ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Διαδικτυακή συνέλευση Δικτύου πόλεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Στα πλαίσια  των εορτασμών για την άφιξη και ορκωμοσία  του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά Γενική Συνέλευση του Δικτύου την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου με το Δήμο Αίγινας να παραδίδει την προεδρία  του Δικτύου στο Ναύπλιο.

Περισσότερα στο Δελτίο τύπου που ακολουθεί:

Αίγινα, 31 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας» μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και υγειονομικών μέτρων που ισχύουν κατά του Covid 19.

Η Γενική Συνέλευση έλαβε χώρα στο πλαίσιο εορτασμού της 194ης επετείου άφιξης του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα και ορκωμοσίας του ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος. Σε αυτή συμμετείχαν:  ο προεδρεύων Δήμος Αίγινας εκπροσωπούμενος από τους κ. Γιάννη Ζορμπά - Δήμαρχο, κ. Γιώργο Τσατήρη - Υπεύθυνο του Δικτύου και κ. Μαίρη Κουκούλη - Αντιδήμαρχο, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εκπροσωπούμενος από τους κ. Μερόπη Υδραίου - Δήμαρχο και κ. Δημήτρη Μεταλληνό - Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και Υπεύθυνο του Δικτύου, ο Δήμος Ναυπλιέων εκπροσωπούμενος από τους κ. Δημήτρη Κωστούρο - Δήμαρχο και κ. Ανδρονίκη Τζομάκα - Υπεύθυνη του Δικτύου και ο Δήμος Αμμοχώστου εκπροσωπούμενος από τον κ. Χρύσανθο Ζαννέτο - Αντιδήμαρχο και Υπεύθυνο του Δικτύου. Έλαβε μέρος, επίσης, ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Παναγιώτης Πασπαλιάρης.

Τα θέματα ημερησίας διάταξης ήταν τέσσερα:

  1. Απολογισμός της Προεδρίας του Δήμου Αίγινας στο Δίκτυο Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας» κατά τη διετία 2020 – 2021

Παρόλο το γεγονός πως ατυχώς η Προεδρία του καθορίστηκε από την πανδημία, ο Δήμος Αίγινας κατάφερε να διατηρήσει ζωντανή και συνεχή την επικοινωνία μεταξύ των μελών του Δικτύου, διοργανώνοντας συχνές τηλεδιασκέψεις με θέματα που απασχολούσαν τη βιωσιμότητα και εξέλιξη του Δικτύου. Αποτέλεσμα αυτών, η κατάρτιση Σχεδίου Βιωσιμότητας ώστε το Δίκτυο να λάβει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και να αποτελέσει ανεξάρτητη νομική οντότητα που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την ένταξή του σε προγράμματα χρηματοδότησης.

Μία αξιόλογη μελέτη που ο Δήμος Αίγινας αφήνει στο Δίκτυο ως παρακαταθήκη και την οποία χαιρέτισαν όλοι οι συμμετέχοντες, όπως και το σύνολο των ενεργειών κατά τη διετία 2020 – 2021.

 

 

  1. Παρουσίαση πρότασης για τις «Διαδρομές Καποδίστρια» από τον κ. Παναγιώτη Πασπαλιάρη

Ο κ. Πασπαλιάρης παρουσίασε στα μέλη μελέτη ιστορικών και πολιτιστικών διαδρομών της ζωής και του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια. Πρόταση που δύναται να αποτελέσει τη βάση για μία σημαντική δράση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας και η οποία, σε συνέργεια με λοιπούς φορείς, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ.ά, μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

  1. Παράδοση της Προεδρίας του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας» στον Δήμο Ναυπλιέων

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς παρέδωσε την Προεδρία του Δικτύου στον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κωστούρο, σύμφωνα με την ισχύουσα σειρά εναλλαγής, ο οποίος συνεχάρη τον προκάτοχό του που διατήρησε το Δίκτυο εν ενεργεία κατά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

Οι συμμετέχοντες ευχήθηκαν στον νέο Πρόεδρο καλή θητεία και κάθε επιτυχία κατά τη νέα διετία 2022 – 2023.

  1. Συζήτηση για τη γενικότερη εξέλιξη του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας»

Ο νέος Πρόεδρος κ. Δημήτρης Κωστούρος ενημέρωσε πως, σε εύλογο χρονικό διάστημα,, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δικτύου όπου θα συζητηθούν περαιτέρω οι ενέργειες για τη μετεξέλιξή του σε ΝΠΙΔ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Εορταστικές εκδηλώσεις για την άφιξη και ορκωμοσία  του Ι.Καποδίστρια στην Αίγινα.Αίγινα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 194ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗ Α. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ Κυριακή 6 η Φεβρουαρίου 2022                           Π...

Δημήτρης Κατσικάρης: Το έργο του Υποθαλάσσιου Αγωγού της Αίγινας δεν έχει τελειώσει - «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός»!Αίγινα

Αποδείχθηκε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, ότι το έργο του Υποθαλάσσιου Αγωγού Αίγινας ΔΕΝ έχει τελειώσει! Έμειναν οι πανηγυρισμοί και οι επικοινωνιακές τ...

Αίγινα: Ανοιχτή συνέλευση και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας.Αίγινα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αίγινα 30-1-2022   ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ Την Κυριακή 30/01/2022 και ώρα 11.30 π.μ. στο...

Αίγινα: Μνημόσυνο τιμής και ευγνωμοσύνης για τους παλαιούς εκπαιδευτικούς της Κυψέλης.Αίγινα

Ημέρα μνήμης και τιμής  για τους Τρεις Προστάτες Αγίους  της Παιδείας μας, Βασίλειο το Μέγα, Γρηγόριο το Θεολόγο και Ιωάννη το Χρυσόστομο αποτελεί η 30 η Ιανουαρίου κάθε έτους. Εορ...

Αίγινα: Με δύο ταινίες συνεχίζει τις προβολές του ο κινηματογράφος "ΤΙΤΙΝΑ"Αίγινα

Με  δύο ταινίες συνεχίζει  τις προβολές  του καθημερινά και με δύο παραστάσεις ο κινηματογράφος  «ΤΙΤΙΝΑ» από σήμερα Πέμπτη 27 /1  έως την επόμενη Τετάρτη. Συγκεκριμένα  προβάλλετα...