ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Σίλα Αλεξίου υποψήφια δήμαρχος: Μαζί! ΜΠΡΟΣΤΑ για την Αίγινα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και ένα ενθουσιώδες κοινό εκατοντάδων φίλων, συνεργατών και διακεκριμένων εκπροσώπων της αυτοδιοικητικής πολιτικής σκηνής, η Αιγινήτισσα δημοσιογράφος Σίλα Αλεξίου ανακοίνωσε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου σε ανοιχτή εκδήλωση στο Ellinikon Seaside την υποψηφιότητά της για το αξίωμα της δημάρχου Αίγινας στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Την εκδήλωση άνοιξε η γνωστή μουσικός και καθηγήτρια πιάνου κ Βίβιαν Μπρέντα- Κανελλά, η οποία παρουσιάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό της υποψήφιας δημάρχου τόνισε την πολυετή προσφορά της, τόσο στον επαγγελματικό τομέα της δημοσιογραφίας όσο και στην κοινωνία της Αίγινας, εξαίροντας ιδιαίτερα το ήθος, την καινοτόμα διάθεση και το ζωηρό ενδιαφέρον της για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του νησιού, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί στις σελίδες του Saronic Magazine.

Στη συνέχεια προβλήθηκε video με ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη μαγευτική συναυλία του Γιώργου Περρή στον Ναό της Αφαίας με φόντο την Αίγινα και τίτλο «Ένα ηλιοβασίλεμα στην Ελλάδα», που έγινε στο πλαίσιο της ευρηματικής καμπάνιας του ΕΟΤ για τον Ελληνικό Τουρισμό μέσω του αμερικανικού δημόσιου δικτύου PBS, που όπως τόνισε η υποψήφια δήμαρχος, που αμέσως μετά πήρε το λόγο, «Αυτή η Αίγινα!» ήταν μια έμπνευση για τη μεγάλη απόφαση.      

Η Σίλα Αλεξίου ανακοίνωσε την κάθοδό της στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής μιας νέας δημοτικής παράταξης με τον τίτλο «Μαζί, μπροστά για την Αίγινα», προβαίνοντας ταυτόχρονα στα αποκαλυπτήρια του ονόματος και του σήματος. Ενώ, αναφερόμενη στη φυσιογνωμία και τον ενωτικό χαρακτήρα της νέας παράταξης, επισήμανε με έμφαση ότι είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να μπορεί «να μοιραστεί μια μεγάλη απόφαση με σπουδαίους υποστηρικτές και συνεργάτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και δημοτικές παρατάξεις, που αποφάσισαν να βάλλουν στην άκρη διαφορές και παλιές έριδες και να ενωθούν για το καλό της Αίγινας!»

«Δηλώνω απερίφραστα ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο κάνω αυτό το βήμα είναι ένας: Η Αίγινα!», και πρόσθεσε:

«Γιατί τώρα; Γιατί σε μια εποχή που μας δίνει τόσες ευκαιρίες να την ανεβάσουμε και πάλι ψηλά, να ξαναγίνει το πιο δημοφιλές νησί, όχι μόνο χάρη στους αρχαίους ημών προγόνους και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους ως Πρώτη Πρωτεύουσα, εμείς απλώς αφήνουμε τα τραίνα να περνούν και ως ουραγοί των άλλων νησιών και περιοχών της Ελλάδας, αντί να αναδείξουμε τα μεγάλα προνόμια που διαθέτει η Αίγινα, τα υποβαθμίζουμε.» 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Σίλα Αλεξίου αναφερόμενη στα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αίγινας υπογράμμισε: «Δεν έχω πρόθεση να απαξιώσω τη δουλειά της νυν διοίκησης του Δήμου, ούτε πολύ περισσότερο την προσωπική δουλειά του κ.Ζορμπά. Καθένας κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι ξέρει. Συμβάλλει με τις δυνάμεις του σ’ αυτό που θεωρεί αρκετό. Όμως, κατά την προσωπική μου άποψη και την άποψη της πλειονότητας των συμπολιτών μας, αυτό δεν αρκεί.»

 «Η Αίγινα, επισήμανε, έχει ανάγκη από υποδομές, τις οποίες αποκτά τώρα και το Αγκίστρι, έχει ανάγκη από ένα δεύτερο λιμάνι ώστε να μην περνάνε οι νταλίκες από την παραλία και αφαιρούν κάθε γραφικότητα από το ωραιότερο λιμάνι της χώρας, έχει ανάγκη από άλλου είδους διαχείριση των απορριμμάτων, από διαχείριση των οχημάτων που κατακλύζουν το νησί, από την ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων της, από κοινωνικές παροχές, από μια μαρίνα για να ελλιμενίζονται τα σκάφη αναψυχής που ρίχνουν άγκυρα έξω από το λιμάνι για να φύγουν αναγκαστικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.»

Και όπως τόνισε στη συνέχεια: «Είναι άδικο, την ώρα που υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων, η Αίγινα, σαν τον φτωχό συγγενή, να μένει πίσω.»

Η υποψήφια δήμαρχος, όπως είπε, δεν έχει σκοπό σήμερα να παρουσιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα, όμως θέλει να διαβεβαιώσει και να εγγυηθεί προσωπικά ότι:

«Μαζί θα πάμε την Αίγινα μπροστά σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες που σήμερα υποχρεώνονται στην αδράνεια και την απομόνωση,  θα πάμε όλη την Αίγινα μπροστά – την Αγία Μαρίνα και τον Μεσαγρό, τη Βαγία, τον Μαραθώνα, την Πέρδικα, το Βαθύ, τις Πόρτες, τις Άλωνες, την Κυψέλη και όλες τις άλλες περιοχές. Γιατί Αίγινα δεν είναι μόνο η πόλη και το λιμάνι.»

«Μαζί όμως θα αναδείξουμε και το παραλιακό μέτωπο της Αίγινας, τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, όπως και τις πάλαι ποτέ εμβληματικές περιοχές,  την Αύρα, τον Φάρο των οποίων η σημερινή εικόνα της παρακμής, πονάει όλους εμάς που τις ζήσαμε στις δόξες τους.

Θα ξανασυστήσουμε την Αίγινα στον Ελλαδικό και τον Διεθνή χώρο, όπως αξίζει σε τούτο το ιστορικό νησί, την πρώτη πρωτεύουσα της Νεώτερης Ελλάδας. Για να γίνει η Αίγινα, Πρώτο Νησί στον Σαρωνικό και γιατί όχι σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα!!!

Με θάρρος, ευαισθησία και, κυρίως, πολλή αγάπη γι’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Για να μπορούμε επιτέλους να καμαρώνουμε για το νησί μας!»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πρώην δήμαρχοι και νυν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Μούρτζης και κ. Παναγιώτης Κουκούλης, ο πρώην δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός, κ. Σταμάτης Μαρμαρινός, κ. Γιώργος Μούρτζης, κ. Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτης, κ. Μανώλης Λογοθέτης, κ. Νίκος Πούντος, κ. Νεκτάριος Λεούσης, κ. Βαγγέλης Μπαρμπέρης κ. Νίκος Μαρίνος, κ. Αντώνης Ντελής,  οι πρώην σύμβουλοι Πέτρος Πετρίτης, Νίκος Οικονόμου, Σταύρος Σακκιώτης, ο Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ της Αίγινας Παναγιώτης Πατσακιός , καθώς και πολλοί συμπολίτες μας. Ήταν επίσης παρόντες οι πρόεδροι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας Βασίλης Μουσουλέας, της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Γιώργος Καλόφωνος, του Συλλόγου Γυναικών Αφαία Δέσποινα Σακκιώτη, ενώ την Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς εκπροσώπησε ο Γιώργος Μπήτρος.

Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης την εκδήλωση δημοσιογράφοι που ήρθαν από την Αθήνα για να στηρίξουν τη συνάδελφό τους –Λεωνίδας Κονδύλης, Κώστας Κοφινάς, Νότης Ανανιάδης και Έτα Βασιλείου.  Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στην Σίλα Αλεξίου η παρουσία του επί τρεις θητείες προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Παξινού και της συζύγου του Ευγενίας.

                               

                                      Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΙΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

«Αυτή είναι η Αίγινα! Η Αίγινα, που, με την Ιστορία της και τον πολιτισμό της διαφημίζει ολόκληρη την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Όχι βέβαια με τη συμβολή του Δήμου, αλλά χάρη στην έμπνευση του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιώργου Περρή και του γεν.γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη που τη συμμερίστηκε και την υλοποίησε. Αυτό το βίντεο το είδαν 120 εκατομμύρια άνθρωποι. Κυρίως Αμερικανοί. Και από αυτό το συγκλονιστικό βίντεο παρακινήθηκαν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα και την Αίγινα.

Αυτή την Αίγινα λοιπόν θέλουμε, αυτή η εικόνα ενέπνευσε κι εμένα, προκαλώντας μου ταυτόχρονα θλίψη γιατί εμείς οι Αιγινήτες την αγνοούμε. Ακόμη και για τον φωτισμό του ναού της Αφαίας που σύντομα θα γίνει πραγματικότητα, μερίμνησε, εξαντλώντας κάθε δυνατό μέσο, η Ένωση ξενοδόχων Αίγινας με πρωτοστάτη τον πρόεδρό της, τον Σταύρο Καλαμάκη και όχι η δημοτική αρχή. Κρίμα και συγχρόνως ακατανόητο. Να διαθέτεις έναν τέτοιο θησαυρό και να του επιφυλάσσεις μόνο εγκατάλειψη…

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζω σήμερα εδώ για να μοιραστώ μαζί σας μια μεγάλη απόφαση. Η παρουσία σας μου δίνει δύναμη, με εμψυχώνει και μου επιβεβαιώνει ότι αυτό το βήμα που κάνω έχει σπουδαίους υποστηρικτές και συνεργάτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και δημοτικές παρατάξεις, που είναι χαρά και τιμή μου ότι αποφάσισαν να παραμερίσουν διαφορές και παλιές έριδες και να ενωθούν για την Αίγινα!

Σας ανακοινώνω λοιπόν την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα της δημάρχου Αίγινας, ως επικεφαλής της νέας παράταξης «Μαζί, μπροστά για την Αίγινα» και σας δηλώνω απερίφραστα ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο κάνω αυτό το βήμα είναι ένας: Η Αίγινα!

Γιατί τώρα;

Γιατί σε μια εποχή που μας δίνει τόσες ευκαιρίες να την ανεβάσουμε και πάλι ψηλά, να ξαναγίνει το πιο δημοφιλές νησί, όχι μόνο χάρη στους αρχαίους ημών προγόνους και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους ως Πρώτη Πρωτεύουσα, εμείς απλώς αφήνουμε τα τραίνα να περνούν και ως ουραγοί των άλλων νησιών και περιοχών της Ελλάδας, αντί να αναδείξουμε τα μεγάλα προνόμια που διαθέτει η Αίγινα, τα υποβαθμίζουμε. 

Πιστεύω ακράδαντα ότι η κριτική που ασκούμε γενικώς από την ασφάλεια του σπιτιού μας στα κακώς κείμενα δεν οδηγεί που θενά. Τα λέμε μεταξύ μας, εκτονωνόμαστε και, μη μπορώντας να κάνουμε κάτι άλλο, συνεχίζουμε τη ζωή μας, συνηθίζοντας ακόμη και σε ό,τι δεν μας αρέσει.

Έτσι, αποφάσισα να μπω στα βαθειά! Να αντιδράσω! Να κάνω κάτι! Έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει την υποστήριξη προσώπων που συμμερίζονται το όραμά μου για την Αίγινα, μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων με πραγματικό ενδιαφέρον για το νησί, με γνώσεις για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του και, κυρίως, με όρεξη για δουλειά. 

Μαζί –γιατί οι συνεργασίες αποτελούν μονόδρομο για την επίτευξη των υψηλών στόχων- με όλους εκείνους που πονάνε όπως εγώ βλέποντας την Αίγινα να υπολείπεται σε υποδομές, παροχές και υπηρεσίες, περιοχές της να έχουν πέσει σε μαρασμό απέχοντας παρασάγγες από τις ένδοξες εποχές που έζησαν, έχουμε σκοπό να αντιστρέψουμε αυτή την εικόνα.

Δεν έχω πρόθεση να απαξιώσω τη δουλειά της νυν διοίκησης του Δήμου, ούτε πολύ περισσότερο την προσωπική δουλειά του κ.Ζορμπά. Καθένας κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι ξέρει. Συμβάλλει με τις δυνάμεις του σ’ αυτό που θεωρεί αρκετό.

Όμως, κατά την προσωπική μου άποψη και την άποψη της πλειονότητας των συμπολιτών μας, αυτό δεν αρκεί. Η Αίγινα έχει ανάγκη από υποδομές, τις οποίες αποκτά τώρα και το Αγκίστρι ,έχει ανάγκη από ένα δεύτερο λιμάνι ώστε να μην περνάνε οι νταλίκες από την παραλία και αφαιρούν κάθε γραφικότητα από το ωραιότερο λιμάνι της χώρας, έχει ανάγκη από άλλου είδους διαχείριση των απορριμμάτων, από διαχείριση των οχημάτων που κατακλύζουν το νησί, από την ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων της, από κοινωνικές παροχές, από μια μαρίνα για να ελλιμενίζονται τα σκάφη αναψυχής που ρίχνουν άγκυρα έξω από το λιμάνι για να φύγουν αναγκαστικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα που έχει ανάγκη το νησί (υποδομές για νέους και ηλικιωμένους, παροχές υγείας, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους στάθμευσης)  η Αίγινα διαμαρτύρεται γιατί μένει πίσω, διεκδικεί το δικαίωμά της να πάει μπροστά, να γίνει ένα νησί πρότυπο εκμεταλλευόμενη τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν σώσει όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Είναι άδικο, την ώρα που υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων, η Αίγινα, σαν τον φτωχό συγγενή, να μένει πίσω. Η μικρή απόσταση από τον Πειραιά, όπως και το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες πιστών, αντί να επηρεάζουν θετικά το νησί, αντί να αποτελούν κίνητρο για βελτιώσεις, λειτουργούν  σχεδόν αποτρεπτικά. Εφησυχάζουμε γιατί, όπως και να είμαστε, ο κόσμος θα έρθει. Δεν είναι έτσι όμως…

Ο φυσικός μας πλούτος και η Ιστορία μας πρέπει να συμβαδίζουν με την εικόνα που θα αποκομίσει ο επισκέπτης φεύγοντας από το νησί. Διαφορετικά, αυτή η αντίφαση, είναι καταστροφική!

Σήμερα, εδώ, ενώπιόν σας, δεν έχω σκοπό να αναπτύξω λεπτομερές πρόγραμμα δράσης. Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω ότι η ενασχόλησή μου με τη δημοσιογραφία και μάλιστα με τη μάχη του ρεπορτάζ που είναι αμείλικτο σε απαιτήσεις, με έχει  μάθει να παρατηρώ, να διαβλέπω, να αποτιμώ τις καταστάσεις, να βρίσκω άμεσα λύσεις.

 Ο λόγος λοιπόν που με ώθησε σ’αυτή την προσπάθεια είναι ότι τα τρία τελευταία χρόνια, η απογοήτευση με κατέκλυσε. Όπως και πολλούς από σάς. Σε αντίθεση με τις  προηγούμενες δεκαετίες που έβλεπες τις προσπάθειες των δημάρχων με τα λάθη τους ενδεχομένως, να προσφέρουν στον τόπο τους, να φέρουν το νερό, να χτίσουν σχολεία, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής με μέτρα που αποδείχθηκαν σωτήρια, στην παρούσα φάση –παρά την υπομονή και την ανοχή- είδαμε μόνο καλοβαμμένα παγκάκια, άδειους αλλά βρώμικους κάδους, τον δήμαρχο να αλλάζει λάμπες και άλλα τέτοια νοικοκυρέματα που ασφαλώς δεν είναι ευκαταφρόνητα. Δεν είδαμε έργα πνοής, δεν είδαμε ούτε καν αποφάσεις για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του νησιού, που τουλάχιστον δεν απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες.

Τα 12 τελευταία χρόνια ζω και δραστηριοποιούμαι στην Αίγινα. Η δημοσιογραφική μου νοοτροπία με έχει βοηθήσει να παρατηρώ τα καλώς, αλλά και τα κακώς κείμενα, με αντικειμενικότητα που ποτέ δεν με εγκατέλειψε στην  επαγγελματική μου διαδρομή.

Ο λόγος που βρίσκομαι τώρα εδώ, είναι, όπως είπα και προηγουμένως, η αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για  την Αίγινα, ενώ κινητήριο μοχλό αυτής της δύσκολης απόφασης που σας ανακοίνωσα αποτελεί η στήριξη και η συνεργασία της πλειονότητας των πολιτών του νησιού.

Μαζί θα πάμε την Αίγινα μπροστά! Της το οφείλουμε! Μαζί, σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες που σήμερα υποχρεώνονται στην αδράνεια και την απομόνωση,  θα πάμε όλη την Αίγινα μπροστά –την Αγία Μαρίνα και τον Μεσαγρό, τη Βαγία, τον Μαραθώνα, την Πέρδικα, το Βαθύ, τις Πόρτες, τις Άλωνες, την Κυψέλη και όλες τις άλλες περιοχές. Γιατί Αίγινα δεν είναι μόνο η πόλη και το λιμάνι.

Μαζί όμως θα αναδείξουμε και το παραλιακό μέτωπο της Αίγινας, τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, όπως και τις πάλαι ποτέ εμβληματικές περιοχές,  την Αύρα, τον Φάρο των οποίων η σημερινή εικόνα της παρακμής, πονάει όλους εμάς που τις ζήσαμε στις δόξες τους.

Θα ξανασυστήσουμε την Αίγινα στον Ελλαδικό και τον Διεθνή χώρο, όπως αξίζει σε τούτο το ιστορικό νησί, την πρώτη πρωτεύουσα της Νεώτερης Ελλάδας. Για να γίνει η Αίγινα, Πρώτο Νησί στον Σαρωνικό και γιατί όχι σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα!!!

Με θάρρος, ευαισθησία και, κυρίως, πολλή αγάπη γι’αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Για να μπορούμε επιτέλους να καμαρώνουμε για το νησί μας!

Προσωπικά δεσμεύομαι, εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας και εκλεγώ δήμαρχος της Αίγινας, 1ον να αρχίσω δουλειά από την επόμενη μέρα, 2ον να ακούω κάθε άποψη –όχι μόνο των ανθρώπων της παράταξης και των άμεσων συνεργατών μου, αλλά ακόμη και των συναδέλφων της αντιπολίτευσης, των επαγγελματιών της Αίγινας, καθώς και όλων των πολιτών. Ώστε να βρίσκουμε λύσεις με δημοκρατικές διαδικασίες και γόνιμο διάλογο. Καμιά γνώμη και κανείς δεν περισσεύει.

Έχοντας ως δεδομένο ότι όλοι ενδιαφερόμαστε για την Αίγινα και το κοινό καλό και όχι για το προσωπικό μας συμφέρον, καθένας με τον τρόπο του και τις δυνατότητές του, πάμε όλοι μαζί μπροστά να κάνουμε το νησί μας κόσμημα! Χωρίς να του στερήσουμε τον χαρακτήρα του.»

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: "AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ, Αλήθειες και ψέματα". Εκδήλωση από το ΣΥΡΥΖΑ -ΠΣ Αίγινας.Αίγινα

Το μεσημέρι της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023 η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας,εκδήλωση με θέμα: “AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ, Αλήθειες κ...

Αίγινα: Εκδήλωση διαβούλευσης στο Δήμο Αίγινας, για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος LEADER 2023-2027  Αίγινα

Ο Δήμος Αίγινας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, οργανώνει εκδήλωση διαβούλευσης, στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου προγράμματος LE...

Αίγινα: Ενημερωτική ομιλία από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών ΣχολείωνΑίγινα

Οι Σύλλογοι γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Αίγινας σας προσκαλούν την Δευτέρα 23 ΙΑΝΑΟΥΑΡΙΟΥ 2023   και ώρα 18.30 στο ΚΔΑΠ «Αίγινα» Στρ. Δημ. Πετρίτη 2 – Αίγινα στην  ...

Όταν η Τζίνα Λολομπρίτζιτα απολάμβανε την μπύρα της σε καφενείο της ΑίγιναςΑίγινα

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών η θρυλική ιταλίδα ηθοποιός, πολιτικός και φωτογράφος Τζίνα Λολομπρίτζιτα. Με το παρατσούκλι «Λoλλό», ήταν μια από τις σημαντικότερες ευρωπ...

Αίγινα: Η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον Μορφωτικό ΣύλλογοΑίγινα

Σε κλίμα ευφορίας, αλλά και μεγάλης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 , στις  7.30 μ.μ. η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ...

Αίγινα: Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αναμόρφωσης του Λεουσείου Ιδρύματος.Αίγινα

Η εξωτερική όψη αλλά και οι εσωτερικοί χώροι του Εκκλησιαστικού Λεουσείου Ιδρύματος έχουν αλλάξει. Οι εργασίες αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του κτιρίου προχωρού...

Αίγινα: Στο Ellinikon Seaside το Σάββατο 14/1 θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα της για το Δήμο Αίγινας η Σίλα ΑλεξίουΑίγινα

Την υποψηφιότητά της για το αξίωμα της δημάρχου Αίγινας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, θα ανακοινώσει επίσημα η δημοσιογράφος Σίλα Αλεξίου, στο πλ...