Η ΠΟΠ Μαγειρική από την ΕΤ1 στην κεντρική εκδήλωση Γαστρονομίας του 15ου Aegina Fistiki Fest 2024.
Ο Σύλλογος Φίλων Φιστίκι Φέστ επιμελήθηκε και φέτος την κεντρική γαστρονομική εκδήλωση του Φεστιβάλ Φιστικιού.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν βασισμένο στην αγροτική παραγωγή της Αίγινας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και τη μετάβαση από την καλλιέργεια του αμπελιού στην καλλιέργεια της φιστικιάς η οποία ρίζωσε για τα καλά στην Αίγινα και μας προσφέρει ένα καρπό ΠΟΠ με ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και εξαιρετική γεύση. Τίτλος της εκδήλωσης :
Από την Οινώνη στην Αίγινα και από το αμπέλι στην φιστικιά - 3000 χρόνια ιστορίας
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης για την εκπομπή ΠΟΠ Μαγειρική που παρουσιάζει ο Chef Ανδρέας Λαγός. Πλάνα από το Φεστιβάλ Φιστικιού προβλήθηκαν στην ΕΤ1 με τον Chef να παρουσιάζει το Αιγινήτικο Φιστίκι με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια και παράλληλα να φτιάχνει μία ιδιαίτερη συνταγή με φιστίκι Αιγίνης και ξερά σύκα.
Ο Chef γεννήθηκε στην Σάμο, σπούδασε μαγειρική και ζαχαροπλαστική στην σχολή LE MONDE. Στα 19 του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μεσογειακής Μαγειρικής στην Κρήτη. Έχει δουλέψει σε σημαντικά εστιατόρια. Επίσης συνεργάζεται σε συμβουλευτικό επίπεδο με εστιατόρια, ξενοδοχεία και delicatessen. Με τα βιβλία του μεταφέρει στους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας τις γνώσεις του και την αγάπη του για την τέχνη της μαγειρικής.
Ο Σύλλογος Φίλων Φιστίκι Φεστ και η Οργανωτική Επιτροπή του 15ου Aegina Fistiki Fest 2024 τον ευχαριστεί πολύ για την προβολή του πολύτιμου καρπού μας και ελπίζει να τον φιλοξενήσει στην Αίγινα σε μια γαστρονομική εκδήλωση σε ένα μελλοντικό Aegina Fistiki Fest.
Ο Σύλλογος Φίλων Φιστίκι Φεστ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εκτός από τους πολύ ξεχωριστούς καλεσμένους που είχε ( τον Αιδεσιμότατο πατέρα Νεκτάριο Κουκούλη, τον Chef Ιάκωβο Απέργη σταθερό συμπαραστάτη, υποστηρικτή και ακούραστο εθελοντή του Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, τον Αιγινήτη Chef Σπυρίδων Κατρίδη, τον πολύ έμπειρο μάγειρα Σωκράτη Εμμανουήλ και τον άξιο Γιώργο Κουκούλη) μας επιφύλαξε μία έκπληξη.
Μετά από πολλές μέρες γυρισμάτων και κοπιαστικού μοντάζ παρουσίασε ένα μίνι ντοκιμαντέρ με τον τίτλο της εκδήλωσης και με καλεσμένη την πολύ γνωστή οινολόγο Μαρία Τζίτζη.
Η Μαρία Τζίτζη είναι χημικός, οινολόγος και γευσιγνώστρια. Έχει τελειώσει το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας με εξειδίκευση στο Περιβάλλον και στην Οινολογία και εργάζεται σαν ελεύθερη επαγγελματίας παρέχοντας υπηρεσίες συμβούλου. Έχει περισσότερες από πενήντα συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού στο ενεργητικό της, είτε ως κριτής είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου. Το 2014 τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη της Γεωργίας από το Γαλλικό Κράτος. Είναι μέλος της FIJEV (της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων για τον Οίνο). Έχει γράψει οινολογικά βιβλία αλλά και μυθιστορήματα.
Αυτό το μίνι ντοκιμαντέρ με παρουσίαση και κείμενα δικά της που θα μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση του Ανέστη Κορνάζου και της Ειρήνης Κουνάδη που η εμπειρία, η ευαισθησία και η αισθητική που τους διακρίνει, τους κάνει ξεχωριστούς .
Πηγές: https://www.ertflix.gr/vod/vod.519045-pop-mageirike-388