ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας για το Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Μαΐου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Μαΐου 2022 τοποθετήθηκε για:

  1. Τις πανελλήνιες εξετάσεις
  2. Την ακρίβεια
  3. Πολιτιστικές εκδηλώσεις

 

Για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

 

Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους νέους και τις νέες του νησιού μας και να τους πούμε ότι:

Είμαστε μαζί σας σ’ αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή σας! Είμαστε δίπλα στην προσπάθειά σας να σπουδάσετε και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Ο αγώνας που δώσατε εσείς και η οικογένειές σας για να φτάσετε ως εδώ, ήταν δύσκολος λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις  στην παιδεία.

Να μην σταματάτε! Να ζείτε, να τολμάτε, να προχωράτε! Τη ζωή που σας αξίζει θα την κατακτάτε, όσο δεν θα σταματήσετε να αγωνιζόσαστε γι’ αυτήν! Καλή επιτυχία σε όλες και όλους.

 

Σχετικά με την ακρίβεια.

 

Αυτήν την περίοδο οι συμπατριώτες μας έχουν αντιληφθεί με τον χειρότερο τρόπο τι σημαίνει καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης.

Οι αντιφάσεις και οι αντιθέσεις μέσα σ’ αυτόν τον τρόπο ανάπτυξης, ο οποίος βρίσκεται στην πιο βάρβαρη έκφραση του, τον πόλεμο, έχει επιφέρει στον λαό της Αίγινας αλλά και σε όλη την Ελλάδα ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν πολλές οικογένειες να απολαμβάνουν τα βασικά προϊόντα για την διαβίωση τους.

Όσο κι αν  γίνεται προσπάθεια αυτή η κρίση να εμφανιστεί σαν μία θεομηνία, οι Αιγινήτες ξέρουν τις πραγματικές αιτίες που την έχουν γεννήσει. Γνωρίζουν ακόμα, ότι σε μία μερίδα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων υπάρχει αυξημένη κερδοφορία, γιατί κάθε οικονομική κρίση σε καπιταλιστικό περιβάλλον δίνει μεγάλες ευκαιρίες για κερδοσκοπία.

 

Όλοι μας έχουμε δει ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτιναχθεί.

Από την ημέρα που καταλάβαμε μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας, τοποθετούμαστε συνεχώς σχετικά με το ό,τι πρέπει ο Δήμος επισταμένως να δει το πρόβλημα των μέσων μαζικής μεταφοράς, γιατί ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού του νησιού μας, δεν έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί με άλλον τρόπο παρά μόνο με αυτόν. Τώρα όμως βλέπουμε ότι το θέμα είναι πιο επείγον από ποτέ. Η αύξηση των καυσίμων έρχεται να προσθέσει το πρόβλημα του κόστους της μετακίνησης σε ακόμα μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, εκτός των γερόντων και των εφήβων.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, έστω και τώρα, να ενδιαφερθεί και να βρει όλους τους πιθανούς τρόπους για να λυθεί αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα του νησιού μας.

 

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αυτήν την περίοδο, η κάθετη αύξηση του κόστους διαβίωσης, αποκλείει τον κάτοικο του νησιού μας από δομές και υπηρεσίες, από τις οποίες δεν είναι δυνατόν το 2022 να είναι αποκλεισμένος.

 

Οι γονείς έχουν αναστατωθεί από την έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας, μια κατάσταση που διαρκεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Υποχρεώνονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς, για να απολαμβάνουν υπηρεσίες οι οποίες θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν από την πολιτεία.Δεν τους καλύπτει στο ελάχιστο η λύση που δόθηκε με την εγκατάσταση ιδιώτη παιδιάτρου μέσα στο Κέντρο Υγείας. Ακόμα γνωρίζουν ότι αυτός είναι ένας έμμεσος τρόπος για τη σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην υγεία.

Θα πρέπει και εδώ ο Δήμος να τους συμπαρασταθεί ενεργά, προκειμένου να καλυφθεί η θέση του παιδιάτρου από γιατρό ο οποίος είναι ενταγμένος στο δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Ακόμα ένα αγαθό, το νερό, που θα έπρεπε και αυτό να παρέχεται δωρεάν, αρκετό καιρό μετά την σύνδεση με τον αγωγό παραμένει αρκετά ακριβό. Εδώ, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα τιμολόγηση και να μεριμνήσει για τη μείωση της τιμής του.

 

Θα πρέπει ακόμη να μεριμνήσει, να μην υπάρχει καμιά αποκοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες, που βρίσκονται σε δυσκολία να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους, οι οποίοι αυτήν την περίοδο καθορίζονται σε συνθήκες κερδοσκοπίας.

 

Ακόμα η Δημοτική Αρχή πρέπει να μεριμνήσει ώστε να δίνονται οι Κ.Α.Π., οι οποίοι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι, χωρίς τις υπέρογκες παρακρατήσεις (65%) απότην Κεντρική Διοίκηση.

 

Θα πρέπει να φροντίσει να δοθούν έκτακτες επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές, προκειμένου να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων.

 

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να σταθεί κοντά στο λαό της Αίγινας, να ακούσει τις αγωνίες του και τα πραγματικά προβλήματα του και μαζί μ' αυτόν να διεκδικήσει το αυτονόητο. Μία άνετη και ασφαλή διαβίωση πάνω σε αυτό το όμορφο νησί που λέγεται Αίγινα.

 

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις

 

Παρακολουθήσαμε μια πραγματικά πολύ ωραία εκδήλωση με τη συνεργασία της χορωδίας που μας επισκέφτηκε από την Κέρκυρα.

Για τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να υπάρχει ευρεία ενημέρωση των κατοίκων του νησιού μας με ποικίλους τρόπους και να λαμβάνεται μέριμνα για τη μετακίνησή τους προς τον χώρο της εκδήλωσης από την περιφέρεια του νησιού.

Όμως υπήρχε κάτι αρνητικό το οποίο θα θέλαμε να επισημάνουμε.

Στην προσφώνηση της η Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι όλη αυτή η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με χορηγίες.Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο πολιτισμός που πρέπει να προσφέρει ο Δήμος στους κατοίκους του νησιού μας, να είναι εξαρτημένος από την εφήμερη πρόθεση των χορηγών.

Καταλαβαίνετε  ότι δεν μπορεί μια επιχείρηση η οποία σκοπό έχει την κερδοφορία ανιδιοτελώς να προσφέρει χορηγίες.Και επ’ ευκαιρία θα θέλαμε  να ρωτήσουμε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της οδού Λυγερών.

Ακόμα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι κάθε  νοικοκυριό καταβάλει στον Δήμο το πολιτιστικό τέλος  το οποίο πρέπει να ενισχύεται και να αποδίδεται στον πολιτισμό έτσι ώστε, να μην υπάρχουν εξαρτήσεις από χορηγούς για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Την περίοδο αυτή πραγματοποιείται μια πάρα πολύ ωραία έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα είχε ενδιαφέρον να κάνει ο Δήμος μια  μέτρηση για  να δει πόσοι κάτοικοι του νησιού την επισκέφτηκαν.Το κόστος εισόδου είναι 4 €.  Καταλαβαίνετε ότι το κόστος είναι αρκετά υψηλό, σε μια περίοδο μάλιστα που η ακρίβεια αφαιρεί από την ελληνική οικογένεια ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα.

Θα έπρεπε ο Δήμος να είχε μεριμνήσει η είσοδος να είναι δωρεάν, για να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε κάτοικο του νησιού μας να την επισκεφτεί.

 

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αίγινας που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2022 η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε  προς την Δημοτική Αρχή τις πάρα κάτω ερωτήσεις.

 

  1. Διευκρινήσεις για το ΚΤΕΟ

Στις 10 Μαρτίου του τρέχοντος έτους δημοσιεύθηκε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής,όπου αναφέρει ότι δίνεται παράταση στην ημερομηνία τεχνικού ελέγχου οχημάτων με έδρα το νησί μας.

Πληροφορούμεθα ότι αυτήν την περίοδο υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ των κατοίκων του νησιού μας αν πραγματικά αυτό ισχύει. Αυτή η σύγχυση, υποχρεώνει αρκετούς συμπολίτες μας να μετακινούν το όχημα τους για έλεγχο σε κάποιο ΚΤΕΟ του νομού Αττικής, προκειμένου να μην τους επιβληθεί το πρόστιμο, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Καταλαβαίνετε ότι ημετακίνηση οχημάτων επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, σε μια περίοδο που η κατάσταση σε πάρα πολλές οικογένειες του νησιού μας είναι χείριστη.

Θα θέλαμε να αναφερθείτε σε αυτό το ζήτημα, έτσι ώστε, να έχουμε μία επίσημη αναφορά στην απόφαση της ΑποκεντρωμένηςΔιοίκησης.

 

 

  1. Σχετικά με το πυροσβεστικό κλιμάκιο

Πριν αρκετό καιρό είχαμε ενημέρωση ότι γίνονται ενέργειες προκειμένου να μετατραπεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο σε Σταθμό Πυροσβεστικής.

Όπως κι εσείς, έτσι κι εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η μετατροπή θα δώσει στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που εδρεύει στο νησί μας, αυξημένες αρμοδιότητες και περισσότερες δυνατότητες αυτενέργειας.

Το νησί μας και ειδικά οιβορειοανατολικές περιοχές του, είναι πευκόφυτες και χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θα θέλαμε να μάθουμε αν αυτή η μετατροπή έχει πραγματοποιηθεί .

Αν δεν έχει πραγματοποιηθεί θα θέλαμε να μας αναφέρετε τον λόγο, καθώς και αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα μετατροπής.

 

  1. Σχετικά με την πρόβλεψη πυρκαγιών

Κάθε χρόνο όλοι οι κάτοικοι του νησιού αγωνιούν για τη δασώδη περιοχή του νησιού μας.

Θα θέλαμε να μας αναφέρετε σε τι κατάσταση βρίσκεται το νησί μας το καλοκαίρι 2022 και ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την πρόβλεψη πυρκαγιών.

Πόσα χιλιόμετρα ζώνης πυρασφάλειας καθαρίστηκαν;

Ποιο ποσόν διατέθηκε για την πρόληψη πυρκαγιών;

Αν έχει γίνει σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων για τη σχεδίαση αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Ποια είναι η κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτωνκαι πόσα διαθέτουμε;

Αν διαμορφώθηκαν οι θέσεις διασποράς προκειμένου να φιλοξενήσουν τα στελέχη του πυροσβεστικού κλιμακίου για την άνετη διαβίωση τους σε αυτές.

 

  1. Σχετικά με την πρόταση για το κλειστό γυμναστήριο με φουσκωτό θόλο.

Γνωρίζουμε ότι έχει δρομολογηθεί, αν και δεν ξέρουμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται, η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο κτήμα Γκίκα.

Εκ του αποτελέσματος διαπιστώνεται κωλυσιεργία  στην κατασκευή του.

Πριν αρκετό καιρό συνάδελφος είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στην Οικονομική Επιτροπή, πρόταση και μελέτη για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεωνμε στέγαση με φουσκωτό θόλο.

Αυτή η κατασκευή όπως ενημερωθήκαμε είναι εύκολη στην πραγματοποίηση της και οικονομική. Θα μπορούσε να προσφέρει μία άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας στους χώρους αθλητισμού.

Θα θέλαμε να ενημερωθούμε:

α)Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο κτήμα Γκίκα.

β) Την τύχη της συγκεκριμένης πρότασης.

 

  1. Σχετικά με το κλείσιμο του  Δημοτικού  Σταδίου

Πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο ότι το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας παραμένει κλειστό και δεν επιτρέπεται η χρήση από τους κατοίκους του νησιού μας.

Όλοι γνωρίζουμε την αξία του αθλητισμού και ότι πρέπει να δίνονται σε κάθε πολίτη όλες αυτές οι υποδομές που θα του εξασφαλίζουν μία άνετη και ασφαλή άθληση.

Οι λόγοι που αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΔΑΟΑ είναι η ελλιπής φύλαξη και εξ αυτής, βανδαλισμοί από αγνώστους.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τη διαμορφωθείσα υφιστάμενη κατάσταση, προκειμένου σύντομα να δοθεί το στάδιο στους Αιγινήτες για την απρόσκοπτη άθληση τους.

Ακόμα θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, αν υπάρχει και είναι σε χρήσηαπινιδωτής στον χώρο του Σταδίου.

 

 

  1. Για την απόδοση των δημοτικών τελών των παρόχωνηλεκτροδότησης προς τονΔήμο μας.

Είμαστε ενήμεροι για καταγγελίες από άλλες δημοτικές αρχές για μη απόδοση δημοτικών τελών από παρόχους ηλεκτροδότησης.

Θα θέλαμε να ενημερωθούμε αν στον Δήμο μας καταβάλλονται τα εισπραττόμενα από τις προαναφερόμενες εταιρείες δημοτικά τέλη, και τον πιθανό χρόνοκαθυστέρησης απόδοσης αυτών

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Μια υπέροχη βραδιά με τούς μικρούς μουσικούς, μαθητές της Βίβιαν Μπρέντα Κανελλά στο Λαογραφικό Αίγινα

Μια συναυλία διαφορετική από τις άλλες,  με σολίστ παιδιά σχολικής ηλικίας, απολαύσαμε στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, το βράδυ του Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2022. Οι μικροί ...

Αίγινα: Ο Σπύρος Μπιμπίλας  για το θάνατο της φίλης του ηθοποιού Μαρίας ΜπονίκουΑίγινα

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών μόλις πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο της φιλης του και ηθοποιού Μαρίας Μπονίκου έκανε την παρακάτω δήλωση στη σελίδα  του στο Face book:...

Αίγινα: Παγωμένη η κοινωνία της Αίγινας από τον τραγικό θάνατο της Μαρίας Μπονίκου, συζύγου του Μάνου Βενιέρη.Αίγινα

Πάγωσε η κοινωνία  της Αίγινας με την  είδηση  του αποτρόπαιου θανάτου της ηθοποιού Μαρίας Μπονίκου συζύγου του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Βενιέρη, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο μ...

Αίγινα: Νεκρή 73χρονη μέσα στο σπίτι της -Σε λίμνη αίματος και με σακούλα στο κεφάλι -Προσήχθη ο γιος τηςΑίγινα

Πρωινές ώρες σήμερα βρέθηκε εντός της οικίας της στην Αίγινα, θανάσιμα τραυματισμένη 73χρονη ημεδαπή. Η γυναίκα βρέθηκε πεσμένη μέσα σε λίμνη αίματος στο σπίτι της στην περιοχή Πολ...

Αίγινα:Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου: "Η Κέρκυρα τραγουδά για την Αίγινα"Αίγινα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η μουσική βραδιά «Η Κέρκυρα τραγουδά για την Αίγινα» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αίγινας και την Αντιδημαρχία Τουρισμού Δημοσίων Σχέσεων, με την υποστήρι...

Αίγινα: Νέα εποχή ταχύπλοων για το Σαρωνικό, με την παραλαβή του πρώτου Aero HighspeedΑίγινα

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος Μια νέα εποχή ανοίγει για τις θαλάσσιες μεταφορές  στον Αργοσαρωνικό με την παραλαβή από την ATTICA Group  του πρώτου από τα τρία καταμαράν που κατασκε...