"World Taste Atlas": Το φιστίκι Αιγίνης σε όσα ανέδειξαν την ελληνική κουζίνα δεύτερη καλύτερη στον κόσμο!
Η λίστα λαμβάνει υπόψιν τις ψήφους των πολιτών και αξιολογεί πιάτα, προϊόντα, ροφήματα και εστιατόρια. Η πρωτιά στην Ιταλία - Ποιες χώρες συμπληρώνουν τη 10άδα.
Ακτινοβολεί στο εξωτερικό η νοστιμιά της παράδοσης που εκπέμπεται από την ελληνική κουζίνα. Η επιβράβευση για τις γεύσεις της έρχεται και πάλι μέσα από παγκόσμια κατάταξη, που παρουσιάζεται στον ιστότοπο Τasteatlas, και όπου η ελληνική κουζίνα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.
Αξιολογώντας τα πιο νόστιμα ελληνικά φαγητά που έδωσαν στη χώρα μας τη δεύτερη θέση, στην ιστοσελίδα φιγουράρει το φιστίκι Αιγίνης, τα ροδάκινα Νάουσας, το σαγανάκι και η μπουγάτσα.
Την πρωτιά στον κατάλογο με τις καλύτερες παραδοσιακές κουζίνες καταλαμβάνει η Ιταλία, τρίτη εμφανίζεται η Ισπανία, τέταρτη η Ιαπωνία, πέμπτη η Ινδία, έκτο το Μεξικό, έβδομη η Τουρκία όγδοες οι ΗΠΑ, ένατη η Γαλλία και δέκατο το Περού.
Σημειώνεται ότι και πριν από λίγους μήνες, σε προηγούμενη κατάταξη, η ελληνική κουζίνα είχε αναδειχθεί στο no2 στον κόσμο.
Πηγή: protothema.gr