ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απίστευτο …Survivor για την ΚΕΔΑ! - Μεσονύχτιο θρίλερ, καταιγιστικό «γράψε – σβήσε» - Τα ονόματα των… νικητών!  

Σε μεσονύχτιο θρίλερ  εξελίχθηκε η ψήφιση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΑ το βράδυ της Τρίτης, 4 Ιανουαρίου 2022, με   Δημοτικούς Συμβούλους  να καταθέτουν προτάσεις, να τις ανακαλούν, να μετρούν κουκιά, να συνάπτουν συμμαχίες.

 Ένα ατελείωτο «δούναι και λαβείν» που οδήγησε  ηχηρά  ονόματα που προτάθηκαν από την αντιπολίτευση να επιστρέφουν και να στελεχώνουν το συμβούλιο της ΚΕΔΑ.

Η εικόνα -με έντονα  τα προεκλογικά χρώματα- άρχισε να συναρμολογείται λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ όταν ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς ανακοίνωσε τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΑ Νίκο Πτερούδη, ο οποίος, ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα είχε εμφανώς τηρήσει αποστάσεις από τη διοίκηση του Δήμου, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μέλος της.

Ευχαριστώντας την απερχόμενη Πρόεδρο Μαίρη Κουκούλη, ο κ. Ζορμπάς ανακοίνωσε παράλληλα και τα  υπόλοιπα μέλη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας , όπως τους Δημήτρη Καραγιάννη, Μαίρη Κουκούλη, Παναγιώτη Κασιμάκη, Μαριλένα Γιαννούλη Γιώργο Μπήτρο, Λένα Μαρίνη και Τούλα Στάθη Τούλα, (με τις δύο τελευταίες να αντικαθιστούν τους απερχόμενους Βασίλη Μουσουλέα και Τούλα Ζορμπά) καθώς και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σκαλτσιώτη.

Με τη σειρά της η Μαίρη Κουκούλη, που παρέμεινε απλό μέλος  της ΚΕΔΑ, ευχαρίστησε  τον Δήμαρχο και τα υπόλοιπα μέλη για  τη διετή συνεργασία.

Η αντιπολίτευση στη συνέχεια έκανε τις ακόλουθες προτάσεις: Ο Δημήτρης Μούρτζης πρότεινε τον Νίκο Οικονόμου - άλλοτε πρόεδρο της ΚΕΔΑ - ως αντιπρόεδρο (σύμφωνα με το καταστατικό της ΚΕΔΑ ο αντιπρόεδρος  της  προέρχεται από την αντιπολίτευση), ο Τάκης Κουκούλης  τον Στράτο Πανταβό, ο  Φίλιππος Τζίτζης την Καλλιόπη Τζίτζη (αδελφή του) και ο  Παντελής Μεθενίτης  τον γιατρό  Γιώργο Μπόγρη,  πρώην αντιδήμαρχο επί θητείας Τάκη Κουκούλη.

Η πρόταση του κ.Μούρτζη προκάλεσε την παρέμβαση του δημάρχου, ο οποίος υπενθύμισε  ότι ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ  πρέπει να είναι αιρετός.

Αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τη φωτιά  της έντονης αντιπαράθεσης κατά  την οποία ακούστηκαν βαριά λόγια. Έξαλλος ο Φίλιππος Τζίτζης καταφέρθηκε κατά  του δημάρχου λέγοντας του «γιατί αυτό δεν μας το λέγατε από την αρχή;». Άλλωστε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Νεκτάριος Κοντοβράκης δεν ήταν αιρετός. Ο  κ Ζορμπάς  ζήτησε να αναγνωσθεί το καταστατικό και η Μαίρη Κουκούλη ανέγνωσε την παράγραφο όπου αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος πρέπει να είναι αιρετός σύμβουλος από την αντιπολίτευση. Ο κ. Καραγιάννης, σε παρέμβαση του, ανέφερε ότι κι εκείνος ήταν αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ επί δημαρχίας Δημήτρη Μούρτζη, ως αιρετός πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας,  «φωτογραφίζοντας» ενδεχομένως με αυτό τον τρόπο τυχόν υποψηφιότητα του νυν Προέδρου της Κοινότητας Παναγιώτη Κασιμάκη για τη θέση του αντιπροέδρου.

Στη διάρκεια της έντονης διαμάχης ο Φίλιππος Τζίτζης απέσυρε  την πρόταση για την υποψηφιότητα της αδελφής του Καλλιόπης Τζίτζη και αυτοπροτάθηκε  για μέλος  της ΚΕΔΑ, αποσπώντας τελικά τη θέση  του αντιπροέδρου με τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων.

Από το καταιγιστικό « γράψε – σβήσε»  και τη ψηφοφορία  μεταξύ των μελών της αντιπολίτευσης  προέκυψαν τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου ως εξής: Νίκος Οικονόμου και Γιώργος Μπόγρης, αφήνοντας εκτός ΚΕΔΑ τους Νεκτάριο Κοντοβράκη, Λάλα Σαΐνη και  Στράτο Πανταβό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Ηλίας κι εδώ ψήφισε «παρών»

Εξετάζοντας κάποιος  την ανθρωπογεωγραφία  του νέου συμβουλίου διαπιστώνει ότι αυτό στελεχώνεται από πρόσωπα που ναι μεν έχουν θητεύσει  στην ΚΕΔΑ  και με παρουσία στα πολιτιστικά, αλλά έχουν  έντονες διαφωνίες μεταξύ τους.

Και ειδικότερα: Στην ΚΕΔΑ εισέρχεται ο Γιώργος Μπόγρης, υπεύθυνος Πολιτιστικών επί Δημαρχίας Κουκούλη, που παραιτήθηκε τότε και έκτοτε δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με μέλη της παράταξης Κουκούλη. Ο Φίλιππος Τζίτζης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού επί Δημαρχίας Σακκιώτη, με έντονο αντιπολιτευτικό προφίλ. Ο Νίκος Οικονόμου, πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΑ, με έντονη και συνεχή παρουσία στα δημοτικά θέματα επί Δημαρχίας Μούρτζη ο οποίος δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με  τον Φίλιππο Τζίτζη.

Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρουσία ως απλού μέλους της Μαίρης Κουκούλη, η οποία -όπως υπογράμμισε- έχει παρουσία πέντε χρόνων στην ΚΕΔΑ, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος  του Φεστιβάλ Φιστικιού.

Τουτέστιν, στο νέο Δ. Σ. συνυπάρχουν δύο πρώην πρόεδροι της ΚΕΔΑ (Νίκος Οικονόμου – Μαίρη Κουκούλη ), δύο αντιδήμαρχοι επί των πολιτιστικών παλαιότερων χρόνων (Φ.Τζίτζης – Γ. Μπόγρης), δύο πρόεδροι Φεστιβάλ Φιστικιού (Μαίρη Κουκούλη – Μαριλένα Γιαννούλη). Αν μη  τι άλλο, με τέτοια σύνθεση δεν υπάρχει περίπτωση τα μέλη να «πλήξουν», ενώ είναι βέβαιο ότι  ο πρόεδρος θα κληθεί πολλές φορές να παίξει ρόλο πυροσβέστη για να συγκεράσει απόψεις και να γεφυρώσει διαφωνίες.

Η πολύωρη συνεδρίαση ωστόσο του Δημοτικού Συμβουλίου έμελλε να …αποζημιώσει -λίγο πριν τα μεσάνυχτα- όσους άντεξαν να την παρακολουθήσουν, καθώς  το «μουσικό χαλί» της αναμετάδοσης ζωήρεψαν  με τις ατάκες  τους ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σταμάτης  Μαρμαρινός και ο αντιδήμαρχος Αντώνης Μούρτζης ανταλλάσσοντας απειλές και ύβρεις διανθισμένες με εκφράσεις πεζοδρομίου. Ίσως έφταιγε η κόπωση…

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. για τη νησιωτικότητα.Αίγινα

Εκδήλωση διοργανώνει  η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για θέματα νησιωτικότητας στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.   ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΓ...

Αίγινα: Καταγγελία από τους ασθενείς της μονάδας Αιμοκάθαρσης Αίγινας.Αίγινα

Καταγγελία από τους ασθενείς  που χρησιμοποιούν τη μονάδα αιμοκάθαρσης της Αίγινας για τις θεραπείες  τους ήρθε στη δημοσιότητα και αναφέρεται στην υποχ΄ρεωση να πληρώνουν οι ίδιοι...

Η "Όμικρον" αλλάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα στα Νησιά - Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας για τον ΣαρωνικόΕλλάδα

Με την μετάλλαξη "Όμικρον" να επελαύνει σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν θα μπορούσαν να είχαν μείνει ανεπηρέαστα και τα νησιά της Αττικής.    Η πρώτη επικαιροποίηση του επιδημιολογικού...

Αίγινα: Ανακοίνωση της παράταξης "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα" για τα  Διοικητικά Συμβούλια ΔΑΟΑ, ΛΤ . ΚΕΔΑΑίγινα

Δελτίο Τύπου Αίγινα 6/1/2022   Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις η διοίκηση του Δήμου, με ένα μέρος της εναπομείνουσας αντιπολίτευσης επέλεξαν τα νέα προεδρεία καθώς και τα διοικητικά συμ...

Αίγινα: 220 κάτοικοι υπέγραψαν για την υλοποίηση της μελέτης: "Ανάπλαση πεζοδρομίων περιοχής Παναγίτσας".Αίγινα

.Την κινητοποίηση ενός εντυπωσιακού αριθμού κατοίκων της Αίγινας, έφερε η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών με το αίτημα της επικαιροποίησης και εφαρμογής παλαιότερης μελέτης για ...