ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στο Πόρτο Χέλι - Παραδόθηκε και συνελήφθη ο χειριστής του φουσκωτού

Δύο άνδρες νεκροί και μία γυναίκα σοβαρά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής σύγκρουσης δύο σκαφών που έγινε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Πόρτο Χέλι.

 

Το φουσκωτό, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαιναν 11  Γάλλοι (έξι ενήλικες, πέντε παιδιά) πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες ηλικίας 70 και 60 ετών και μια γυναίκα 60 ετών σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό. 

 

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα τρία άτομα που επέβαιναν στο βαρκάκι ήταν αδέρφια και μάλιστα ο ένας νεκρός με τη γυναίκα που χαροπαλεύει είναι δίδυμοι.

 

Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Ελληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου. 

 

Παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο ο χειριστής του φουσκωτού

 

Το πρωί του Σαββάτου το Λιμενικό σε συνέχεια της ενημέρωσής του για το θανατηφόρο θαλάσσιο δυστύχημα έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης αναφορικά με το ναυτικό ατύχημα και σύμφωνα με μαρτυρίες των αλλοδαπών επιβαινόντων του φουσκωτού σκάφους, o ένας επιβαίνων (αλλοδαπός άνδρας) φερόμενος ως χειριστής του σκάφους, μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, διέφυγε και έκτοτε αναζητούνταν.

 

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, όμως, ο άντρας παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο με δικηγόρο.

 

Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους είναι Γάλλος κτηματομεσίτης, γνωστός στην περιοχή, με μεγάλη δραστηριότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr. Εχει κανονική άδεια πλοήγησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια αρχή της Βουλιαγμένης και το θηριώδες φουσκωτό ταχύπλοο ανήκει στον ίδιο. Το Λιμενικό εκτιμά ότι πιθανώς πανικοβλήθηκε μετά τη φονική σύγκρουση των σκαφών στο Πόρτο Χέλι και για αυτό είχε εξαφανιστεί.



Οι τουρίστες διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρίστες που επέβαιναν στο φουσκωτό ήταν έντεκα και αυτή την ώρα κρατούνται οι δέκα στο Λιμεναρχείο, καθώς ο εντέκατος, φερόμενος ως χειριστής του φουσκωτού αρχικά αναζητούνταν, αφού διέφυγε μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι αλλοδαποί τουρίστες διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και το βράδυ της Παρασκευής είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες, όπου και φέρεται ότι κατανάλωσαν δύο μπουκάλια κρασί. 

 

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι οδηγός του φουσκωτού ήταν μία γυναίκα αλλά η ίδια το αρνήθηκε. Έπειτα από αλκοτεστ η γυναίκα βρέθηκε λίγο πιο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

 

Στην περιοχή έσπευσαν ο διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων

 

Η σύγκρουση έγινε όταν μεγάλο φουσκωτό σκάφος με δύο πολύ ισχυρές μηχανές - στο οποίο όπως αναφέρθηκε από το Λιμενικό Σώμα επέβαιναν 11 Γάλλοι τουρίστες (πέντε ενήλικοι και πέντε παιδιά)- κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες συγκρούστηκε με μικρό πλαστικό σκάφος.

 

Το φουσκωτό (φέρει Βρετανική σημαία) στο οποίο επέβαιναν οι Γάλλοι έχει μήκος 12 μέτρα και φέρει δύο μηχανές 350 ίππων η κάθε μια. 

Το φουσκωτό όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί και να ανασυρθούν δύο νεκροί άνδρες και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη που επέβαιναν σε αυτό.  

 

Καρέ- καρέ η επιχείρηση της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών

 

Το κλιμάκιο των ειδικά εκπαιδευμένων «βατράχων» βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Πόρτο Χέλι για να συνδράμει αποτελεσματικά στην επιχείρηση διάσωσης.

 

Οι εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι της, Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, (Μ.ΥΑ) ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στο σημείο και αμέσως βούτηξαν «χτενίζοντας» τη θαλάσσια περιοχή, ενώ νωρίς το πρωί του Σαββάτου εντόπισαν το βαρκάκι σε βάθος 38 μέτρων.

 

Στο σημείο μετέβησαν τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, δύο θαλάσσια ταξί ενώ κινητοποίηση υπήρξε και από τις τοπικές αρχές. 

 

Διαβάστε επίσης

Επιβολή διοικητικών κυρώσεων για διαφήμιση παράνομης ναύλωσης ιδιωτικού σκάφους αναψυχής στο Πόρτο ΧέλιΕρμιονίδα

Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, σε βάρος του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής ''MAXOU'' σημαίας Μ. Βρετανίας. Συγκ...

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Εκτός μηχανικής υποστήριξης η 60χρονη -Δεν ξέρει ότι σκοτώθηκαν τα αδέλφια της Ερμιονίδα

Αισιόδοξοι είναι πλέον οι γιατροί για την υγεία της 60χρονης που «έδωσε μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από το δυστύχημα που σημειώθηκε στο Πόρτο Χέλι, με το αλιευτικό στο οποί...

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 44χρονος Γάλλος που προκάλεσε την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδα

Ολοκληρώθηκε η απολογία στον ανακριτή Ναυπλίου του 44χρονου Γάλλου κτηματομεσίτη που κατηγορείται για τη ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι.   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος Γάλλο...

«Μήδεια»του Ευριπίδη από το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας για ακόμα δύο παραστάσειςΕρμιονίδα

Ακόμα δύο παραστάσεις της δικής του, συνταρακτικής «Μήδειας», δίνει σήμερα Δευτέρα 12/8 και αύριο Τρίτη 13/8 στις 9.00μ.μ. ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, στο πλαίσιο των μεταφεστιβ...

Στον ανακριτή ο 44χρονος Γάλλος για την τραγωδία με το ταχύπλοο στο Πόρτο Χέλι Ερμιονίδα

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Ναυπλίου πέρασε λίγο πριν τις 11:00 ο 44χρονος Γάλλος, χειριστής του ταχύπλοου που «θέρισε» δυο ανθρώπους -και τραυμάτισε μια ακόμη- που επέβαιναν στο μο...

Στην περιοχή του ναυτικού δυστυχήματος στο Θύνι Αργολίδας μεταβαίνει, με εντολή Πλακιωτάκη, ο υπαρχηγός του ΛιμενικούΕρμιονίδα

Σοκ έχει προκαλέσει το ναυτικό δυστύχημα στην περιοχή της Αργολίδας κοντά στο Πόρτο Χέλι. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερ...