ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα:Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου: "Η Κέρκυρα τραγουδά για την Αίγινα"

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η μουσική βραδιά «Η Κέρκυρα τραγουδά για την Αίγινα» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αίγινας και την Αντιδημαρχία Τουρισμού & Δημοσίων Σχέσεων, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022.

 Ο κόσμος που γέμισε το φιλόξενο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, είχε την ευκαιρία να απολαύσει την τετράφωνη μικτή Χορωδία Ευρωπούλων Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» σε διαχρονικά τραγούδια των σημαντικών Ελλήνων συνθετών Ηλία Ανδριόπουλου, Μιχάλη Σουγιούλ, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κατσαρού, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα και Ανδρέα Χατζηαποστόλου.

Σολίστ της βραδιάς ο κ. Άγγελος Χονδρογιάννης, μπασοβαρύτονος, και η κ. Χριστίνα Μπελεχάκη, υψίφωνο. Τη μουσική διεύθυνση είχε η κ. Έλλη Καρύδη.

Τη χορωδία συνόδευσε η Κερκυραϊκή Μαντολινάτα υπό τη διεύθυνση της κ. Ιωάννας Γιαννιώτη.

 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Δήμου Αίγινας η Αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη και εκ μέρους του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη η κ. Λιλή Βογιατζή. Μετά την ολοκλήρωση του μουσικού προγράμματος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κ. Χρυσούλα Τόμπρου-Γκίνη και ο πρόεδρος της Χορωδίας Ευρωπούλων Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας» κ. Νίκος Τόμπρος παρέδωσαν αναμνηστικά δώρα στην Αντιδήμαρχο Αίγινας.

 Κέρκυρα και Αίγινα διατηρούν αγαστή συνεργασία ως δύο από τις πόλεις – σταθμούς στη ζωή του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Γεγονός που απετέλεσε αφορμή για γνωριμία και συνεργασία μεταξύ της κ. Τόμπρου-Γκίνη και της κ. Κουκούλη. Συνεργασία που οδήγησε και στη διοργάνωση της ιδιαίτερης αυτής εκδήλωσης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους χορηγούς – υποστηρικτές της εκδήλωσης στους οποίους στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνον η πραγματοποίησή της:

 • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη και ιδιαιτέρως την Πρόεδρό του κ. Φλώρα Καψάλη
 • Τη SARONIC FERRIES – ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
 • Την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε.
 • Την επιχείρηση παραγωγής ελαιολάδου PHILIPPOS HELLENIC GOODS
 • Το Κέντρο Χρώματος Αίγινας ΑΡΓΥΡΑΚΟΣ Σπύρος
 • Την εισαγωγική εταιρεία ξύλου ΛΕΟΥΣΗΣ Γιώργος
 • Την κτηνοτροφική – τυροκομική - γαλακτοκομική μονάδα ΟΡΕΙΝΗ ΑΙΓΙΝΑ – ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ Ιωάννης
 • Την επιχείρηση παραγωγής μελιού FILIOUSIS FAMILY
 • Το αρχιτεκτονικό γραφείο AEGINA DESIGN STUDIO Μπήτρου Νεκταρία
 • Το αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο – catering ΦΩΤΗΣ & ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΝΤΟΣ
 • Τα ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Γεωργίου ΣΚΑΛΤΣΙΩΤΗ

πολλές ευχαριστίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης AEGINA PORTAL και SARONIC MAGAZINE για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης, καθώς και στο πολυπληθές κοινό που συμμετείχε ενεργά και χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα στους καλλιτέχνες.

 

Να είμαστε καλά, να ανταμώνουμε δημιουργικά!

 

Μαίρη Κουκούλη

Αντιδήμαρχος Αίγινας

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Νέα εποχή ταχύπλοων για το Σαρωνικό, με την παραλαβή του πρώτου Aero HighspeedΑίγινα

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος Μια νέα εποχή ανοίγει για τις θαλάσσιες μεταφορές  στον Αργοσαρωνικό με την παραλαβή από την ATTICA Group  του πρώτου από τα τρία καταμαράν που κατασκε...

Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας: «Μύρτις. Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν»Αίγινα

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη, φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση «Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», που αναφέρεται στο...

Αίγινα: Το μήνυμα του Δημάρχου Αίγινας προς τους μαθητές που από σήμερα διαγωνίζονται στις Γενικές Εξετάσεις.Αίγινα

Μήνυμα απηύθυνε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς προς  τους μαθητές  της Γ΄Λυκείου που από σήμερα διαγωνίζονται στις Γενικές εξετάσεις. Σήμερα  2 Ιουνίου ξεκινούν οι μαθητές  της Γ...