Αίγινα: Ο κ. Σάκης Σακιώτης απαντά στον κ. Βασίλη Γρηγοριάδη για το χωροταξικό της Αίγινας

Με επιστολή του ο πρώην Δήμαρχος κ. Σάκης Σακιώτης απαντά στον αρχιτέκτονα κ. Βασίλη Γρηγοριάδη και τα όσα αναφέρει ο τελευταίος  για το χωροταξικό της Αίγινας σε συνέντευξη του στο Aegina Portal.

Παραθέτουμε την επιστολή:

 "Διαβάσαμε τις απόψεις του κ.Βασίλη  Γρηγοριάδη στο AeginaPortalκατά την 13/12/2022,για την “εκκρεμήυπόθεση του Xωροταξικού της Αίγινας, πέραν των όσων αναφέρθηκαν, για το ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ, των ΟΧΥΡΩΝ  της ΠΕΡΔΙΚΑΣ”.

Συγκεκριμένα, μετ` εκπλήξεως διαβάσαμε “ότι δεν έχει γίνει τίποτα το θετικό, έτσι ώστε να πούμε.ότι  μπορούμε να έχουμε μια λύση του ζητήματος”.

Μας προκάλεσε εντύπωση το γεγονός, ότι  περιορίσθηκε σε ημερίδες του 2006 και του 2009 ξεχνώντας να αναφερθεί στην αριθμ. απόφαση   199/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου  Αίγινας περί υποβολής προτάσεων του Δήμου, προς τον Οργανισμό της Αθήνας, για την Σύνταξη της Β`φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αίγινας.

Η απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου εkδόθηκε , με βάση:

α)Την  Eισήγηση της αριθμ. 14/19-10-2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  του Δήμου, με την  οποία εισηγείται προτάσεις  προς τον Οργανισμό της Αθήνας, για την Σύνταξη της  Β` φάσης  του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου(Γ.Π.Σ.) Αίγινας.

β) Το αριθμ. πρωτ.14700/20-10-2011 έγγραφο του Προέδρου της Επιτροπής  Διαβούλευσης του Δήμου ,με το οποίο κοινοποιεί τις προτάσεις των μελών της,για τη Σύνταξη  του Γ.Π.Σ  Αίγινας.  

Υ) Την εισήγηση του Δημάρχου Αίγινας περιόδου 2011-2014.

Πέραν των αναφερομένων σημειώνουμε, ότι ο εκλεκτός συμπολίτης  μας κ,Γρηγοριάδης, ήταν μέλος της επιτροπής Διαβούλευσης και Υποστήριξης των προτάσεων του Δήμου και βεβαίως ήταν παρών κατά την Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθμ. απόφασης 199/21-10-2011).

Σημειώνουμε πρόσθετα, ότι η μελέτη για το ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ, είχε νομίμως συμμετοχή στο ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Δήμου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ μας άμεσα κατατέθηκε ως ορίζεται –στον Οργανισμό Αθήνας από το Δήμαρχο, ο οποίος συνοδεύετο από  τηνΠροισταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, επιδώσαμε ως ορίζεται  εξουσιοδότηση στην Δνση του Οργανισμού της  Αθήνας, για να λειτουργεί αντί ημών, σε επίπεδο υποστήριξης της Πρωτοβουλίας μας  και σε ζητήματα που συνδέονται  με τη Β` φάση.

Κάνουμε γνωστό ότι η πρότασή μαςκάλυψε την Α` φάση και ότι η Β` φάση ολοκληρώνεται με την οριστικοποίηση –έγκριση των προτάσεων  από τον Οργανισμό της Αθήνας.

Πράγματι η κεντρική Διοίκηση επί σειρά ετών αδιαφορεί και δεν «θέλει» να προωθήσει γενικότερα το ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ –για δικούς της λόγους-δηλ. τον Καταστατικό  Χάρτη για κάθε πόλη και η ζωή συνεχίζεται…

Έχω την πεποίθηση ότι επί θητείας μας και επί του συγκεκριμένου θέματος είχαμε έντονα τα στοιχεία προγραμματικής επάρκειας και πολιτικής αξιοπιστίας.

Είχαν υπάρξει επαρκέστατα: 

α)Αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης

β)Άξονες προθέσεων

γ)καθορισμός  χρήσεων γης

δ)Ζώνες  παραγωγής

              ε)Ζώνες υπό προστασία

              στ)Αρχαιολογικές ζώνες

Ακόμη αξιολόγηση δυνατοτήτων και προοπτικών

Υποδομές για την ανάπτυξη.

Μελέτη της φέρουσας ικανότητας  (σε οικιστικό-πολιτιστικό-οικονομικό-τουριστικό επίπεδο)κ.λ.π"

 

                                                                   Με εκτίμηση

                                                                   ΣΑΚΗΣ  ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Θ. Δρίτσα για το σταθμό του Πυροσβεστικού Σώματος.Αίγινα

Η τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μ εδελτίο τύπου κοινοποιείεί  την επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός του πυροσβεστικού σ...

Αίγινα: Βράβευση του ποιητή Σπύρου Ραδίτσα από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών.Αίγινα

Ο ποιητής και λογοτέχνης Σπύρος Ραδίτσας, απέσπασε άλλο ένα σημαντικό βραβείο. Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών του απένειμε το Α' Βραβείο Ολοκληρωμένου Έργου για τo ποιητικό έργο του "Μ...

Αίγινα: Λατρευτικές εκδηλώσεις και λιτανεία προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου.Αίγινα

Κατάμεστος ο ναός  Μητροπολιτικός ναός  κατά τη διάρκεια  της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας  της εορτής του Αγίου Διονυσίου. Με κάθε αρμόζουσα λαμπρότητα τελέστηκε η εορτή της Κοίμ...

Αίγινα: Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα 400 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Διονυσίου.Αίγινα

Σε έναν κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε χθες, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ο πανηγυρικός εσπερινός  της εορτής του Αγίου Διονυσίου πολιούχου Αιγίνης. Χοροστάτησε ο Σε...

Αίγινα: Εγκαίνια έκθεσης Κ. Αρτέμη για  τα 400 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Διονυσίου.Αίγινα

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση 400 χρόνων από την κοίμηση  του Αγίου Διονυσίου 1622 – 2022, με  τα εγκαίνια  της έκθεσης του αγιογράφου Κωνσταντίνου Αρτέμη στους χώρους τ...

Αίγινα: Εκπαιδευτικά προγράμματα από τη Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας.Αίγινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπαιδευτικά προγράμματα για την προώθηση του Βιβλίου και της Τέχνης στα σχολεία της Αίγινας Η προώθηση του βιβλίου στα παιδιά είναι μία από τις θεμελιώδεις προτεραιότ...