ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων 28ης Οκτωβρίου από το Δήμο Αίγινας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ηςΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και στις Δημοτικές Κοινότητες και έχουν ως εξής:

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 – Ημέρα Κυριακή

Ώρα 19:30:Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Στέλλας Κάππου με τίτλο «Πολεμικά Πλοία» στο πλαίσιο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Επιμέλεια έκθεσης: Γιώργος Μπήτρος

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022Ημέρα Τετάρτη

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγίας Μαρίνας.

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022Ημέρα Παρασκευή

ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ

Ώρα 07:00: Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07.00: Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη. Η υποστολή θα γίνει στις 18.30 κατά την ίδια τάξη.

Ώρα 09:30: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο Παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας (Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβασή τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό. Προσέλευση επισήμων και αντιπροσωπειών Σχολείων με την σημαία τους.Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό κ. Χρίστο Ρέππα.

 

Ώρα 11:00: Μετά το τέλος της Δοξολογίας, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας (Ηρώο Πεσόντων).

Θα ψαλεί Τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων, Συλλόγων και Σχολείων.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και κατόπιν θα παιανίσει o Εθνικός Ύμνος από την μπάντα του Συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στην Παλαιά Προβλήτα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Ώρα 12:00: Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος, εκπαιδευτικός.

Ώρα 12:45: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην Παλαιά Προβλήτααπό τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης και τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος.

Ώρα 13:15:Bράβευση επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2021 - 2022 στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και ξενάγησή τους στην έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Στέλλας Κάππου «Πολεμικά Πλοία».

Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν τα αντίστοιχα Συμβούλια.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα Σχολεία των Δημοτικών Κοινοτήτων μπορούν μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφανιών να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κ.λ.π. προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι να το δηλώσουν στον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 25η-10-2022, ημέρα Τρίτη στο τηλέφωνο 22970 22252 ή στο Γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο 22973 20013.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα:"Πολεμικά πλοία" έκθεση ζωγραφικής στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.Αίγινα

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 23 Οκτωβρίου στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, η έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κάππου με θέμα τα "Πολεμικά πλοία". Τα εγκαίνια ...

Δίχως ρεύμα μέχρι τις 5 το απόγευμα η Αίγινα και το Αγκίστρι λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ Αίγινα

Δίχως ρεύμα μέχρι τις 5 το απόγευμα θα είναι η Αίγινα και το Αγκίστρι λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, η διακοπή του ρεύματος ήταν προγραμματισμένη για σ...

Αίγινα: "Πολεμικά πλοία" έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κάππου στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.Αίγινα

Τα  "Πολεμικά πλοία" είναι μια ιδιαίτερη ενότητα  του έργου της ζωγράφου Στέλλας Κάππου που θα παρουσιαστούν από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και για μια εβδομάδα  στην αίθουσα του Λαο...

Αίγινα: Επιστολή του βουλευτού Θοδωρή Δρίτσα προς τον κ. Α. Κούγια για το ναυτικό ατύχημα της Αίγινας.Αίγινα

Δημοσιεύουμε την επιστολή του Βουλευτού κ. Θοδωρή Δρίτσα προς  τον κ. Αλέξη Κούγια που αφορά  το ναυτικό δυστύχημα  στις 16 Αυγούστου του 2016 στην Πέρδικα της Αίγινας. Κύριε Αλέξη...

Αίγινα: Έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης νερού από 21 έως 26 Οκτωβρίου.Αίγινα

Κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε ο Δήμος Αίγινας από τον ανάδοχο του έργου της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 20...