ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αίγινα: Παρέμβαση του βουλευτή Νίκου Μανωλάκου για τον τομέα Ναυτικών Σπουδών στο ΕΠΑΛ Αίγινας.

Με δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή Νήσων κ. Νίκου Μανωλάκου δημοσιεύεται η ερώτηση του στη Βουλή για  το θέμα της ίδρυσης τομέα Ναυτικών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρέμβαση του Βουλευτή Νίκου Μανωλάκου, για την ένταξη τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας

 

Η ένταξη τομέα «Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων» στο ΕΠΑΛ της Αίγινας, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του νησιού.

Ήδηαπό τον περασμένο Μάιο, με Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων Νίκος Μανωλάκος, είχε αναδείξει το ζήτημα αυτό, αναφερόμενος, μάλιστα σχετικά, τόσο στην ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας όσο και στην θετική εισήγηση του αρμόδιου ΣΣΠΑΕ.

Με την υπ’αριθ. Φ20/76562/Δ4 Απόφαση, περί καθορισμού Τομέων και Ειδικοτήτων ανά Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.- Π.ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2022-2023, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 3201/22-06-2022, η αρμόδια Υφυπουργός Παιδείας καθόρισε τους τομείς σπουδών στα ΕΠΑΛ της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023, χωρίς να περιλάβει, κατ’αρχάς, τον Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι,μέχρι σήμερα,ο Βουλευτής δεν έχει λάβει αρνητική απάντηση στην Ερώτησή του, αφήνει περιθώρια αιδιοδοξίας για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Μανωλάκος θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και, αν χρειαστεί, θα παρέμβει εκ νέου με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Το κείμενο της Ερώτησης παρατίθεται αυτούσιο ακολούθως :

Πειραιάς, 03/05/2022


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Έγκριση προσθήκης τομέα «Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων» στο ΕΠΑΛΔήμου Αίγινας»

Κυρία Υπουργέ,

Όπως έχω πληροφορηθεί και ασφαλώς είναι γνωστό και στο Υπουργείο σας, μεομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας έχει, ήδη από εξαμήνου,εγκρίνει εισήγηση του Δημάρχου Αίγινας, περί προσθήκης Τομέα ΝαυτιλιακώνΕπαγγελμάτων στοΕΠΑΛ Αίγινας. Ομοίως, το αρμόδιο ΣΣΠΑΕ έχει εισηγηθείθετικά για την προσθήκη του εν λόγω τομέα στο ΕΠΑΛ της Αίγινας.

Από τα παραπάνω, προκύπτει σαφώς, ότι η διαδικασία, που προβλέπεται γιατην υποβολή προτάσεων σχολικών μεταβολών, αναφορικά με τον τομέα ΝαυτιλιακώνΕπαγγελμάτων του ΕΠΑΛ Αίγινας έχει ήδη προχωρήσει, εκφράζοντας, έτσι, με τονπλέον εμφαντικό τρόπο, ένα πάγιο αίτημα, πολλών ετών, της τοπικής κοινωνίας τηςΑίγινας.

Ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους 2022-2023 και της επικείμενηςδιαδικασίας εγγραφής των μαθητών είναι δεδομένο ότι η ένταξη Τομέα ΝαυτιλιακώνΣπουδών στο ΕΠΑΛ Αίγινας, θα ενισχύσει τη νησιωτικότητα και θα προσφέρειεπιλογές σταδιοδρομίας και προοπτικές εξέλιξης στους νέους και τις νέες του νησιούστον τομέα της Ναυτιλίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Προτίθεται το ΥΠΑΙΘ να ολοκληρώσει την προβλεπόμενη διαδικασία«Μεταβολής Σχολικής Μονάδος Δευτεροβάθμιας ΕπαγγελματικήςΕκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023», αναφορικά με την προσθήκηΤομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Αίγινας, ώστε τοπροσεχές σχολικό έτος να λειτουργήσει στο ΕΠΑΛ Αίγινας ο εν λόγωτομέας;

Ο Ερωτών

Νικόλαος Μανωλάκος

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.

 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Η επιστημονική ομάδα Aigina Harbour City Project σας προσκαλεί τo Σάββατο 9/7 στις 8 μμ στον κήπο του Λαογραφικού Μουσείου όπου θα παρουσιαστεί ησυστηματική γεωαρχαιολογική έρευνα ...

image descriptionΑίγινα

Παρουσιάστηκε  χθες Κυριακή 3 Ιουλίου το απόγευμα στο χώρο της πλατείας  της Κυψέλης, το 3 ο τεύχος  του περιοδικού «Αιγινήτες» που είναι αφιερωμένο στο πρόσωπο ενός παλαιού Κυψελι...