image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description

Αίγινα: "Η Πρώτη σημαία" στον Πύργο του Μάρκελου

Στον απόηχο της μαθητικής παρέλασης και του γενικότερου εορτασμού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 28/10  το απόγευμα, τα εγκαίνεια  της ομαδικής εικαστικής έκθεσης στον Πύργο του Μάρκελου με τίτλο: "Η Πρώτη σημαία".

Η έκθεση που παρουσιάζεται σε επιμέλεια Ίριδος Κρητικού, ξεκίνησε από τη Σκιάθο και έχει ενταχθεί στους επίσημους εορτασμούς της επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021.

Η έκθεση αναφέρεται στην πρώτη σημαία που υφάνθηκε  στη Σκιάθο και με αυτήν ξεκίνησαν την επανάσταση οι Γιάννης Στάθας και Νικοτσάρας οι οποίοι βρέθηκαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους στο νησί. Στην κήρυξητης επανάστασης σύμφωνα με την παράδοση ήταν παρόν και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Μετά τη Σκιάθο η "ΠΡΩΤΗ ΣΗΜΑΙΑ"  έρχεται στην Πρώτη πρωτεύουσα  του Ελληνικού Κράτους, την Αίγινα.

Η έκθεση  για τους επισκέπτες θα είναι ανοιχτή μέχρι  τις 21 Νοεμβρίου απ' όπου θα ταξιδέψει για το τελευταίο της σταθμό που είναι το Ναυτικό Μουσείο στον Πειραιά.

Χθες η κ. Ίρις Κρητικού παρουσίασε  τα εκθέματα στα τοπικά Μέσα Επικοινωνίας και στους επισκέπτες  της έκθεσης. Αναφέρθηκε στην ιστορία και τη φιλοσοφία  της έκθεσης στους εικαστικούς που δημιούργησαν τα έργα τους εξ αποστάσεως καθώς και για  τα εργαστήρια  που θα λειτουργήσουν για μικρούς και μεγάλους.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτά καθημερινά 11.00 - 14.00 και 17.30 - 20.30.

Το Σάββατο 30/10  και από ώρα 12.00 έως 14.00  θα πραγματοποιηθεί η γιορτή των εγκαινίων.

Στην πρώτη παρουσίαση παρόντες ήταν η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη η οποία χαιρέτισε την εκδήλωση, ο κ. Γ. Καλόφωνος Πρόεδρος της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας και οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές κ. Δ. Καλαμάκης και Ν. Μπακουνάκης.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Δελτίο Τύπου. Ως  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν. Αργοσαρωνικού: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας για τον τραγικό χαμό του 45χρονου εργάτη στην COSCO. Στηρίζουμε απερίφραστα και παίρνου...

image descriptionΑίγινα

Μια αξιόλογη εκδήλωση φιλοξένησε χθες Σάββατο 30 Οκτωβρίου η αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Ο Σύλλογος των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου παρουσίασε την εκδήλωση με θέμ...

image descriptionΑίγινα

Κάτω από το νήχο των στρατιωτικών εμβατηρίων και των τραγουδιών της τραγουδίστριας της νίκης Σοφίας Βέμπο, πραγματοποιήθηκε μια  άριστη παρέλαση με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών...