ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αίγινα: Ιδρυτική Διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης: "ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ".

Κοινοποιήθηκε και δημοσιεύουμε η Ιδρυτική Διακήρυξη της νεοσυσταθείσης Δημοτικής Παράταξης: "ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ" που μπαίνει στο στίβο της μάχης για τη διεκδίκηση  του Δήμου στις εκλογές  του 2023.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Με Δημοκρατική αφετηρία και εμπνευσμένοι από τις αρχές του Ιωάννη Καποδίστρια που εκ του μηδενός επιδόθηκε  στην ανασυγκρότηση και δημιουργία του Νεότερου Ελληνικού κράτους, ανακοινώνουμε  σήμερα 20/03/2022 την Ιδρυτική Διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης:  ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ. 

Η Αίγινα μας, το αγαπημένο μας νησί δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Έχουμε χορτάσει όλα αυτά τα χρόνια: Παχιά λόγια, υποσχέσεις, δήθεν αυτόκλητους σωτήρες και “μεγάλες ιδέες” που έπεσαν στο κενό. Δεν μπορεί να μείνει ούτε λεπτό αναξιοποίητο. 

Γι αυτό και με αφετηρία τον Μάρτιο του 2022 (και μετά από την Ανακοίνωση της 6ης Νοεμβρίου 2021 όπου έγινε παρουσίαση του ονόματος και σήματος της παράταξης μας) βάζουμε πλώρη για το όμορφο ταξίδι των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023.

Γιατί σήμερα; Μα πολύ απλά γιατί είναι μια κίνηση που έπρεπε να είχαμε κάνει... χθες. Το νησί μας δεν μπορεί να είναι ουραγός στις εξελίξεις. Δεν αρμόζει στην Ιστορία, στον Πολιτισμό και στους Άξιους πολίτες του. 

Οι έξι Βασικές αρχές μας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των τελικών διεργασιών και την οριστική κατάθεση του Προγράμματος μας είναι οι εξής:   

1) Σεβασμός στους Νόμους του κράτους, στις Ηθικές αξίες, στην Ιστορία και στον Πολιτισμό της Ελλάδας.

2) Πίστη, στόχοι και όραμα για την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση της φήμης και ανάπτυξης του νησιού μας.

3) Καταδικάζουμε απερίφραστα τον διαχωρισμό πολιτών και επιχειρηματιών σε 'δικούς" μας ή "δικούς" σας, σε αρεστούς και μη... αρεστούς.

4) Προώθηση των προτάσεων και απόψεων μας σε παραγωγικούς φορείς, συλλόγους, σωματεία και όπου αλλού απαιτείται.

5)  Διαρκείς επαφές και συζητήσεις με το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων του νησιού με στόχο τον γόνιμο διάλογο για την ανάπτυξη της Αίγινας.

6) Ανεξαρτησία μας από στενά κομματικά στεγανά και υγιείς όρους και συνεργασίες με το σύνολο των κομμάτων. Άλλωστε ιδεολογία και στόχος μας είναι:

 Η Αυτοδιοίκηση και η διαρκής  Πρόοδος του νησιού μας!!!

 

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης και Υποψήφιος Δήμαρχος για το 2023, τίθεται ο Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας : Νικόλαος Ευστ. Αλεξίου.   

Αίγινα 20/03/2022

Οι Υπογράφοντες την Διακήρυξη: (ακολουθούν 50 υπογράφοντες την διακήρυξη).

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Πραγματοποιήθηκε στην αυλή του σχολείου μας η δράση «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης» με μια αντιπροσωπεία μαθητών της Α ’και Β’ Γυμνασίου υπό ...

image descriptionΑίγινα

   Δελτίο τύπου  για τα Οχυρά  της Πέρδικας από τη  ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ"        Σε κρίσιμο σημείο έχει μπει το  θέμα  των οχυρών της Πέρδικας, μετά τις προ...

image descriptionΑίγινα

Ο  Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας διοργανώνει  το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαρτίου και ώρα 19.00  το απόγευμα στην αίθουσα  του Μουσείου, την παρουσίαση του 2ου τεύχους...

image descriptionΑίγινα

Ίσως από τις πιο κρύες ημέρες  του φετινού χειμώνα να ήταν η σημερινή Κυριακή του Μαρτίου. Το θερμόμετρο κατρακύλισε κι άγγιξε τον 1 βαθμό, ενώ κατά  τη μία το μεσημέρι έπεσε μικρό...

image descriptionΑίγινα

Μια εξαιρετική ξενάγηση στην Ομορφοκκλησιά πραγματοποιήθηκε σήμερα από  τον αρχιτέκτονα κ. Ιωάννη Δέδε, στα πλαίσια της δράσης της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινα...

image descriptionΑίγινα

Συσπειρωμένοι όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων της Αίγινας ενώνουν τη φωνή τους  για να δοθεί λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας και ασφάλειας των μαθητών κα...