ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description
image description

Αίγινα: Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κ. Κατσαφάδος για το πλωτό ασθενοφόρο. Δελτίο Τύπου.

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος για την παρουσία του σήμερα στην τελετή ένταξης του πλωτού σκάφους στο Λιμενικό Σώμα. Ο Υφυπουργός επισημαίνει τη σπουδαιότητα της λειτουργίας  του σκάφους. Στο Δελτίο Τύπου δημοσιεύονται αποσπάσματα από την ομιλία  του κατά τη διάρκεια της τελετής.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος πραγματοποίησε σήμερα στην είσοδο του λιμανιού της Αίγινας την τελετή ένταξης  του σκάφους  με υγειονομικό εξοπλισμό (ΛΣ 1068)  στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ο Υφυπουργός στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος σήμερα, τόσο ως Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, όσο και ως μέλος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γιατί σήμερα εδώ στην Αίγινα κάνουμε πράξη ένα αίτημα πολλών χρόνων που είχαν τα νησιά μας.

Και αποδεικνύουμε παράλληλα ότι η απόφασή μας να θωρακίσουμε σε κάθε επίπεδο τα νησιά μας, είναι δεδομένη και υλοποιήσιμη.

Όπως έχω πεί και άλλες φορές το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, εκτός από το να φυλάει τα σύνορά μας, έχει και έναν ακόμη σπουδαίο ρόλο.

Κοινωνικό. Ένα ρόλο προσφοράς στους νησιώτες μας. Και σήμερα αυτό το πλωτό σκάφος με σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό είναι εδώ για να προσφέρει στους νησιώτες μας.

Και θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, για τις προδιαγραφές που έβαλαν, για να αποκτήσουμε αυτά τα περιπολικά σκάφη, αλλά και για τα όσα πράττουν από κοινού ώστε να σώζουν ζωές όλα αυτά τα χρόνια  με τις διακομιδές ασθενών.

Αλλά και για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών στα νησιά μας σε ότι αφορά την  παροχή πρώτων βοηθειών.

Είναι παρόντες εκεί και δημιουργούν  μια πολύτιμη γέφυρα ζωής.

Το Λιμενικό Σώμα, κυρίες και κύριοι την τελευταία δεκαετία έχει πραγματοποιήσει περίπου 8.000 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα, καθώς και ιδιωτικά σκάφη.

Και είμαι ευγνώμων προς όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού που αναλαμβάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη τη μεγάλη ευθύνη της προσωπικής συμβολής στη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού: της υγείας.

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι τα υπερσύγχρονα αυτά σκάφη είναι ελληνικής κατασκευής και αποτελούν μια ελληνική καινοτομία, για την οποία είμαστε υπερήφανοι.

Με αυτές τις σκέψεις κλείνω, τονίζοντας για άλλη μια φορά, ότι κάναμε και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να στηρίξουμε τους νησιώτες μας. Θα είμαστε δίπλα τους, είμαστε δίπλα τους για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους, με πράξεις.”

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν: ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, οι Βουλευτές Α’ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος και Νόνη Δούνια, ο Δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη Βασιλική, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ  Θεόδωρος Κλιάρης. 

 

Κώστας Κατσαφάδος 

Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

  Επίβλεψη του έργου κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη   Γ. Πατούλης: «Το εμβληματικό και καινοτόμο έργο υδροδότησ...

image descriptionΑίγινα

  Η ανάπτυξη Χωρικής Στρατηγικής Κυκλικού Τουρισμού στους επτά νησιωτικούς Δήμους της Αττικής (Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Ύδρας) κα ι στον παραλιακό Δ...

image descriptionΑίγινα

Η  Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με δελτίο τύπου εκφράζει την ιακανοποίηση  της για την απόκτηση και λειτουργία του πλωτού ασθενοφόρου χωρίς να παραλείπει να επισημαίνει  τις ελλείψεις σε  π...

image descriptionΑίγινα

Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα· κρίσιμο το επόμενο βήμα αξιόπιστης, αποτελεσματικής και ασφαλούς λειτουργίας του. Γράφει η Σίλα Αλεξίου   Ενα όνειρο πολλών ετών έγιν...

image descriptionΑίγινα

                                                                                                                                                                                    ...