ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Το μήνυμα του Θ. Δρίτσα και της Τ. Χριστοδουλοπούλου για την απώλεια του Γιάννη Πούντου

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανάρτησαν το ακόλουθο μήνυμα για την απώλεια του εκπαιδευτικού Γιάννη Πούντου, από την Αίγινα: 
 
 
"Σήμερα, Κυριακή μεσημέρι, στην Κυψέλη της Αίγινας, όλο το νησί αποχαιρετά έναν από τους πιο ξεχωριστούς ανθρώπους, τον Γιάννη Πούντο. Η απώλεια τεράστια, η θλίψη βαθιά, η ενεργοποίηση της αναμέτρησης με τη ζωή και την ουσία της, παρούσα και αναπόφευκτη.
Ο Γιάννης δεν έπαιζε ποτέ στο πεδίο της προσωπικής προβολής και της προσωπικής δικαίωσης. Το πεδίο του ήταν η αυθεντική και ανιδιοτελής προσφορά. Προσωπικότητα υποδειγματική για τις αγωνίες, τις προσδοκίες και την αναζήτηση νέων δρόμων για τη σύγχρονη κοινωνία της Αίγινας και κυρίως για τη νέα γενιά.
Δάσκαλος σε όλα, εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης, όχι μόνο μόρφωσε αλλά και διαμόρφωσε νου, χαρακτήρα και προσωπικότητα, εκατοντάδων νέων ανθρώπων. Κι ήταν αυτό πηγή της δικής του ευτυχίας, του δικού του αυτοσεβασμού, της προσωπικής του ολοκλήρωσης. Ήξερε πως αυτό αξίζει τον κόπο κι ας μην είναι το εκπαιδευτικό σύστημα και ο κοινωνικός περίγυρος όπως το επιθυμούσε και το ονειρευόταν. Μοναχικός αλλά και πληθωρικός, εργάτης της επιστήμης και της προόδου.
Ταυτόχρονα, δικαιωμένος και άξιος αιρετός στην Αυτοδιοίκηση της Αίγινας, με καθολική αποδοχή και σεβασμό. Πρωτοπόρος οραματιστής και πραγματιστής στο Δήμο, όπως και στην εκπαίδευση και στη ζωή. Με ειλικρίνεια, ήθος, εντιμότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικό έργο αγάπης και προσφοράς που έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα.
Γιάννη Πούντο, η Τασούλα και εγώ σε αγαπήσαμε, ακόμα κι όταν δεν συμπορευόμασταν. Από κοντά κι από μακριά, μας ενέπνεες αισθήματα φιλίας, με σεβασμό, εκτίμηση και εμπιστοσύνη. Γι' αυτό τώρα ο αποχαιρετισμός είναι βαρύς.
Θα συνεχίσουμε να κρατάμε τη μνήμη σου ως μία γαλήνια διεκδίκηση της παρουσίας σου που την έχουμε ανάγκη, αλλά και ως βάλσαμο της σκληρά αναπότρεπτης απουσίας σου. Γιατί ξέρουμε καλά ότι αυτό θα μας δίνει νέες ελπίδες και θα τρέφει νέες προσδοκίες για τη δικαίωση αξιών, που με υποδειγματικό τρόπο υπηρέτησες.
Την αγάπη μας και τη συμπαράστασή μας εκφράζουμε στη Σίσσυ, τη σύντροφο της ζωής σου, στο γιο σου Φώτη, σε όλους τους δικούς σου συγγενείς και φίλους. Η πολύτιμη μνήμη σου να τους συντροφεύει και να τους δίνει δύναμη.
Γιάννη, σε ευχαριστούμε για όσα έκανες!
Θοδωρής Δρίτσας
Τασία Χριστοδουλοπούλου"
 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Η Δημοτική παράταξη "Αίγινα Ώρα συνεργασίας" για το θάνατο του Γιάννη Πούντου.Αίγινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/11/21 Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του συμπατριώτη μας Γιάννη Πούντου. Ήταν ένα παράδειγμα προσωπικότητας που πρόσφερε από σημαντικές αυτοδιοικητι...

Αίγινα: Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Αίγινας για το Γιάννη Πούντο.Αίγινα

Ο σύλλογος καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Αίγινας εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του εκλεκτού συναδέλφου και πρώην διευθυντή του ΓΕ.Λ. Αίγινας Γιάννη Πούντου, ο οποίος υπή...

Αίγινα: Συλλυπητήρια επιστολή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας  για το θάνατο του Γιάννη ΠούντουΑίγινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Αίγινα 27 Νοεμβρίου 2021   Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του εκπαιδευτικού και Δημοτικού Συμβούλου Αίγινας,  του Γιάννη Πούντου. Ενό...

Αίγινα: Δελτίο Τύπου της παράταξης "Αίγινα μπορείς" για το θάνατο του Γιάννη Πούντου.Αίγινα

Αίγινα, 26 Νοεμβρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Παναγιώτης Κουκούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ...