ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Κ.Κ.Ε. Συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά, από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζόμενων κ Συνταξιούχων Αίγινας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1η ΜΑΪΟΥ στις 11.00, στην παλιά προβλήτα (απέναντι από την Εθν. Τράπεζα)

 Τιμάμε την 1η ΜΑΗ με νέους αγώνες. Βαδίζουμε περήφανα και αισιόδοξα στο δρόμο της ανυποχώρητης πάλης που χάραξαν  με το αίμα τους οι χιλιάδες αγωνιστές εργαζόμενοι από το Μάη του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944.

 Η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται στο φόντο του άδικου πολέμου στην Ουκρανία για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με τους λαούς και όχι με τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν μπλέξει την Ελλάδα στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και την μετατρέπουν σε στόχο. Η εργατική τάξη δεν διαλέγει ληστή. Ζητάμε τη άμεση απεμπλοκή από αυτόν.

Την ίδια στιγμή οι αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης έρχονται να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ίδια μας τη ζωή.

Δεν πάει άλλο! Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους, πληρώσαμε την κρίση τους, τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και τον πόλεμο τους.

Ο μισθός μας δεν φτάνει να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα του μήνα. Εξανεμίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο. Η ακρίβεια στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο σούπερ μάρκετ, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες από εμάς. Δεν θα συμβιβαστούμε μ αυτή την κατάσταση.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη. Στόχος μας να ζήσουμε σήμερα με αξιοπρεπείς μισθούς εμείς και οι οικογένειες μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που χωρίς ντροπή τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η πείρα που έχουν αποκτήσει οι εργαζόμενοι, οι αγώνες που αναπτύσσονται σε πολλούς κλάδους για την υπογραφή ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, για συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, δείχνουν τον δρόμο. Οι αντεργατικοί νόμοι όπως αυτός του Χατζηδάκη που υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αποτελούν επιλογή του κεφαλαίου για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του.

Η δικαιολογημένη αγανάκτησή μας πρέπει να μετατραπεί σε οργάνωση της πάλης μας, μέσα από συλλογικούς μαζικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική που μας εξαθλιώνει.

Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για:

 • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τουςμισθούς και το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς.
 • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 825 ευρώ μεικτά ως βάση
  διαπραγμάτευσης για Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.
 • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως οι τριετίες, την αρχή της
  ευνοϊκότερης σύμβασης, την Κυριακάτική αργία, την πληρωμή υπερωριών κ.α.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού, μείωση του εργάσιμου, χρόνου 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο, την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων γυναικών και της μητρότητας.
 • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
 • Μείωση τώρα των πανάκριβων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Απαιτούμε:

 • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
 • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο – ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.

 

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους και μεγαλύτερους αγώνες!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  1 ΜΑΗ, στις 11 πμ , στην παλιά προβλήτα

Θα προηγηθεί στις 10π.μ κατάθεση στεφάνου στην είσοδο των Φυλακών.

 

Επιτροπή Αγώνα Εργαζόμενων κ Συνταξιούχων Αίγινας

 

Διαβάστε επίσης

Η εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής στον Άγιο Νικόλαο το Στεριανό. Ένα ιστορικό κειμήλιο από τη Σμύρνη.Αίγινα

Μια εικόνα από τα μαρτυρικά χώματα της Σμύρνης βρίσκεται  στην Αίγινα.  Η εικόνα  της Παναγίας, όπως και πολλές άλλες διασώθηκαν χάρη στην ευλάβεια και την πίστη των Ελλήνων της Μι...

Επιταγχύνονται οι μελέτες για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια - Σύντομα η ανάθεση για την Αίγίνα Αίγινα

Ξεμπλοκάρονται οι διαδικασίες και ανοίγει ο δρόμος για την επιτάχυνση του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», για την εκπόνηση μελετών Τοπικών Πολεοδο...

Αίγινα: Πρωτοβουλία της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας για τις συνεχιζόμενες διαρρήξεις.Αίγινα

Με πρωτοβουλία  της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας συγκαλείται συάντηση των μελών της και ιδιαίτερα των θυμάτων που στα καταστήματά τους σημειώθηκαν κλοπές. Σχετικά  στο Δελτίο  Τύπ...

Αίγινα: Το αδιαχώρητο στο λιμάνι της Αίγινας από το κύμα επιστροφής των εκδρομέων.Αίγινα

Τρίτη ημέρα επιστροφής των εκδρομέων  του Πάσχα και το αδιαχώρητο δημιουργείται στο λιμάνι  της Αίγινας τις ώρες των αναχωρήσεων των πλοίων. Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 27 Απριλίου, τρ...

Αίγινα: "Φροντίζουμε το νησί μας, καθαρίζουμε τις ακτές" Δράση καθαρισμού ακτών από την ΚΕΔΑ.Αίγινα

Με το σύνθημα "Φροντίζουμε  το νησί μας, καθαρίζουμε  τις ακτές" η Κοινωφελής Επιχείρηση  του Δήμου Αίγινας διοργανώνει δράση για την Κυριακή 22 Μαΐου σε πολλές περιοχές  της Αίγιν...

Αίγινα: Μαθήματα αρχαρίων στο bridge από το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας ο "Καποδίστριας"Αίγινα

Αρχίζουν τα μαθήματα bridge για αρχάριους από  το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας ο "Καποδίστριας" Σας   ανακοινώνουμε  ότι κάθε Δευτέρα 6-8 μ.μ  στον Σύλλογο μας (οδός Νοσοκομείου και Α...