ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Παρασημοφόρηση της κ.Ντόρας Μπακοπούλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ανάμεσα στις 11 προσωπικότητες  των γραμμάτων και των τεχνών που τίμησε σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου η Πρόεδρος της Δημοκραίας είναι και η κ. Ντόρα Μπακοπούλου καλλιτεχνική διευθύντρια και ιδρύτρια  του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας.

Διαβάζουμε την είδηση από το "Πρώτο θέμα" απ' όπου και οι φωτογραφίες:

Παράσημα σε 11 σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών απένειμε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ειδική τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις, τις οποίες σας απονέμω με χαρά, είναι μια αναγνώριση της αξίας και του ήθους σας, στοιχεία ανεκτίμητα που λειτουργούν παραδειγματικά για όλους μας» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην ομιλία της.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Σακελλαροπούλου παρασημοφόρησε τον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό, την ηθοποιό Ρένη Πιττακή, τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, τον ποιητή και κριτικό Νάσο Βαγενά, τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη, τη μουσικό Ντόρα Μπακοπούλου.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της τελετής, η κυρία Σακελλαροπούλου απένειμε τα εξής παράσημα:

• του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος στον Θανάση Βαλτινό, συγγραφέα
• του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος στον Άρη Χριστοφέλλη, μουσικό

  • του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής στον Νάσο Βαγενά, ποιητή και κριτικό
    • του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής στον Μιχάλη Γκανά, ποιητή
    • του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής στον Αλέκο Λεβίδη, ζωγράφο

 του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής στον Γιώργο Ρόρρη, ζωγράφο
• του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Ευποιΐας στην Ρέα Γαλανάκη, συγγραφέα
• του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Ευποιΐας στην Δόμνα Ευνουχίδου, μουσικό
• του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Ευποιΐας στην Ντάρια Κοσκόρου, Διευθύντρια – Επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα
• του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Ευποιΐας στην Ντόρα Μπακοπούλου, μουσικό
• του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Ευποιΐας στην Ρένη Πιττακή, ηθοποιό

«Καθήκον της Πολιτείας να σέβεται, να μεριμνά και να τιμά»

Στην προσφώνησή της, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε:

«Σήμερα τιμάμε δημιουργούς και ερμηνευτές που με τα βιβλία τους άνοιξαν δρόμους στη λογοτεχνία μας, με τη ζωγραφική τους εισέδυσαν στην ανθρώπινη μορφή και το ελληνικό τοπίο για να αποκαλύψουν την ουσία τους, με τις μουσικές ερμηνείες τους ή με τις μεταμορφώσεις τους επί σκηνής μας μύησαν σε μια “τελετή αποκάλυψης”, για να χρησιμοποιήσω μια φράση του Μάνου Χατζιδάκι. Αισθάνομαι πως σήμερα επιτελώ ένα χρέος απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού που παράγουν αξίες, ομορφιά, στοχασμό και μας καλούν να τα μοιραστούμε. Και είναι εδραία η πεποίθησή μου ότι είναι καθήκον της Πολιτείας να σέβεται, να μεριμνά και να τιμά αυτούς που αποτελούν το οξυγόνο της κοινωνίας μας, εκείνους που με το έργο τους βαθαίνουν και ανανεώνουν την αντίληψή μας για τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης νερού από 21 έως 26 Οκτωβρίου.Αίγινα

Κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε ο Δήμος Αίγινας από τον ανάδοχο του έργου της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 20...

Αίγινα: Δήλωση τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»Αίγινα

Εκατοντάδες συμπολίτες μας εργάζονται συνεχώς και αδιαλείπτως επί σειρά ετών στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Πάγιο αίτημα των εργαζόμενων προς όλες τις κυβερνήσεις ήταν η διασφά...