ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η "Dimand" μοναδικός "διεκδικητής" του ακριβότερου φιλέτου της Αίγινας

Στην Dimand ανήκει η μία και μοναδική πρόταση αξιοποίησης του ακριβότερου, από άποψη μισθώματος, ακινήτου του στρατού στην Αίγινα, που προωθεί η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του mononews.gr.


Ο διαγωνισμός τρέχει από την υπηρεσία που έχει οριστεί αρμόδια για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και βρίσκεται προς το παρόν στη φάση υποβολής προτάσεων αξιοποίησης με τις πληροφορίες του mononews να θέλουν την προκήρυξη εντός του 2022.

Το ακίνητο στην περιοχή Πέρδικα έχει εμβαδό 330 στρεμμάτων, είναι παραθαλάσσιο με ήπιες κλίσεις και ανήκει στο Ταμείο Εθνικού Στόλου. Βασικός στόχος της ΥΠΑΑΠΕΔ είναι το project που θα ξεκινήσει στην Αίγινα να ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, για αυτό και οι βασικές χρήσεις του αφορούν στην τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου.


Ο επενδυτής που θα βάλει πόδι στα 330.215 “χακί” τετραγωνικά θα αναλάβει να εκπονήσει το ΕΣΧΑΣΕ, το οποίο θα αποτελέσει και εισιτήριο εισόδου στις στρατηγικές επενδύσεις.

 

Το παραθαλάσσιο ακίνητο στην Αίγινα
1 εκατ. ευρώ ζητά ενοίκιο ο Στρατός για τη μελλοντική στρατηγική επένδυση
Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι το ακίνητο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως, ενώ χαρακτηριστικό του ύψους της επένδυσης – που θα χρειαστεί να είναι σίγουρα οκταψήφια – είναι το ετήσιο ενοίκιο του 1 εκατομμυρίου, που ζητά η ΥΠΑΑΠΕΔ. Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η μίσθωση του ακινήτου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 99 χρόνια.


Σημειωτέον ότι η Dimand δεν έχει ευρεία παρουσία στις αναπτύξεις εκτός ηπειρωτικής Ελλάδας. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει και μεταβιβάσει δύο projects σε Μύκονο και Πάτμο, μέσω των οποίων παρείχε υψηλού επιπέδου κατοικίες σε δύο από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα του Αιγαίου, όπως αναφέρει στη σελίδα της.


Στα highlights της τρέχουσας διετίας είναι η ολοκλήρωση του Μινιόν στην Πατησίων, το οποίο θα αναστήσει με επένδυση 30 εκατομμυρίων – πέραν του ποσού των 25 εκατ. που διέθεσε η εταιρεία για την αγορά του ακινήτου -, η ανάπτυξη office park, απέναντι από το παλιό εργοστάσιο της ζυθοποιίας Φιξ στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Prodea και η παράδοση του Πύργου του Πειραιά – σε κοινοπραξία με τις Prodea και EBRD -, την αποπεράτωση του οποίου έχει αναλάβει η Τέρνα.

 

Τα 116 στρέμματα της Lamda Development
Την ίδια ώρα, κι ενώ η Αίγινα στερείται επώνυμων καταλυμάτων, στην περιοχή κυοφορείται ακόμη ένα deal για την πώληση οικοπέδου 116 στρεμμάτων, επίσης στην Πέρδικα, στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Πρόκειται για την έκταση της Lamda Development, για την οποία αναζητά επενδυτή.

Το Alkyonides Hills, όπως ονομάζεται, ανήκει στα λίγα οικοδομήσιμα θέρετρα στην Ελλάδα, λόγω άδειας σχεδιασμού που έχει χορηγηθεί από το κράτος, ενώ διαθέτει και έγκυρη άδεια μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Έχει σχεδιαστεί από τον Αλέξανδρο Τομπάζη και αποτελείται από τρεις διαφοροποιημένες κατοικίες, τις πολυτελείς βίλες, τις βίλες και τις βίλες του κήπου.


Το υπόλοιπο οικόπεδο είναι αφιερωμένο στους ξενώνες, στον χώρο ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και στην πλατεία της κοινότητας με τα εστιατόρια, τα καταστήματα πρώτης ανάγκης και την παιδική χαρά. Οι συνολικές καλυμμένες περιοχές φτάνουν τα 18.000 τ.μ. και οι εκτάσεις τα 22.000 τ.μ., αφήνοντας το 85% της γης στη φύση, σε πεζόδρομους και σε χώρους πρασίνου.

 

Πηγή: mononews.gr 

Διαβάστε επίσης

Ο απολογισμός της μικροψυχίας για την Επιτροπή "Αίγινα 21"- Γράφει η Σίλα ΑλεξίουΑίγινα

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γίνει κι αυτό! Να πάρει δημοσιότητα ο απολογισμός των έργων του προέδρου της Επιτροπής «Αίγινα 2021» Μανώλη Κοττάκη και του δημάρχου Αίγινας Γιάννη Ζο...

Αίγινα: Ο  Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας κ.κ. Εφραίμ στην ακολουθία  του Ακαθίστου Ύμνου στην Κυψέλη.Αίγινα

Οι  τελευταίοι χαιρετισμοί ή η ακολουθία  του Ακαθίστου Ύμνου τελέστηκε χθες σε όλες  τις εκκλησίες. Στην ενορία  του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κυψέλη της Αίγινας, χοροστάτησε...

Στιγμές από την παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Κυψέλης: "Με ένα φλυτζάνι μέντα"Αίγινα

"Με ένα φλυτζάνι μέντα" οι ήρωες  της παράστασης της θεατρικής Ομάδας Κυψέλης επανέρχονται μετά από δύο χρόνια  στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης με ένα έργο που έχει ως βά...

Αίγινα: "Το 1821 στα νησιά  του Αργοσαρωνικού" από  την Πολιτιστική Εταιρεία "Η ΑΙΓΙΝΑΙΑ"Αίγινα

Συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Πολιτιστική Εταιρεία Η Αιγιναία παρουσιάζει την ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο “Το 1821 στα νησιά του Αργ...

Αίγινα: Διακρίσεις για 2 μέλη του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου ο "Καποδίστριας"Αίγινα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "ο Καποδίστριας " συγχαίρουν τις κυρίες Βιβή Κουτσούκου και Βιβή Κορφιάτη για την επιτυχία τους στον μηνιαίο φωτογρα...

Αίγινα: Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αίγινας για την απεργία  της  6ης Απριλίου.Αίγινα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε                                                        Αίγινα, 3/4/2022               ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!        ...