ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Μια υπέροχη βραδιά με τούς μικρούς μουσικούς, μαθητές της Βίβιαν Μπρέντα Κανελλά στο Λαογραφικό

Μια συναυλία διαφορετική από τις άλλες,  με σολίστ παιδιά σχολικής ηλικίας, απολαύσαμε στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, το βράδυ του Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2022.

Οι μικροί μουσικοί, μαθητές της καθηγήτριας πιάνου Βίβιαν Μπρέντα-Κανελλά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο πιάνο και το τραγούδι, ενώ από τη συναυλία δεν έλειψε το βιολί και η κιθάρα που έπαιξαν οι χαρισματικές μαθήτριες της καθηγήτριας Ορνέλας Μέμα.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και χαράς, μακριά από πολέμους, πανδημίες, δολοφονίες  και πυρκαγιές, τα παιδιά μας έδειξαν -με την αγάπη τους για τη μουσική- ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, καλύτερος,  που τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται …

Οι είκοσι μικροί μουσικοί –μεταξύ των οποίων και ένας αρκετά μεγαλύτερος, ο Σήφης Χαριτωνίδης, που επιβεβαιώνει τη ρήση ότι το πάθος για τη μουσική δεν έχει ηλικία-  έπαιξαν, στο πιάνο οι περισσότεροι, τραγούδια γνωστά, του ελληνικού και του διεθνούς ρεπερτορίου, ενώ η δασκάλα τους η Βίβιαν Μπρέντα-Κανελλά, συμπλήρωνε την κάθε εμφάνιση παίζοντας μαζί τους κομμάτια για τέσσερα χέρια.

Οι μελωδικές νότες του βιολιού, που έπαιξε με επαγγελματική ικανότητα η μικρή Βερόνικα Ντόι, απογείωσαν την ευωχία του κοινού που χειροκροτούσε ακατάπαυστα τους τόσο προσηλωμένους στο έργο τους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Η μαγική αυτή συναυλία έκλεισε με τις δύο καθηγήτριες, την Βίβιαν Μπρέντα- Κανελλά και την Ορνέλα Μέμα να παίζουν μαζί, με πιάνο και βιολί , το “The secret garden” και το γνωστό αισιόδοξο τραγούδι  “La vita es bella” (Η ζωή είναι ωραία), «σφραγίζοντας» το κλίμα χαράς που μας επιφύλαξε η αγάπη τους για τη μουσική.

Κατά σειρά εμφάνισης έπαιξαν: Μιχαέλα Μακαρατζή, Σταματίνα Σώρρου, Κατερίνα Χελιώτη, Δημήτρης Χοτζάη, Κλεοπάτρα Χελιώτη, Άννα Εμμανουήλ, Κωστής Γεωργίου, Νεκτάριος Γεωργίου, Μαρίλια Χριστοπούλου, Μάνος Φώσκολος, Φαίδρα Αυγέρη, Εύη Μεσσάρη, Άγγελος Πλέπι, Έλλη Σκούτερη, Σήφης Χαριτωνίδης, Βερόνικα Ντόι, Ειρήνη Παπαγεωργίου, Ναταλία Μέμα, Αντώνης Κανελλάς, Νταϊάνα Γκιόνη.

Η Μαρίλια Χριστοπούλου, η Εύη Μεσσάρη, η Έλλη Σκουτέρη και ο Αντώνης Κανελλάς, εκτός από το πιάνο,  μας έδειξαν και τις ικανότητές τους στο τραγούδι, ενθουσιάζοντας το πολυπληθές ακροατήριο.

 

 

xcv

Διαβάστε επίσης

ΙΝΣΕΤΕ: Τα νησιά του Αργοσαρωνικού για ένα σύνθετο και μοναδικό προϊόν "city break" της ΑθήναςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

"Τα νησιά του Αργοσαρωνικού - που εν πολλοίς είναι άγνωστα στους αλλοδαπούς επισκέπτες της Αθήνας - προσφέρουν σημαντικά περιθώρια αξιοποίησης για τη δημιουργία ενός σύνθετου και μ...

Αίγινα: Επίγειοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους Δήμους των νησιών του Σαρωνικού.Αίγινα

Πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών εξήγγειλε  η Περιφέρεια Αττικής για τους Δήμους των νησιών  του Σαρωνικού. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡ...

Αίγινα: Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας για το Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Μαΐου.Αίγινα

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31 ης Μαΐου 2022 τοποθετήθηκε για: Τις πανελλήνιες εξετάσεις Την ακρίβεια Πολιτιστικές εκδηλώσεις   Για τις πανελλήνιες εξετάσεις.   Σ...