ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Η Πέρδικα φόρεσε τα γιορτινά της για την εορτή του Αγίου Σώζοντα.

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου τελέστηκε ο πανηγυρικός εορτασμός για την εορτή του Αγίου Σώζοντα στην Πέρδικα.

Η μεγάλη επισκεψιμότητα οδήγησε την αστυνομία να ρυθμίζει την κίνηση στην είσοδο του οικισμού με τα αυτοκίνητα να δημιουργούν μεγάλες ουρές και να κατευθύνονται στο δρόμο προς το Σφεντούρι. Η επισκεψιμότητα συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ όπου πολύς κόσμος προσκυνούσε τηνε ικόνα  του Αγίου μέσα στο ναό.

Προηγήθηκε ο Εσπερινός στον οποίο παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κ. Κατσαφάδος, ο κ. Σπ. Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γ. Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Καραγιάννης, ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Αίγινας κ. Αργ. Φραγκούλης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γ. Σουλιώτης και εκπρόσωποι της Αστυνομίας Αίγινας.

Το γιορτινό κλίμα ήταν έντονο στην παραλία  της Πέρδικας όπου τα εστιατόρια καιτα καφέ έσφυζαν από ζωή και κίνηση. Γεμάτο και το νέο λιμάνι της Πέρδικας από μικρά και μεγάλα σκάφη αναψυχής. Κορυφαία στιγμή ήταν κατά τη διάρκεια της περιφοράς της εικόνας όταν εκτοξεύτηκαν βεγγαλικα΄που φώτισαν τον ουρανό.

Σήμερα Τετάρτη 7/ 9 θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό  που θα είναι ανοικτός όλη την ημέρα  μέχρι αργά το βράδυ περιμένοντας τους προσκυνητές από όλη την Αίγινα.

Φωτογραφίες από τον κ. Γιώργο Σουλιώτη.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα:Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ν. Αργοσαρωνικού ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.Αίγινα

Ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από την πλευρά μας, ως εκπαιδευτικοί, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε και φέτος τον καλύτερό μας εαυτό ...

Οι δεξιότητες του πλοιάρχου του «Αντιγόνη» στο λιμάνι της Σουβάλας στην Αίγινα απέτρεψαν τα χειρότερα (video)Αίγινα

Εν μέσω σφοδρών βόρειων ανέμων οι προσπάθειες που έγιναν από τον καπετάνιο για να δέσει το επιβατηγό πλοίο στο λιμάνι της Σουβάλας στην Αίγινα ήταν συγκλονιστικές. Το πλοίο προσπαθ...

Αίγινα: Δελτίο τύπου της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. για την απώλεια του 18χρονου συμπολίτη μας.Αίγινα

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας συμμερίζεται τις δραματικές ώρες που περνάει η οικογένεια του Δημήτρη Δαρεμά -Κορίνας Ζορμπαλά.Η τραγική απώλεια του Ιάσωνα μας συγκλονίζει όλου...