Ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου γράφει ένα βιβλίο για τα 20 χρόνια του δημοφιλούς κρεοπωλείου του, που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυσή του, το Κρεοπωλείο Χατζηκωνσταντίνου παρουσιάζει με υπερηφάνεια τη συλλεκτική του έκδοση: «Οδηγός Κρέατος: Από την Κοπή στην Τέλεια Γεύση». Πρόκειται για ένα ξεχωριστό βιβλίο, καρπό δύο δεκαετιών εμπειρίας, γνώσης και αγάπης για το καλό κρέας. Σε 80 προσεγμένες σελίδες, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει – από την επιλογή και τη σωστή κοπή μέχρι την αποθήκευση, το ψήσιμο, το μαγείρεμα και το σερβίρισμα.
Ποια κομμάτια ταιριάζουν σε κάθε συνταγή; Ποιο είναι το ιδανικό μαρινάρισμα; Πώς ξεχωρίζουμε την ποιότητα; Ποιες θερμοκρασίες εξασφαλίζουν το τέλειο ψήσιμο; Ο «Οδηγός Κρέατος» δίνει τις απαντήσεις μέσα από απλές τεχνικές, πρακτικά tips, διαγράμματα και συμβουλές για όλους – από τον αρχάριο μέχρι τον πιο απαιτητικό λάτρη του κρέατος.
Το βιβλίο περιλαμβάνει και 26 επιλεγμένες συνταγές, από την καθημερινή μαγειρική μέχρι εορταστικά πιάτα και BBQ, με οδηγίες βήμα-βήμα για κάθε υλικό και κάθε περίσταση.
Όπως σημειώνει ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, «αυτό το βιβλίο δεν γράφτηκε για να πω όσα ξέρω, αλλά για να μοιραστώ όσα έμαθα. Είναι το δικό μου “ευχαριστώ” σε όλους εσάς που μας στηρίζετε αυτά τα 20 χρόνια».
Η έκδοση είναι περιορισμένη και διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά από το φυσικό κατάστημα του Κρεοπωλείου Χατζηκωνσταντίνου, στην οδό Αφαίας 50, στην Αίγινα. Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα. Ένας οδηγός που τιμά το καλό κρέας, την εμπιστοσύνη των ανθρώπων και την αξία της γνώσης που μοιράζεται.
Δ.Κ