Αίγινα: Βιολογική απεντόμωση για την αποφυγή εξάπλωσης της κάμπιας των πεύκων.
Ένα θέμα που αφορά την υγεία κυρίως των μαθητών και μαθητριών στα προαύλεια των σχολείων σε σχέση με τις κάμπιες που εμφανίζονται αυτή την εποχή κυρίως από τα πεύκα που υπάρχουν στα προαύλεια των σχολείων. Για το λόγο αυτό χθες Κυριακή 19 Φεβρουαρίου διενεργήθηκε επαναληπτική απεντόμωση για κάμπιες των πεύκων σε περιβάλλοντες χώρους σχολείων και σε δημοτικούς και κοινόχρηστους χώρους.
Η απεντόμωση έγινε με χρήση βιοπαρασκευασμάτων φιλικά προς το περιβάλλον και εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο, τα ζώα και τα ωφέλιμα έντομα.
Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας από πλευράς του Δήμου Αίγινας, για την προστασία των πεύκων της πόλης από τις κάμπιες και τις βλαβερές, για τα δένδρα, συνέπειες στην ανάπτυξη αυτών.