Η Αίγινα μετατράπηκε από σήμερα, Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, σε επίκεντρο του αθλήματος του 3x3, φιλοξενώντας το «ΔΕΗ 3X3 STREET BASKETBALL ΑΙΓΙΝΑ 2025», ένα τουρνουά που εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιοδείας του θεσμού και θα διαρκέσει μέχρι και τηνΚυριακή 22 Ιουνίου.
Η διοργάνωση αποτελεί συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης(ΕΟΚ) με τον Δήμο Αίγινας και πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί της οδού Οινώνης 3, πλησίον του Δημοτικού Καταστήματος.
Μια πρωτοβουλία με όραμα και συμμετοχή
Η ΕΟΚ συνεχίζει δυναμικά τη συνεργασία της με τη ΔΕΗ, με στόχο την ενίσχυση και την προβολή του μπάσκετ 3x3, ενός αθλήματος που αναπτύσσεται ραγδαία διεθνώς και έχει πλέον ενταχθεί στο ολυμπιακό πρόγραμμα.
Η διοργάνωση στοχεύει στη διάδοση του 3x3 σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην περιφέρεια και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή ομάδων όλων των ηλικιών από την τοπική κοινωνία — και όχι μόνο.
Κατηγορίες για κάθε ηλικία
Το τουρνουά της Αίγινας περιλαμβάνει κατηγορίες για:
U12 MIXED
U14 MEN / WOMEN
U16 MEN / WOMEN
U18 MEN / WOMEN
+18 MEN / WOMEN
Οι αγώνες αναμένονται συναρπαστικοί, με μικρούς και μεγάλους αθλητές να γεμίζουν τα γήπεδα με ενέργεια, πάθος και αγάπη για το μπάσκετ.
Πρόκριση για την Ελευσίνα και το FIBA 3x3 World Tour
Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε ηλικιακή κατηγορία του τουρνουά της Αίγινας, όπως και αυτών σε Αγία Παρασκευή, Καστοριά και Σαντορίνη, θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο κεντρικό τουρνουά της Ελευσίνας. Από εκεί θα αναδειχθεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FIBA 3x3 World Tour στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, στις 29-30 Αυγούστου 2025.
Μπάσκετ με κοινωνικό αποτύπωμα
Το ΔΕΗ 3X3 STREET BASKETBALL είναι κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό γεγονός: είναι μια πρωτοβουλία που ενώνει τον αθλητισμό με την κοινωνία, προσφέροντας ανοιχτή συμμετοχή, ίσες ευκαιρίες και ενίσχυση της τοπικής νεολαίας μέσα από τον αθλητισμό.