ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μήνυση και προαανακριτική έρευνα μαζί για την δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας- Τι συζητήθηκε στην ευρεία τηλεδιάσκεψη με Πατούλη

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Ιουλίου, με θέμα την αντιμετώπιση των κακόβουλων ενεργειών που βάλλουν την λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αίγινας, "στην διαδικτυακή σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κυρία Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων κ. Ευστράτιος Παγωτέλης, ο επιβλέπων μηχανικός - υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων κ. Χρήστος Γεωργαλής, ο εκπρόσωπος του αναδόχου του έργου κ. Δημήτριος Κωνσταντινίδης κι ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής κ. Δημήτριος Δρόσης."

"Ο Περιφερειάρχης Αττικής στην έναρξη της συζήτησης καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια δολιοφθοράς του αγωγού και πρότεινε από κοινού με τον Δήμαρχο Αίγινας κατάθεση μήνυσης, παράλληλα με την προανακριτική έρευνα που διενεργείται από την αρμόδια Λιμενική αρχή. Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ζήτησε από τους υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και τον ανάδοχο να επισπεύσουν τις διαδικασίες ανεύρεσης λύσεων προστασίας του έργου - εντός των προδιαγραφών του και δήλωσε ότι αποτελεί αναντίρρητη ανάγκη η εξασφάλιση της ακεραιότητας του ύψιστης σημαντικότητας έργου ύδρευσης της Αίγινας.

Ο Δήμαρχος Αίγινας ανέφερε ότι το νερό είναι πολύτιμο αναγκαίο αγαθό που πρέπει να ενταχθεί στο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, προτείνοντας την εξεύρεση λύσης στην υδροδότηση του νησιού σε περίπτωση διακοπής της υδροδότησης λόγω απρόβλεπτου γεγονότος. Συγκεκριμένα πρότεινε την δημιουργία μητρώου προμηθευτών νερού με υδροφόρα πλοία, που θα συμβάλλονται με την Περιφέρεια Αττικής και θα μεταφέρουν νερό για την κάλυψη των απαιτούμενων ποσοτήτων νερού όταν παραστεί η ανάγκη.

Ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε εκτενή αναφορά στην διαδικασία επισκευής του σημείου που χτυπήθηκε ο αγωγός με τον εκρηκτικό μηχανισμό και στη συνέχεια πρότεινε την ενίσχυση της προστασίας του υποθαλάσσιου αγωγού σε βάθος από -50 έως την ακτή με τοποθέτηση τσιμεντοστρωμάτων, επιπλέον της λιθορριπής και των λιθοστρωμάτων.

Οι κ.κ. Παγωτέλης και Γεωργαλής πρότειναν την τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης και καταγραφής συστήματος με κάμερες υπέρυθρων ακτινών.

Ο κ. Δρόσης κατέθεσε εκτιμήσεις σχετικά με τις διαδικασίες χρηματοδότησης μετά την επιλογή της καταλληλότερης πρότασης.

Όλες οι προτάσεις θα συνεκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν σε τεχνικό επίπεδο για να αποφασιστούν σε προσεχή συνάντηση οι επικρατέστερες, συμφερότερες και καταλληλότερες προτεινόμενες λύσεις.

Κλείνοντας όλοι οι συμμετέχοντες καταδίκασαν απερίφραστα τις δόλιες εγκληματικές πράξεις κατά του υποθαλάσσιου αγωγού, που έχουν σημειωθεί στο θαλάσσιο χώρο της Σαλαμίνας και χαρακτηρίζονται ως κοινωνική απειλή κατά των πολιτών του Δήμου Αίγινας."

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ακυρώνεται η παράσταση με  τον κ. Χρ.Χατζηπαναγιώτη στο 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου.Αίγινα

Ακυρώνεται η αυριανή παράσταση του έργου "Αυτός ο άλλος και το παντελόνι του" με τον κ. Χρήστο Χατζηπαναγιώτη σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Κ.Ε.Δ.Α. 12 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΘΕΑΤΡ...

Επιτέλους, έβαλε μπρος το Δασαρχείο της Αίγινας - Εργασίες πυροπροστασίας στην Αφαία και την Αγία Μαρίνια!Αίγινα

Εργασίες αντιπυρικής προστασίας στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού της Αφαίας και στη γύρω δασική περιοχή της Αγίας Μαρίνας, πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το Δασαρχείο της Αίγινας ικα...

Αίγινα: Καλοκαιρινό παζάρι Αιγινήτικων προϊόντων από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.Αίγινα

Πιστός στο καλοκαιρινό του ραντεβού οΣύλλογος Γυναικών Αίγινας σας καλεί στο Καλοκαιρινό Παζάρι του, που είναι πλέον Θεσμός. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Συλλόγου: "Συνεχίζουμ...

Αίγινα: "Το μόνον  της ζωής του ταξίδι" Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ηλία Μαγκλίνη.Αίγινα

Εναρκτήρια βραδιά χθες για τις εκδηλώσεις  της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης, στον κήπο  του Ευνάρδειου με την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του δημοσιογράφου Ηλία Μαγκλ...