ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος  της Κ.Ε.Δ.Α Νίκος Πτερούδης αποκαλύπτει στον Γιώργο Μπήτρο τα σχέδια του για τα πολιτιστικά θέματα της Αίγινας (VIDEO)

Συστήνεται ως ο «σκουπιδιάρης» της  Αίγινας, λόγω της μεγάλης θητείας  του στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Τους  τελευταίους  εννέα μήνες βρίσκεται στο τιμόνι  της Κ.Ε.Δ.Α. ενός οργανισμού που κατά κύριο λόγο διαχειρίζεται τα πολιτιστικά θέματα του νησιού, διοργανώνει τα μεγάλα  καλοκαιρινά  Φεστιβάλ και τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις κατά  τη διάρκεια του έτους, αλλά και διαχειρίζεται μια σειρά από κτίρια.

Συναντήσαμε  τον κ. Πτερούδη στον εξώστη του Λαογραφικού Μουσείου το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου, λίγο πριν αρχίσει άλλη μια εκδήλωση στην ισόγεια αίθουσα  του Μουσείου. Σε μια στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις και προετοιμάζονται οι επόμενες. Σε μια εποχή απολογισμών αλλά και προγραμματισμού.

Σταθήκαμε περισσότερο στο τελευταίο και ζητήσαμε από τον κ. Πτερούδη να μας ξεδιπλώσει τα  σχέδια  του για  την ερχόμενη περίοδο, τον προγραμματισμό και γενικά το όραμα του.

Η κουβέντα ξεκίνησε από το Φεστιβάλ Φιστικιού, πέρασε στο Φεστιβάλ Θεάτρου και στην προσπάθεια ανεύρεσης χώρου για τις παραστάσεις, όταν η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ κατέθεσε πρόταση για αξιοποίηση του προαύλιου χώρου του Ορφανοτροφείου. Ο κ. Πτερούδης μας μίλησε  για το όραμα της δημιουργίας μιας Δημοτικής Πινακοθήκης στο παλαιό κτίριο του Ο.Τ.Ε. και  για  τις ανάγκες του Λαογραφικού Μουσείου και τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στο κτίριο του.

Η κουβέντα με τον κ. Πτερούδη δεν έβγαλε μόνο ειδήσεις αλλά παρουσίασε και τη διάθεση ενός ανθρώπου να δουλέψει για σημαντικές υποδομές στο χώρο του πολιτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO SARONIC ON CAMERA

Κάμερα: Ανέστης Κορνέζος

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ξεκίνημα μιας νέας εποχής εξέλιξης για όλους τους ανθρώπους μας, με την ΑΚΑΔΗΜΙΑ Κρητικός.Αίγινα

Σε έναν κόσμο που συνεχώς εξελίσσεται, ο Όμιλος Κρητικός μένει πιστός στην αποστολή να εξυπηρετεί τους πελάτες του και να υποστηρίζει τις ανάγκες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο....

Αίγινα:«Θερμά συγχαρητήρια από τη χώρα της πρωινής γαλήνης». Προς το 2ο Γυμνάσιο ΑίγιναςΑίγινα

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε την επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορέας κ. κ. Αμβροσίου, με την οποία συγχαίρει τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου για την παρουσίαση του πρ...

Αίγινα: Στο ξενοδοχείο Lalibay η πρώτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ECare4PD» Αίγινα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Lalibay στην Αίγινα η πρώτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ECare4PD» με την συμμετοχή των οργανώσε...

Αίγινα: Βίντεο σοκ από τον ξυλοδαρμό του ξενοδόχου και της μητέρας του από μπράβους Αίγινα

Σοκαριστικά πλάνα βλέπουν το φως της δημοσιότητας απο τον άγριο ξυλοδαρμό του ξενοδόχου και της 67χρονης μητέρας του σε πάρκινγκ στην Αίγινα. Όπως φαίνεται στα πλάνα του Mega, δύο ...