Αίγινα: Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργιακή Συγκέντρωση της πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη

Ανακοίνωση - κάλεσμα  από το ΠΑΜΕ για  τη συγκέντρωση στην παλαιά προβλήτα  της Αίγινας την Πέμπτη 6 Μαΐου.

6 ΜΑΗ απεργούμε!

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Η 1η Μάη είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο.

135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέλεξε να το καταργήσει, να επιβάλει ανεξάντλητα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, ενώ με το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο.

Οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους βαφτίζουν «πρόοδο» να δουλεύουμε όπως το 1919, 10 ώρες την ημέρα, ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για μείωση του χρόνου εργασίας σε 7ωρο και 6ωρο, σε 5μερο. Απαιτούν την αύξηση της απλήρωτης δουλειάς, μέχρι και 150 ώρες.

 

Δε θα τους περάσει

6 ΜΑΗ - ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Συγκέντρωση στις 10.30 στην Παλιά Προβλήτα

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά,

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Η εστίαση επέστρεψε - Ζωντάνεψαν από κόσμο οι καφετέριες της παραλίες (Φωτογραφίες)Αίγινα

«Ζωή» πήραν ξανά, μετά από έξι ολόκληρους μήνες αναστολής λειτουργίας, από νωρίς το πρωί τα καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα, φυσικά, και στην παραλία της Αίγινας. Το Saronic Ma...

Αίγινα: Ευχαριστήρια επιστολή από το Λεούσειο Εκκλησιαστικό ΊδρυμαΑίγινα

Ευχαριστίες  για τις μεγάλες προσφορές  σε τρόφιμα προς  το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα ώστε να συνεχίζετε απρόσκοπτα η λειτουργία  του καθημερινού συσιτίου απόρων, εκφράζει με ε...