Δύο χρόνια μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και άφησε βαθιά πληγή στην ελληνική κοινωνία, οι πολίτες των νησιών του Σαρωνικού και της Τροιζηνίας προγραμματίζουν συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων και να ζητήσουν δικαιοσύνη.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα νησιά του Σαρωνικού και την Τροιζηνία, με κεντρικό μήνυμα την απαίτηση για δικαιοσύνη και την αποτροπή νέων τραγωδιών.
Πρόγραμμα συγκεντρώσεων
Αίγινα:
Ώρα: 11:00
Τοποθεσία: Παλιά Προβλήτα
Γαλατάς (Παντροιζηνιακή συγκέντρωση με Πόρο):
Ώρα: 13:00
Τοποθεσία: Πλατεία Ηρώων
Σπέτσες:
Ώρα: 11:00
Τοποθεσία: Πλατεία Ποσειδωνίου
Σαλαμίνα:
Ώρα: 11:00
Τοποθεσία: Πλατεία Ηρώων (αγάλματα)
Ύδρα:
Ώρα: 12:00
Τοποθεσία: Ρολόι
Οι συγκεντρώσεις αυτές αποτελούν μέρος της ευρύτερης πανελλήνιας κινητοποίησης που οργανώνεται σε όλη τη χώρα, με κεντρικό αίτημα τη διερεύνηση της αλήθειας και την τιμωρία των υπευθύνων για την τραγωδία. Τα νησιά του Σαρωνικού και η Τροιζηνία, με την ισχυρή τους τοπική ταυτότητα και την ευαισθησία τους, συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για δικαιοσύνη και ασφάλεια στις μεταφορές.












