ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Μια ενδιαφέρουσα βραδιά για τη ζωή, την ασφάλεια και τις κακοποιήσεις ζώων με οργάνωση της ΚΕΔΑ.

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βραδιά εξελίχθηκε η εκδήλωση  που διοργάνωσε ο τομέας Περιβάλλοντος  της ΚΕΔΑ σε μια ιδέα  της κ.Λένας Μαρίνη, χθες  το απόγευμα  στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. 

Η συζήτηση που ακολούθησε μετά  το πέρας  των ομιλιών κινήθηκε σε κάποιες στιγμές σε υψηλούς τόνους που είχαν  ωε θέμα τους τις ελλείψεις  υποδομών, τις ανεπάρκειες και τη η εφαρμογή  των κανόνων και των νόμων έτσι όπως αυτοί προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Τα  θέματα και οι ομιλητές ήταν τα εξής:

  • «Δήμος & Ζώα συντροφιάς»: Εισηγήτρια: Σοφία Χατζίνα, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας Δήμου Αίγινας
  • «Το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς. Νόμος 4830/2021»: Εισηγήτρια: Μαρία Φράγκου, Υποδιοικητής του Α.Τ. Αίγινας /Υπαστυνόμος Β σε συνεργασία με τον Ελευθέριο Παπαντωνίου, Ανθυπαστυνόμο.
  • «Πρόληψη η καλύτερη θεραπεία»: Εισηγητής: Φώτης Πούντος, Κτηνίατρος
  • «Γνωρίζοντας το σκύλο σας»: Εισηγητής:Νεκτάριος Αποσπόρης, Πτυχιούχος εκπαιδευτής σκύλων, Συνοδός-χειριστής σκύλων ειδικών σωμάτων, εκτροφέας σκύλων.
  • «Η Προσωπική μου Εμπειρία»: Εισηγήτρια: Κατερίνα Γιαννακα, Εικαστικός
  • «Προστασία Ζώων. Παρόν & Μέλλον»: Εισηγήτρια: Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Προστασίας Ζώων Αίγινας Αγκιστρίου

Η κ. Μολφέση τόνισε με επιμονή την ανάγκη στήριξης  του Καταφυγίου Αίγινας και τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει στη λειτουργία  του. Οι αριθμοί που αναφέρθηκαν φιλοξενούμενων ζώων  αλλά και στειρωμένων είναι εντυπωσιακά μεγάλος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η δομή αυτή έχει χαρακτηριστεί από τις καλύτερες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση που είχε ως κύριο θέμα  της τα ζώα συντροφιάς, τις ασθένειες  τους, την διαχείριση τους και τις συμπεριφορές  των ανθρώπων απέναντι  τους, επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα  ζώα  που πλέον υπάρχουν σε μεγάλο αριθμό στην Αίγινα. Αναφέρθηκε η εμφάνιση μεγάλου αριθμού αλεπούδων και η αύξηση του αριθμού των αλόγων και των γαϊδουριών. 

Γεγονός είναι ότι η πανίδα  της Αίγινας τα τελευταία χρόνια έχει διαφοροποιηθεί και δεν αναφέρεται μόνο σε κατοικίδια ζώα ή ζώα βοηθητικά  στις διάφορες αγροτικές εργασίες. Στην Αίγινα έχουν εμφανιστεί αλεπούδες αλλά και κάποια τσακάλια.

Τέλος ένα σημαντικό θέμα που τέθηκε είναι η λειτουργία ενός επίσημου και σύγχρονου σφαγείου στο νησί, μια που εκτρέφονται πλέον πολλά πρόβατα και κατσίκια.

Το σημαντικότερο ίσως από τη βραδιά αυτή ήταν η φράση του προέδρου της ΚΕΔΑ κ. Νίκου Πτερούδη ότι "φθάσαμε στην Αίγινα να μιλάμε για τα ζώα" Και πράγματι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος  της Κ.Ε.Δ.Α Νίκος Πτερούδης αποκαλύπτει στον Γιώργο Μπήτρο τα σχέδια του για τα πολιτιστικά θέματα της Αίγινας (VIDEO)Αίγινα

Συστήνεται ως ο «σκουπιδιάρης» της  Αίγινας, λόγω της μεγάλης θητείας  του στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Τους  τελευταίους  εννέα μήνες βρίσκεται στο τιμόνι  της Κ.Ε.Δ.Α. ε...

Αίγινα: Συγκέντρωση υλικών για τα θύματα του ναυαγίου των Κυθήρων από τον ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ Αίγινας.Αίγινα

                                                      ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ                                                                                                  Κυριακή 9 Οκτω...

Αίγινα: Ομιλία της βουλευτού κ. Θεανώς Φωτίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας.Αίγινα

Η Οργάνωση Μελών Σύριζα -Προοδευτική Συμμαχία Αίγινας, πραγματοποίησε  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση σήμερα  Σάββατο 08 Οκτωβρίου  2022 ,στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου «ΜΙΡΑΝΤΑ» με...

Αίγινα: Συλλυπητήριο μήνυμα για την αδόκητη απώλεια του Κώστα ΜαρμαρινούΑίγινα

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Ζορμπάς, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, η Διοίκηση του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Αίγινας, το προσωπικό του Δήμου Αίγινας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στη...