ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Kapodistrias run - Ο επετειακός 10ος αγώνας δρόμου προς τιμήν του πρώτου Κυβερνήτη.

Με μεγάλη προσέλευση αθλητών από το λεκανοπέδιο και με συμμετοχή πλήθους ντόπιων πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο 10ος Αγώνας Δρόμου "Ιωάννης Καποδίστριας".

Οι οργανωτές γιόρτασαν φέτος τα 10 χρόνια του αγώνα αφιερώνοντας ιδιαίτερα τα 5.000 μέτρα  στον αείμνηστο λιμενάρχη Αίγινας και πρωτεργάτη των αγώνων Κυριάκο Γκαρή.

Παρά  τη μικρής διάρκειας πρωινή βροχή οι αγώνες ξεκίνησαν κανονικά με μεγάλο ενθουσιασμό και συμμετοχή. Σημείο εκκίνησης και τερματιμσού για φέτος η πλατεία Εθνεγερσίας όπου στήθηκαν οι ειδικές  τέντες με τα ηχητικά και το περίπτερο  για τις συμμετοχές.

Οι αγώνες ωστόσο έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς να κατέβουν και να χαρούν την ημέρα, με αποτέλεσμα  να δημιουργηθεί ένα γιορτινό κλίμα που θύμιζε παλαιές προ covid  ημέρες  εορτών και παρελάσεων. Τα καφέ γεμάτα από κόσμο που χειροκροτούσαν  τους αθλητές.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με τις μικρές  ηλικίες  των μαθητών του Δημοτικού και στις 11 δόθηκε η εκκίνηση για τα 10.000 μέτρα. Οι αθλητές κάθε ηλικίας διέτρεξαν την παραλία και χειροκροτήθηκαν από τους θεατές που είχαν από νωρίς πιάσει θέση στα καφέ  της παραλίας.

Η άψογη διοργάνωση, τα κυκλοφοριακά μέτρα, η συμμετοχή ανδρών του αστυνομικού τμήματος, η ομάδα ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, το ασθενοφόρο  του Νοσοκομείου Αίγινας ο "Άγιος Διονύσιος" εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή  του αγώνα σε όλες  τις κατηγορίες.

Λίγο μετά  τις 12.30 κι ενώ εκατοντάδες αθλητές ήταν έτοιμοι για την εκκίνηση των 5.000  μέτρων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη  του Λιμενάρχη Αίγινας Κυριάκου Γκαρή, ενός ανθρώπου που πρόσφερε τα μέγιστα στην διοργάνωση των αγώνων και συμμετείχε σε αυτούς.

Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς ο οποίος ήταν παρόν καθόλη τη διάρκεια των αγώνων στην πλατεία Εθνεγερσίας.

Την παρουσίαση των αγώνων είχε η δημοσιογράφος της  ΕΡΑ ΣΠΟΡ κ. Βίκυ Σπύρου η οποία χάρη στον επαγγελματισμό της έδωσε άλλον αέρα στη μετάδοση των αγώνων, ενώ κάλεσε σε μικρές συνεντεύξεις  καθώς διεξάγονταν οι αγώνες  το  γιατρό Γρηγόρη Γαλάνη, το Δήμαρχο Αίγινας, τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο, το δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, την Αντιπερειφερειάρχη κ. Β. Θεωδορακοπούλου - Μπόγρη, την Υφυπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου, το διαιτητή ποδοσφαίρου κ. Τάσος Κάκο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας κ. Μάκη Κολέθρα.

Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν η Αντιπερειφερειάχρης κ. Βάσω Θεωδορακοπούλου - Μπόγρη, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς.

Παρόντες ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης και ο πρόεδρος  του ΔΑΟΑ κ. Μάριος Γκαρής.

Μια  μεγάλη διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και πρόβαλε  την Αίγινα ως πρώτη πρωτεύουσα  του Ελληνικού Κράτους.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Επιστολή Σ. Σακκιώτη: Προς άρση μιας "ηχηρής" ιστορικής στρέβλωσηςΑίγινα

Δημοσιεύουμε επιστολή που μας έστειλε ο πρώην Δήμαρχος Αίγινας κ. Σάκης Σακκιώτης με την οποία διατυπώνει κάποιες ενστάσεις σε κείμενο  του νομικού κ. Γιώργου Τσατήρη που δημοσιεύτ...

Αναφορά Θ. Δρίτσα για την παράταση διοικητικής υποστήριξης υπηρεσιών δόμησης από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά στους Δήμους της Π.Ε. ΝήσωνΑίγινα

Σας αποστέλλουμε συνημμένα Δελτίο Τύπου του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α΄ Πειραιά Νησιών, σχετικά με Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για ...

"Ούτε ένα λεπτό χαμένο"! Πρωτοβουλία του γιατρού Γρηγόρη Γαλάνη για το Πλωτό ΑσθενοφόροΑίγινα

Σε άμεση κινητοποίηση καλεί ο γιατρός του νοσοκομείου Αίγινας και δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Γαλάνης, όλους τους  των αρμόδιους φορείς του νησιού για τη σωστή στελέχωση και την α...

Αίγινα: Αίγινα μετά τη βροχή.Αίγινα

Η  καθαρότητα στον ορίζοντα μετά τη βροχή με τις αντικρινές ακτές  να ξεχωρίζουν. Οι κανονικοί ρυθμοί επιστρέφουν στο νησί. Το λιμάνι  γεμάτο από σκάφη αναψυχής χαίρονται  την ηρεμ...

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αιγινίτισσας Αγγελική Ναρλή μιλάει στο SMΑίγινα

Ένα φθινοπωρινό απόγευμα στην πλατεία της Αιγινήτισσας δίπλα σε κυκλάμινα και με θέα την θάλασσα συναντήσαμε την πρόεδρο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αιγινήτισσας , κ...

Το Πλωτό Ασθενοφόρο έφθασε απόψε στην Αίγινα - Την ερχόμενη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου η τελετή παράδοσης (pics & vid)Αίγινα

Το πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας είναι γεγονός! Αθόρυβα κατέπλευσε το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι του νησιού, πραγματοποιώντας το πρώτο του ταξίδι από τις ακτές της Αττικής.     Η ...