ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Υποβολή αιτήσεων για επιχορήγηση Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αίγινας.

 Ο Δήμος Αίγινας καλεί κάθε αθλητικό Σύλλογο που έχει την έδρα τους εντός του Δήμου και πληροί τις προϋποθέσεις όπως καταθέσει αίτηση ενδιαφέροντος στο πρωτόκολλο του Δήμου Αίγινας έως και την Παρασκευή 28/04/2023 προκειμένου να διεκδικήσει τακτική χρηματική επιχορήγηση.

Για την ετήσια επιχορήγηση των Συλλόγων θα πρέπει να υποβληθούν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση του συλλόγου με την οποία να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις και η ημερομηνία πραγματοποίησης αυτών (μεταγενέστερες της αίτησης) για τις οποίες αιτούνται επιχορήγηση. Επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η επιχορήγηση από το Δήμο για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των συλλόγων.
    Στην αίτηση θα πρέπει να προσδιορίζονται αναλυτικά οι συγκεκριμένες αθλητικές εκδηλώσεις για την πραγματοποίηση των οποίων θα διατεθεί το ποσό της επιχορήγησης, με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό δαπάνης.
    Στην αίτηση να αναγράφεται οπωσδήποτε τηλέφωνο επικοινωνίας και ένα e-mail ενώ προαιρετικά θα μπορούσε να γίνει μία αναφορά στο έτος ίδρυσης του Συλλόγου, στον αριθμό των μελών, συμμετοχές, διακρίσεις.
  2. Αναλυτικός προϋπολογισμός των εκδηλώσεωνοι οποίες δεν θα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από επιχορήγηση του Δήμου. Απαιτείται σχετική απόφαση έγκρισης από το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και οποιουδήποτε κάθε άλλου οργάνου σύμφωνα με το καταστατικό.
  3. Προϋπολογισμός της συνολικής οικονομικής δραστηριότηταςτου συλλόγου για το τρέχον έτος (παρ.1 άρθρο 180 του Ν. 4820/21). Απαιτείται σχετική απόφαση έγκρισης από Διοικητικό Συμβούλιο και οποιουδήποτε κάθε άλλου οργάνου σύμφωνα με το καταστατικό (Εξελεγκτική Επιτροπή- Γενική Συνέλευση).
    Οι προϋπολογισμοί θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι δηλ. το ποσό των εσόδων να είναι ίσο με αυτό των εξόδων.
  4. Απολογισμός του προηγούμενου έτουςτης συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του συλλόγου. Απαιτείται σχετική απόφαση έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο, Γενικής Συνέλευσης και οποιουδήποτε άλλου οργάνου σύμφωνα με το καταστατικό (Εξελεγκτική Επιτροπή)
  5. Ειδικός απολογισμός της επιχορήγησης ή χρηματοδότησηςπου έλαβε και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίσθηκε (παρ.1 άρθρο 180 του Ν. 4820/21). Ο ειδικός απολογισμός θα συνοδεύεται από τα αντίστοιχα φωτοτυπημένα τιμολόγια ή αποδείξεις καθώς και από το Ετήσιο πρόγραμμα αγώνων για το 2022 με ημερομηνίες των αγώνων και τις σχετικές δαπάνες της επιχορήγησης. Απαιτείται σχετική απόφαση έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο, Γενικής Συνέλευσης και οποιουδήποτε κάθε άλλου οργάνου σύμφωνα με το καταστατικό (Εξελεγκτική Επιτροπή).
    Οι σύλλογοι που δεν έλαβαν επιχορήγηση για το έτος 2022 παρακαλούμε να προσκομίσουν βεβαίωση ότι ο σύλλογος δεν έχει λάβει επιχορήγηση από κανένα κρατικό φορέα για το έτος 2022.
  6. Το διαβιβαστικό με το αποδεικτικόότι έχουν  υποβληθεί και παραληφθεί  από  την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής (άρθρο 186 περ. ΙΙ υποπερ. Η’ αριθ. 14 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’):
    α) Ο απολογισμός  της συνολικής οικονομικής του  δραστηριότητας κατά το  προηγούμενο έτος
    β)  Ο απολογισμός της επιχορήγησης που έλαβε  το προηγούμενο έτος από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργείο κ.α)
    γ)   Ο Προϋπολογισμός  τρέχοντος έτους.
  7. Το καταστατικό με βεβαίωση του Γραμματέα του Πρωτοδικείουότι έχει εγγραφεί  (καταχωρηθεί) στο βιβλίο Σωματείων και τυχόν μεταβολές αυτού.
  8. Για τους συλλόγους που έχουν επιχορηγηθεί κατά το προηγούμενο έτος µε ποσό άνω των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) συνολικά ετησίως, απαιτείταιΥπεύθυνη δήλωση (Ν.1599/86) του νόμιμου εκπροσώπου (σύμφωνα με το άρ.83 του Ν.4727/2020), ότι έχουν καταχωρηθεί τα απολογιστικά στοιχεία των δαπανών που προέρχονται από τις επιχορηγήσεις που έλαβαν, στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων του Προγράμματος Διαύγεια, συνοδευόμενη από εκτύπωση των δαπανών όπως αυτές έχουν καταχωρηθεί στο site.
    Για τους φορείς που δεν έχουν επιχορηγηθεί µε ποσό άνω των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00€) κατά το προηγούμενο έτος, Υπεύθυνη Δήλωση (Ν.1599/86) του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα ότι δεν υπάρχει υποχρέωση ανάρτησης δηλώσεων δαπανών τους στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων του Προγράμματος Διαύγεια, επειδή δεν επιχορηγήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος με ποσό άνω των 3.000€.
    Η παράλειψη της δημοσίευσης των στοιχείων δαπανών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 83 Ν. 4727/2020 συνεπάγεται τον αποκλεισμό των υπόχρεων φορέων από παντός είδους επιχορήγηση ή χρηματοδότηση από φορείς της Γενικής κυβέρνησης (άρθρο 14 του Ν.4270/2014) στο μέλλον.
  9. Εγγραφή στην διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμαμε τίτλο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση», στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού «somateia.gga.gov.gr».

Μετά την λήψη απόφασης σχετικά με την επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων του Δήμου απαιτείται η προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:

  1. Γραμμάτιο είσπραξης
  2. Απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που εκλέχθηκε σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου και  στο οποίο να φαίνονται τα πρόσωπα που εκπροσωπούν το σύλλογο.
  3. Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου για την αποδοχή του ποσού της επιχορήγησης και την εξουσιοδότηση μέλους για την είσπραξη της επιχορήγησης.
  4. Αριθμός λογαριασμού Τράπεζας στο όνομα του Συλλόγου.
  5. Φορολογική ενημερότητα
  6. Ασφαλιστική ενημερότητα

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2297320047.

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Π. Ζορμπάς

 

Διαβάστε επίσης

Αδύνατο στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών το Κέντρο Υγείας Αίγινας –  Τα καμπανάκια Λογοθέτη και η απάντηση του Δήμου  Αίγινα

Σημαντικά λειτουργικά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αίγινας ανέδειξε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Μανώλης Λογοθέτης, γιατρός και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Κέντρου. Ο...

Αίγινα: Επέστρεψε ο "Φοίβος"Αίγινα

Επέστρεψε από σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου ο "Φοίβος" στα καθημερινά δρομολόγια του στο Σαρωνικό. Το κόκκινο πλοίο που συμμετέχει στην κοινοπραξία Saronic Ferries μετά από αρκετούς μήν...

Σε διαγωνιστική διαδικασία τα έργα ανάδειξης του ναού της Αφαίας  - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού τα τεύχη δημοπράτησης Αίγινα

Το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης και διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και φωτισμός ανάδειξη...

Η αλήθεια για τον βιολογικό σταθμό στον Μεσαγρό και η δικαίωση Κουκούλη και SM Αίγινα

Δικαίωση στα ερωτήματα που έθεσε, μέσα από το SM, ο πρώην δήμαρχος Αίγινας Παναγιώτης Κουκούλης για τον βιολογικό σταθμό στον Μεσαγρό έδωσε η συζήτηση του θέματος στο χθεσινό Δημοτ...

Αίγινα: Δράση συγκέντρωσης τροφίμων και φαρμάκων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.Αίγινα

Το  Κοινωνικό Παντοπωλείο  και το  Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αίγινας , με την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, διοργανώνουν κοινή δράση συγκ...

Αίγινα:Ανακοίνωση-Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας»  Για την διαρροή - πλημμύρα στο λιμάνι της Σουβάλας και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής.Αίγινα

  Μόνο αγανάκτηση και οργή στον  τον λαό, στους μικροεπαγγελματίες και την τοπική κοινωνία της Σουβάλας μπορεί να προκαλεί η πλημμύρα που προκλήθηκε από σπάσιμο υπόγειου αγωγού στη...

Αίγινα: Παρουσίαση για θέματα πυρόσβεσης στο 20 Γυμνάσιο Αίγινας από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.Αίγινα

Μια  άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα  27 Μαρτίου  το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας στους μαθητές και τις μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας. Ο Διοικητ...