ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Πρόγραμμα εορτασμού επετείου 28ης Οκτωβρίου.

Ο  Δήμος Αίγινας ανακοινώνει  το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ηςΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και στις Δημοτικές Κοινότητες και έχουν ως εξής:

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 Ημέρα Τρίτη

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγίας Μαρίνας.

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 Ημέρα Πέμπτη

ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ

Ώρα 07:00 : Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07.00 : Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη. Η υποστολή θα γίνει στις 18.30 κατά την ίδια τάξη.

Ώρα 09:30: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο Παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας (Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβασή τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό. Προσέλευση επισήμων και αντιπροσωπειών Σχολείων με την σημαία τους.Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Αίγινας.

Ώρα 11:00: Μετά το τέλος της Δοξολογίας, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας (Ηρώο Πεσόντων).

Θα ψαλεί Τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων, Συλλόγων και Σχολείων.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και κατόπιν θα παιανίσει o Εθνικός Ύμνος από την μπάντα του Συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στην Παλαιά Προβλήτα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Ώρα 12:00: Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος, εκπαιδευτικός.

Ώρα 12:45: Bράβευση επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ετών 2019 – 2020 και 2020 – 2021 στην Παλαιά Προβλήτα.

Ώρα 18:00 – 21:00: Επίσημη έναρξη της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Πρώτη Σημαία» στον Πύργο του Μάρκελλου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σκιάθου.

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού

 

Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν τα αντίστοιχα Συμβούλια.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα Σχολεία των Δημοτικών Κοινοτήτων μπορούν μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφανιών να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κ.λ.π. προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι να το δηλώσουν στον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 25η-10-2021, ημέρα Δευτέρα στο τηλέφωνο 22970 22252 ή στο Γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο 22973 20013.

 

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Μια άλλη Απάντηση στην "ωραία ερώτηση" σχετικά με την άφιξη του Ι. Καποδίστρια στην Αίγινα.Αίγινα

                      Μια άλλη απάντηση στην «ωραία ερώτηση»   Ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 έδωσε σε πολλούς την ευκαιρία να προβάλουν αξιώσε...

Eκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου ΑίγιναςΑίγινα

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας διοργανώνει το  Σάββατο 30 Οκτωβρίου και ώρα 19.00,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου ...

Καλοκαίρι 2021: Επιστροφή στο 2019!Αίγινα

Χαμόγελα ικανοποίησης στην αγορά της Αίγινας από τη φετινή τουριστική σεζόν, κλίμα αισιοδοξίας για επιστροφή στην προ Covid 19 εποχή. Γράφει η Σίλα Αλεξίου   Ικανοποιημένοι από την...

Πατούλης: "Το εμβληματικό και καινοτόμο έργο υδροδότησης της Αίγινας βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης του" (φωτογραφίες)Αίγινα

  Επίβλεψη του έργου κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη   Γ. Πατούλης: «Το εμβληματικό και καινοτόμο έργο υδροδότησ...