλαρς) στα Μαντράκια Ερμιόνης. Ένα έργο που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και χρηματοδοτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και ολοκληρώθηκε σήμερα.

 

9) Πραγματοποιήθηκαν συντηρήσεις δικτύων ηλεκτροφωτισμού λιμένων αρμοδιότητάς μας.

 

10) Συντήρηση πίλαρς λιμένα Κοιλάδας και βόρειου λιμένα Ερμιόνης.

 

11) Παραχώρηση – οριοθέτηση χώρου για την εναπόθεση διχτυών των σκαφών μέσης αλιείας στο λιμένα Κοιλάδας, όπως αιτήθηκε ο αλιευτικός σύλλογος Κοιλάδας στις 18/5/2020. Έτσι ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα πολιτών και αλιέων.

 

12) Πραγματοποίηση καθαρισμού βυθού βόρειου λιμένα Ερμιόνης από εθελοντική ομάδα δυτών, υπό την αιγίδα της υπηρεσίας μας.

 

13) Η επισκευή χώρων στάθμευσης χερσαίας ζώνης λιμένα Πορτοχελίου από Π.Δ.Ε., βρίσκεται στο στάδιο σύναψης σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο. Η σύμβαση προβλέπει την ασφαλτόστρωση των χώρων στάθμευσης.

 

14) Η ασφαλτόστρωση της παραλιακής οδού χερσαίας ζώνης λιμένα Πορτοχελίου βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης Β’ Πρακτικού, προκειμένου να γίνει η ανάθεση σε εργολάβο.

 

15) Ένταξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, με σκοπό τη σύνταξη μελετών ύψους 184.116,38€ με ΦΠΑ, για Πρόγραμμα Έργων Ανάπτυξης Λιμένων Ερμιόνης, Πορτοχελίου και Κοιλάδας, υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων λιμένων, στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων Λιμένων Ερμιόνης, Πορτοχελίου και Κοιλάδας και Τεχνικό Σύμβουλο Υποστήριξης Έργων.

 

Τα παραπάνω έργα και δράσεις πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους 9 μήνες, εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης και μιας παγκόσμιας πανδημίας. Το τρίμηνο lock down είχε ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και την δυσχέρεια επίλυσης των γραφειοκρατικών προβλημάτων.

 

Παρόλα αυτά η υπηρεσία μας ανταποκρίθηκε επάξια και έφερε εις πέρας ένα μεγάλο φόρτο έργου και συνεχίζει ακούραστα με σκοπό την υλοποίηση των υπόλοιπων έργων του προγράμματός μας.

Εμμανουήλ Π. Φλωρής
Πρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕρμιονίδα

  Την αποδοχή πίστωσης 55.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη συνεδρίασή του, χθες Δευτέρα 6 Ιουλίου, στο Αποστολο...

image descriptionΕρμιονίδα

  Γιατί δεν ανακοινώνονται τα ονόματα των πέντε ξενοδοχειων καραντίνας σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία.   Στον ορισμό 5 ξενοδοχείων, ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότ...

image descriptionΕρμιονίδα

  Η ΔΕΥΑΕΡ   δεν έπαψε ποτέ να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης   των δημοτών μας. Το στοίχημα της καθημερινότητας και της εξυπηρέτησης του κατοίκου-καταναλωτή ιδίως στη...

image descriptionΕρμιονίδα

  Όλους αυτούς τους μήνες οι Λογιστές Φοροτεχνικοί κάνουμε το αδύνατο δυνατό για να στηρίξουμε την οικονομία της χώρας.   Το διάστημα που η χώρα βρισκόταν σε πόλεμο με τον αόρατο ε...

image descriptionΕρμιονίδα

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 ΠΡΟΣ κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη Δήμαρχο Ερμιονίδας Κοινοποίηση: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Πρόεδρο Κοινότητας Κρανιδίου.       ...

image descriptionΕρμιονίδα

  "Ολοκληρώνεται τμηματικά η αποχώρηση των μεταναστών από το ξενοδοχείο Γαλαξίας στην Ερμιονίδα Αργολίδας. Μόλις αναχωρήσουν και οι τελευταίοι πενήντα, αναμένεται να μπει τέλος ορι...

image descriptionΕρμιονίδα

  Περίπου ένας τόνος στερεά απορρίμματα στον πάτο του λιμανιού (Pics).   Κλιμάκιο εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «We Dive We Clean» βρέθηκε στο Λιμάνι της Ερμιόνης τ...

image descriptionΕρμιονίδα

  Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο φωτογραφίας στην Ερμιόνη, είναι απαραίτητο να το δηλώσουν στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα της Πρωτοβουλίας η τηλεφωνώ...