Αίγινα: Ο κ. Βαγγέλης Σοφικίτης δημιουργεί το εικαστικό θέμα του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.
Ο κ. Βαγγέλης Σοφικίτης παραλαμβάνει φέτος τη σκυτάλη και δημιουργεί την αφίσα του 14ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ.
Συνεπείς στην ιδέα να αξιοποιούνται οι Αιγινήτες καλλιτέχνες, να δημιουργούν και να συμμετέχουν στο θεσμό του Φεστιβάλ, ο γραφίστας κ. Βαγγέλης Σοφικίτης δημιουργεί το εικαστικό μέρος της αφίσας που θα επικοινωνήσει και θα κοσμήσει τη φετινή διοργάνωση. Προηγήθηκαν άλλοι νέοι Αιγινήτες καλλιτέχνες όπως ο κ. Νίκος Καπάνταης, ο κ. Νεκτάριος Αποσπόρης, ο κ. Ηλίας Καπάνταης οι οποίοι συμμετείχαν με έργα που δημιούργησαν ειδικά για το Φεστιβάλ. Στην πορεία του θεσμού έχουν χρησιμοποιηθεί για την αφίσα έργα του Αιγινήτη Φραγκίσκου Κάππου και του διακεκριμένου ενδυματολόγου κ. Γιάννη Μεντζικώφ.
Ο κ. Βαγγέλης Σοφικίτης έχει δώσει δείγματα της δουλειάς του και πολλά έργα του έχουν δημοσιευτεί και συζητηθεί σε τηλεοπτικά κανάλια και κοινωνικά δίκτυα και ιστότοπους, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια,
(ΕΡΤ -Οpen tv - Έθνος Metafox -Τι λες τώρα -
Newsbomb – Tilegrafimanews – Newsbeast – SDNA - SARONIC MAGAZINE – CNN - Πρώτο Θέμα - Iefimerida – Dessou - Alpha free press – Αυγή – Pronews).
Με τα έργα του ασχολείται με θέματα της επικαιρότητας που στιγμάτισαν την ελληνική κοινωνία, όπως ήταν αυτό του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη ή των περιστατικών βίας στα γήπεδα. Τα έργα του αρκετά ευρηματικά, θυμίζουν έντονα τα σκίτσα που φιλοξενούσαν παλαιότερα οι εφημερίδες και επικοινωνούν μηνύματα στον αναγνώστη – θεατή. Στην Αίγινα έχει φιλοτεχνήσει τη μορφή του Αγίου Νεκταρίου σε στάση λεωφορείου στην περιοχή του Κοντού, ενώ στη σελίδα του στο instagram μπορεί κάποιος να βρει ένα μέρος της δουλειάς του. Παράλληλα ο κ. Σοφικίτης ασχολείται με την παράδοση, είναι μέλος του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και γνώστης παραδοσιακών οργάνων. Σήμερα ασχολείται με την γραφιστική την οποία έχει σπουδάσει.
Η δημιουργία του για το Φεστιβάλ Θεάτρου είναι ένα παραδοσιακό ξύλινο σκαρί με πανί που φέρει το λογότυπο του Φεστιβάλ, ενώ στο κάτω μέρος αντικατοπτρίζεται, στη θέση της θάλασσας, το σχήμα της Αίγινας. Το θέμα του μικρού καραβιού χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από το Φεστιβάλ και έρχεται να δηλώσει ότι η τέχνη μας ταξιδεύει με γνήσια και αυθεντικά υλικά όπως αυτά με τα οποία «έκτιζαν» οι παλαιοί μαστόροι τα πλεούμενά τους.
Ευχαριστούμε πολύ τον δημιουργό για την προσφορά του και ευχόμαστε η έμπνευση και οι ιδέες του να επικοινωνούν πάντα τα μεγάλα μηνύματα και τις αξίες της ζωής.
Γιώργος Μπήτρος
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας