ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αίγινας για την απεργία της 6ης Απριλίου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε                                                        Αίγινα, 3/4/2022

              ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

-ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!        ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Αίγινας, 11π.μ στην παλαιά προβλήτα.

- Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

- Να σταματήσει η φοροληστεία στα καύσιμα, στη ΔΕΗ και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. –Αυξήσεις στους μισθούς !

 

  Συνάδελφοι – ισσες,

   Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν απειλητικά και πάλι στη γειτονιά μας. Παιδιά ξεσπιτώνονται , λαοί χύνουν ξανά το αίμα τους, εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων, για τα (ματωμένα) κέρδη τους. Τι συμφέρον έχει ο λαός μας, όταν η χώρα μας, με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, στέλνει όπλα, διαθέτει βάσεις και υποδομές στα νατοϊκά στρατεύματα, παίρνει ουσιαστικά μέρος σε αυτό το μακελειό; Μερίδιο από τη λεία, από τη νέα μοιρασιά, επιδιώκουν και οι δικοί μας «αφεντάδες». Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία σκεπάζει τον πλανήτη και απειλεί όλους τους λαούς με νέες θυσίες, αίμα και φτώχεια.

Γι’ αυτό εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο η ελληνική κυβέρνηση, κι όχι γιατί τους πήρε ο πόνος για τον λαό της Ουκρανίας, όπως λέει. Γι’ αυτό όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αναβάθμισαν τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, με νέες βάσεις, με στρατιωτικές αποστολές. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για νέες σφαίρες επιρροής και για απόκτηση ενεργειακών πηγών, δρόμων και αγορών. Οι ηττημένοι θα είναι οι λαοί αυτών των περιοχών που πληρώνουν με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά ενώ δυναμώνει η απειλή της επέκτασης του πολέμου, της επισιτιστικής κρίσης και φτωχοποίησης για όλους τους λαούς

Εμείς όμως, οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, είτε αυτό της Ρωσίας, είτε αυτό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Είμαστε με τους λαούς όλου του κόσμου, με το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους, να ζουν ειρηνικά, με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι μέσα στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου ή στην καθημερινότητα ενός άλλου, ακήρυχτου πολέμου, της φτώχειας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης.

  Η ακρίβεια δεν είναι τυχαία ούτε παροδική, ξεκίνησε πολύ πριν από τον πόλεμο και εντείνεται κατά τη διάρκειά του. Το κεφάλαιο, η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ ιδιωτικοποιούν κοινωνικές ανάγκες και αγαθά και τα μετατρέπουν σε εμπόρευμα. Η κυβέρνηση αξιοποιώντας και την πανδημία κάνει σαρωτική επίθεση σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα. Επιχειρεί βαθιές ανατροπές στον δημόσιο τομέα, υπονομεύοντας δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, επιβάλει αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και την μετατροπή κάθε δικαιώματος και κατάκτησης σε ακριβοπληρωμένη ιδιωτική παροχή.

Στην εκπαίδευση η επίθεση στο δημόσιο σχολείο είναι δριμύτατη. Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης, με μοναδική προτεραιότητα τους να προχωρήσει την αντιδραστική μετάλλαξη του Δημόσιου Σχολείου σε επιχειρηματικό, με δούρειο ίππο την αξιολόγηση και τα αντιδραστικά σχέδια για την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας. Ένα σχολείο φτηνό, ευέλικτο, αυταρχικό,  σχολείο της αγοράς, των δεξιοτήτων, της κατακερματισμένης γνώσης και πληροφορίας, με τεράστια κενά εκπαιδευτικών και προκλητικές προσλήψεις 3μηνιτών, με συγχωνεύσεις-κλείσιμο τμημάτων και απ’ ευθείας παρέμβαση στο περιεχόμενο της διδασκαλίας με σκοταδιστικά προγράμματα και νέα αντιδραστικά αναλυτικά προγράμματα με εμπαιγμό των εκπαιδευτικών με εξευτελιστικά voucher. Προετοιμάζουν την εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων», των εξετάσεων τύπου «PISA». Μεθοδεύουν τη νέα μεγάλη σφαγή δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων μέσω της ΕΒΕ.

Ο ν. Χατζηδάκη και η ανοιχτή επίθεση στο συνδικαλιστικό δικαίωμα, τη συνέλευση, την απεργία, τη διαδήλωση δεν είναι εκτροπή αλλά ωμή παρέμβαση του αστικού κράτους υπέρ της βίαιης συσσώρευσης πλούτου και επενδυτικού κεφαλαίου από το ελληνικό κεφάλαιο. Με τον νόμο Χατζηδάκη κυβέρνηση και κεφάλαιο επιδιώκουν την κατάργηση της δυνατότητας ανατροπής νόμων, ρυθμίσεων, αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων από το κίνημα και τους αγώνες των εργαζομένων, από την παρέμβαση της ταξικής πάλης. Έτσι εξηγείται και η αντιδημοκρατική, παράνομη και αντισυνταγματική δίωξη των απεργών εκπαιδευτικών που μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων συμμετέχουν καθολικά στην Απεργία-Αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ, εκπαιδευτικούς που έμπρακτα δηλώνουν την αντίστασή τους στα σχέδια  της κυβέρνησης. 

Με την απεργία στις 6 Απρίλη παλεύουμε για : Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις με κάλυψη των απωλειών από όλες τις περικοπές των Μνημονίων, να αποδοθεί το «κλεμμένο» ΜΚ, να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός εδώ και τώρα!

 Να μην περάσει η επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία! Να καταργηθεί το αντεργατικό έκτρωμα «Χατζηδάκη»!-Τα σωματεία να μην εφαρμόσουν καμία πτυχή του ν.«Χατζηδάκη». –

Να ανατραπεί το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης με κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, αυτονομία, εξετάσεις PISA, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ εργαστήρια δεξιοτήτων, τηλεκπαίδευση κλπ). Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή.Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την ολόκληρη την προϋπηρεσία. Κατάργηση του ν. 4589/19 του προσοντολογίου και του ν. 4692/20 Κεραμέως. Όχι σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ και συνεντεύξεις. Κατοχύρωση ωραρίου νηπιαγωγών-Λουκέτο στα σχολεία στις 6 του Απρίλη και νέες ΓΣ για την εκτίμηση και την κλιμάκωση του αγώνα--Κήρυξη Απεργίας-Αποχής από την αξιολόγηση από τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία και τις ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ.

- Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου. Παίρνουμε αποφάσεις και ενημερώνουμε γονείς και μαθητές για τις επιπτώσεις των πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου. Μπλοκάρουμε διενέργεια τους.

-Ωράριο των νηπιαγωγών προχωράμε άμεσα σε ψήφισμα για συλλογή υπογραφών σε συντονισμό με άλλους συλλόγους, ενημέρωση της κοινωνίας και κινητοποιήσεις.

     -Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης, στην οργανωμένη προσπάθεια, μέσω του μηχανισμού των Συντονιστών Εκπαίδευσης, να αλλάξουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων τις συλλογικές τους αποφάσεις και να εφαρμόσουν την αξιολόγηση, ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις.

   -Δεν αλλάζουμε ούτε κόμμα στα ενιαία αναρτημένα κείμενα της ΔΟΕ! Καταγγέλλουμε στο σωματείο οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης!

   -Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των πινάκων, για μονοετή υπηρέτηση της οργανικής, για την εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων

                                                                                  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: "Το 1821 στα νησιά  του Αργοσαρωνικού" από  την Πολιτιστική Εταιρεία "Η ΑΙΓΙΝΑΙΑ"Αίγινα

Συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Πολιτιστική Εταιρεία Η Αιγιναία παρουσιάζει την ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο “Το 1821 στα νησιά του Αργ...

Αίγινα: Διακρίσεις για 2 μέλη του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου ο "Καποδίστριας"Αίγινα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "ο Καποδίστριας " συγχαίρουν τις κυρίες Βιβή Κουτσούκου και Βιβή Κορφιάτη για την επιτυχία τους στον μηνιαίο φωτογρα...