ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα:Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ν. Αργοσαρωνικού ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από την πλευρά μας, ως εκπαιδευτικοί, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε και φέτος τον καλύτερό μας εαυτό για την προάσπιση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας.

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τις αγωνίες, τις ανησυχίες αλλά και την προσμονή όλων για την επιστροφή στον φυσικό μας χώρο του σχολείου. Μαζί με την χαρά που θα ανταμώσουμε ξανά, υπάρχουν ορισμένα θέματα που θα θέλαμε από την πλευρά μας να θέσουμε λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

-Όλοι αντιμετωπίζουμε το τεράστιο κύμα ακρίβειας που «καλπάζει». Από τη μια ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί, το κόστος των ενοικίων, των μετακινήσεων, των καυσίμων, των λογαριασμών και των βασικών αγαθών έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Από την άλλη ο μισθός για κάθε εργαζόμενο εξανεμίζεται τις πρώτες μέρες του μήνα, οι γονείς καλούμαστε να βάλουμε ξανά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να ξεπαγιάσουμε τον χειμώνα, αν δεν παρθούν μέτρα για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ρεύμα.

-Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες, αλλά τα δεκάδες πραγματικά κενά παραμένουν στα σχολεία μας, παρά τις θριαμβολογίες της Κυβέρνησης για τους διορισμούς. Ήδη προσλήφθηκαν για ακόμα μία χρονιά χιλιάδες αναπληρωτές, τα κενά όμως είναι πολλά σε αρκετές ειδικότητες για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία, για να μη χαθούν διδακτικές ώρες. Με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων από τη Διεύθυνση  Πειραιά έχει γίνει κυριολεκτικά «μπάχαλο», προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες σε δεκάδες οικογένειες. Το περιβόητο διευρυμένο ολοήμερο (μέχρι τις 5:30) θα λειτουργήσει όταν προσληφθούν άλλοι 3.300 εκπαιδευτικοί που ακόμα δεν έχουν γίνει. Ταυτόχρονα η στήριξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε θέρμανση, καθαριότητα και αναλώσιμα υλικά, είναι απαραίτητο να γίνει με γενναίο κονδύλι από την Κυβέρνηση και αυτό δεν έχει εξασφαλιστεί. Μέτρα στοιχειώδους προστασίας της υγείας δεν προβλέπεται να παρθούν, ούτε για τους μαθητές, ούτε για τις ευπαθείς ομάδες.

-Πολλοί συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί έχουν έρθει και θα έρθουν το επόμενο διάστημα, να αναλάβουν υπηρεσία στα νησιά του Συλλόγου μας. Είναι άνθρωποι με ανάγκες στη μετακίνηση, τη στέγαση, τη σίτιση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο εισαγωγικός μισθός του νεοδιόριστου συναδέλφου φτάνει τα 770 ευρώ!! Ενώ μόνο τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί από την περσινή χρονιά πάνω από 30%! Πρέπει να βοηθηθούν να εγκατασταθούν και να καλύψουν βασικές ανάγκες κι αυτό δεν μπορεί να εναπόκειται στην καλή διάθεση κάποιων ή στην τύχη να βρεθεί κάποιο σπίτι κλπ.

Για όλα τα παραπάνω θέματα, αλλά και για άλλα πολλά και σημαντικά για τη λειτουργία των σχολείων, θεωρούμε αναγκαία μια άμεση συνάντηση του Συλλόγου μας με τους αρμόδιους φορείς σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο (Πρωτοβάθμια Πειραιά, Δημοτικές Αρχές, Σύλλογοι Γονέων), προκειμένου να τους θέσουμε υπόψη και να διεκδικήσουμε από κοινού τα αναγκαία μέτρα στήριξης που χρειάζονται τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί για να εκκινήσει μια ελπιδοφόρα αλλά αρκετά δύσκολη σχολική χρονιά.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε νησιών Αργοσαρωνικού διεκδικούμε:

  • Έκτακτη χρηματοδότηση για την ουσιαστική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων.
  • Κάλυψη όλων των κενών, άμεσα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης των σχολείων. Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ covid με ευθύνη του ΕΟΔΥ και παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας. Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθου.
  • Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Επιδότηση ενοικίου στα 300€, αξιοποίηση –εύρεση διαθέσιμων υποδομών για τη στέγαση. 50% έκπτωση σε όλα τα ακτοπλοϊκά και ΜΜΜ. Δωρεάν σίτιση σε λέσχες ή συμβεβλημένα εστιατόρια.

                                                                                                      Σεπτέμβριος  2022                       

                                                                                                    

 

Διαβάστε επίσης

Οι δεξιότητες του πλοιάρχου του «Αντιγόνη» στο λιμάνι της Σουβάλας στην Αίγινα απέτρεψαν τα χειρότερα (video)Αίγινα

Εν μέσω σφοδρών βόρειων ανέμων οι προσπάθειες που έγιναν από τον καπετάνιο για να δέσει το επιβατηγό πλοίο στο λιμάνι της Σουβάλας στην Αίγινα ήταν συγκλονιστικές. Το πλοίο προσπαθ...

Αίγινα:  Η Πέρδικα φόρεσε τα γιορτινά της  για την εορτή του Αγίου Σώζοντα.Αίγινα

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου τελέστηκε ο πανηγυρικός εορτασμός για την εορτή του Αγίου Σώζοντα στην Πέρδικα. Η μεγάλη επισκεψιμότητα οδήγησε την αστυνομία να ρυθμί...

Αίγινα: Δελτίο τύπου της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. για την απώλεια του 18χρονου συμπολίτη μας.Αίγινα

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας συμμερίζεται τις δραματικές ώρες που περνάει η οικογένεια του Δημήτρη Δαρεμά -Κορίνας Ζορμπαλά.Η τραγική απώλεια του Ιάσωνα μας συγκλονίζει όλου...