ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αίγινα: Ανακοίνωση της παράταξης "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα" για τα Διοικητικά Συμβούλια ΔΑΟΑ, ΛΤ . ΚΕΔΑ

Δελτίο Τύπου

Αίγινα 6/1/2022

 

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις η διοίκηση του Δήμου, με ένα μέρος της εναπομείνουσας αντιπολίτευσης επέλεξαν τα νέα προεδρεία καθώς και τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων και Οργανισμών του Δήμου Αίγινας.

Η Δημοτική Παράταξη "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα" στέκεται με ιδιαίτερο προβληματισμό και απογοήτευση όσον αφορά τις συνθέσεις σε ΚΕΔΑ, Δ.Λ.Τ. και ΔΑΟΑ καθώς από την λειτουργία τους κρίνεται η πορεία των θεμάτων του Πολιτισμού, Αθλητισμού αλλά και της εν γένει Ανάπτυξης του νησιού μας, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πραγματικά δεν περιμέναμε τίποτα... διαφορετικό από αυτά που είδαμε και ακούσαμε στο "αξέχαστο" Δ.Σ. της 4/1/2022, το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως ένα υπόδειγμα Αυτοδιοικητικού "ξεπεσμού" και αποστροφής.

Από την μια η διοίκηση και εν προκειμένω ο κ. Δήμαρχος προσπάθησαν και το πέτυχαν (ελέω του χείριστου νόμου της κυβερνησιμότητας) να "ανακατέψουν την τράπουλα" και με τα ίδια πρόσωπα, αλλάζοντας τους απλά λίγο τις θέσεις, να διατηρήσουν τις ισορροπίες και να "θεμελιώσουν" την δημοτική τους ομάδα ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023.

Παράλληλα χρησιμοποίησαν ημετέρους ώστε τα Νομικά πρόσωπα και οι Οργανισμοί να είναι "απόρθητα κάστρα" ελεγχόμενα από παλιές καλές παρέες...

Με... παλιά υλικά δεν φτιάχνεις "σπίτι" κύριε Δήμαρχε εκτός αν έχετε αποφασίσει ήδη 21 μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές του 2023 να κατατάξετε τον εαυτό σας στην κατηγορία του... απερχόμενου.

Από την άλλη η εναπομείνουσα "αντιπολίτευση" έσπευσε να ισχυροποιήσει το σενάριο της φημολογούμενης συμφωνίας "σε όλα" μεταξύ μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, μόνο που δεν φάνηκαν καθόλου "διαβασμένοι", ούτε καν συνεννοημένοι σωστά μεταξύ τους.

Με ισχυρές και ηχηρές απουσίες με νόημα, οι άλλοτε κραταιές παρατάξεις των δυο πρώην Δημάρχων μας άφησαν την εντύπωση πως πολύ γρήγορα θα κατατάξουν εαυτούς στο "χρονοντούλαπο" της Αυτοδιοικητικής Ιστορίας του νησιού.

Μοναδικές φωτεινές εξαιρέσεις στο εν λόγω Δ.Σ. οι παρατάξεις των κ.κ. Παντ. Μεθενίτη και Παν. Ηλία που με σεβασμό στον θεσμό κράτησαν ξεκάθαρες αποστάσεις από τις  ανωτέρω διεργασίες και "μαγειρέματα".

Η παράταξη μας ανησυχεί λοιπόν ιδιαιτέρως για το τι μέλλει γενέσθαι στα μεγάλα θέματα του νησιού μας και θεωρεί δυστυχώς πως ο Πολιτισμός, η Παιδεία, ο Αθλητισμός και η Ανάπτυξη του νησιού θυσιάστηκαν για μια ακόμη φορά στο βωμό της μικροπολιτικής, της διατήρησης πολιτικών και αυτοδιοικητικών ισσοροπιών και απευθείας ανάθεσης θέσεων σε ημετέρους. Κρίμα.

Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Υποψήφιος Δήμαρχος "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα"

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Καταγγελία από τους ασθενείς  που χρησιμοποιούν τη μονάδα αιμοκάθαρσης της Αίγινας για τις θεραπείες  τους ήρθε στη δημοσιότητα και αναφέρεται στην υποχ΄ρεωση να πληρώνουν οι ίδιοι...

image descriptionΕλλάδα

Με την μετάλλαξη "Όμικρον" να επελαύνει σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν θα μπορούσαν να είχαν μείνει ανεπηρέαστα και τα νησιά της Αττικής.    Η πρώτη επικαιροποίηση του επιδημιολογικού...

image descriptionΑίγινα

Σε μεσονύχτιο θρίλερ  εξελίχθηκε η ψήφιση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΑ το βράδυ της Τρίτης, 4 Ιανουαρίου 2022, με   Δημοτικούς Συμβούλους  να καταθέτουν προτάσεις, να τ...

image descriptionΑίγινα

.Την κινητοποίηση ενός εντυπωσιακού αριθμού κατοίκων της Αίγινας, έφερε η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών με το αίτημα της επικαιροποίησης και εφαρμογής παλαιότερης μελέτης για ...

image descriptionΑίγινα

Η …ανάκληση στην ενεργό υπηρεσία του δυσαρεστημένου και αποστασιοποιημένου από την σημερινή διοίκηση Ζορμπά, πρώην αντιδημάρχου και νυν απλού συμβούλου της πλειοψηφίας, κ. Νίκου Πτ...