ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Η πρωτοβουλία "ΝΟ ΚΑΚΑ" τώρα και στην Αίγινα.

Συναντήσαμε τα καλαίσθητα κιβώτια  στο χώρο της Παναγίτσας και του Πύργου του Μάρκελου που ενημερώνουν για την εκστρατεία μαζέματος  των ακαθαρσιών των οικόσιτων ζώων. Είναι μια πρωτοβουλία που αγκάλιασε και υιοθέτησε ο Δήμος Αίγινας με σκοπό την καθαριότητα σε αυτόν τον τομέα  που αφορά  τα ζώα που κάποιοι συμπολίτες μας βγάζουν βόλτα.

Μια  κίνηση  που όταν ξεκίνησε από τη Σύρο δημιούργησε αίσθηση και προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο που γρήγορα εξαπλώθηκε και σε άλλα μέρη.

Εδώ και λίγο καιρό τα κουτιά με τα χάρτινα σακκουλάκια βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία  της πόλης της Αίγινας. Η τοποθέτηση και λειτουργία  τους είναι ένα βήμα  για τον πολιτισμό μας και μια βελτίωση της τουριστικής εικόνας  της Αίγινας.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς είναι αυτή η ελληνική πρωτότυπη ιδέα (διαβάζουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο):

Το "NO KAKA" είναι μία Ελληνική- παγκόσμια πατέντα, μία καινοτομία στον τομέα της υγιεινής του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων και απευθύνεται στους ιδιοκτήτες σκύλων και κατοικίδιων γενικότερα.

Η αναγκαιότητα και η έλλειψη ενός προϊόντος που θα άλλαζε τον τρόπο και την πρακτική του μαζέματος ακαθαρσιών και λοιπών σκουπιδιών μας ώθησε να δημιουργήσουμε το μοναδικό σύστημα μιας χρήσης μαζέματος ακαθαρσιών.

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου και κατοικίδιου, με ευκολία, άνεση, αλλά κυρίως τώρα πια με καλή θέληση και εντελώς ανέπαφα θα μαζεύει αυτά που μέχρι τώρα οι πιο πολλοί αποφεύγουν να κάνουν.
Γιατί ;
Επειδή ο μέχρι τώρα γνωστός τρόπο τώρα, παγκοσμίως, είναι αποτρεπτικός και άκομψος.

Το "ΝΟ ΚΑΚΑ" είναι ένα πολύ απλό και εύχρηστο σύστημα μιας χρήσης από χαρτί (ανακυκλώσιμο, ανακυκλωμένο και φιλικό στο περιβάλλον).. Είναι λειτουργικό, ελαφρύ, εύκολο στη μεταφορά και ο κάτοχος θα μαζεύει με ένα "φτυάρισμα" το "υλικό" χωρίς να έρθει σε επαφή.

Τώρα το "ΝΟ ΚΑΚΑ", έρχεται να δώσει τη λύση σε όλους μας!

Με έναν ευχάριστο, ανέπαφο και κομψό τρόπο, ο ιδιοκτήτης σκύλου, χρησιμοποιώντας καθημερινά το σύστημα αυτό θα κάνει, πλέον, το καθήκον του απέναντι στον εαυτό του, τον συνάνθρωπο και φυσικά το περιβάλλον.

Οι δημόσιοι χώροι (πάρκα, πλατείες κ.α.), οι δρόμοι και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν κατοικίδιο, μικροί και μεγάλοι, τώρα δεν θα έρχονται πια σε επαφή με ένα ανθυγιεινό και αντιαισθητικό θέαμα.
Το ΝΟΚΑΚΑ είναι η ασπίδα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Εβδομάδα εθελοντισμού και δράσεων για τα μονοπάτια της Αίγινας από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών.Αίγινα

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας  σε συνεργασία με την ομάδα TraceYourEco, διοργανώνουν μια εβδομάδα εθελοντισμού και δράσεων για τα μον...

Αίγινα: Τα super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ στηρίζουν την πρωτοβουλία: "Ποιός είναι το αφεντικό;"Αίγινα

Στην ΚΡΗΤΙΚΟΣ , βρισκόμαστε ακόμη πιο δίπλα στους παράγωγους της Ελλάδας και στηρίζουμε την καινοτόμα συνεταιριστική πρωτοβουλία «Ποιος είναι το Αφεντικό; Η Μάρκα του Καταναλωτή» ....

Αίγινα: Ειδοποίηση Διακοπής ρεύματος  την Κυριακή 8/5 σε Αίγινα και Αγκίστρι.Αίγινα

Για άλλη μια Κυριακή τις πρωινές ώρες η θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε Αίγινα και Αγκίστρι σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από τη ΔΕΔΗΕ. ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ   ΔΙΑΚΟΠΗΣ    ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ    ΡΕΥΜΑ...

Αίγινα: Ξενάγηση  στον Άγιο Νικόλαο Μαύρικα από  την Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας.Αίγινα

Η νεοσύστατη Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς  Αίγινας είχε  την πρωτοβουλία   της επίσκεψης - γνωριμίας  με το βυζαντινό μνημείο του Αγίου Νικολάου Μάυρικα, το απόγευμα τ...

Αίγινα: Ενημέρωση από τη Μ.Κ.Ο. ΕΠΙΟΝΗ για την εκδήλωση για τη νεφρική νόσο στο Ίδρυμα Καψάλη.Αίγινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΜΚΟ ΕΠΙΟΝΗ με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ECARIS στο ευρύ κοινό, που χρηματοδοτείται με πόρους της Ε.Ε., και με συνδιοργανωτές τον Σύλλο...

Αίγινα: Δράση από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών για το μονοπάτι Ψαχνής - Μπενάκηδες.Αίγινα

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι καλησπέρα και καλό μήνα!   Σε μια βδομάδα -8  Μαΐου - έρχονται οι εθελοντές από την Θεσσαλονίκη για να φροντίσουμε μαζί τα μονοπάτια της Αίγινας. Από Δ...