ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Ο Σύλλογος Μηχανικών Αίγινας για την αδυναμία έκδοσης οικοδομικών αδειών

Στην ίδρυση Συλλόγου προχώρησαν οι μηχανικοί της Αίγινας μετά  τις δυσκολίες  που συναντούν λόγω της αδυναμίας έκδοσης οικοδομικών αδειών και της άρνησης  του Δημάρχου Αίγινας να χορηγήσεις  τις βεβαιώσεις που απαιτούνται γι αυτό. Οι μηχανικοί ήδη προχώρησαν στην ίδρυση Συλλόγου του οποίου το καταστατικό έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο προς έγκριση και έχει ορισθεί η προσωρινή πενταμελής επιτροπή του Δ.Σ.

Σχετικά:

Σύλλογος Μηχανικών Αίγινας. Δελτίο Τύπου.


Την Παρασκευή 1-10-2021 έλαβε χώρα η δεύτερη συνάντηση των μηχανικών της Αίγινας με συμμετοχή 25  συναδέλφων προκειμένου να υπογραφεί και να κατατεθεί στο αρμόδιο Πρωτοδικείο το καταστατικό του νεοϊδρυθέντος συλλόγου. Με το καταστατικό αυτό ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ». Ως έδρα του συλλόγου ορίζεται ο Δήμος Αίγινας.

Μεταξύ άλλων στην συνάντηση αποφασίστηκε η εκπροσώπηση του συλλόγου από πενταμελές προσωρινό Δ.Σ. μέχρι την σύνθεση του Συμβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές του συλλόγου.
Το προσωρινό συμβούλιο απαρτίζεται από τους συναδέλφους:

-Γιαννούλη Ιωάννη Τοπογράφο,
-Κουλικούρδη Γεώργιο Πολιτικό Μηχανικό,
-Λάμπρου Σταύρο Τοπογράφο,
-Μαργαρώνη Δημήτριο Πολιτικό Μηχανικό,
-Παπαδόπουλο Ιωάννη Αρχιτέκτονα Μηχανικό.

Αποφασίστηκε επίσης η έκδοση του παρόντος δελτίου τύπου για ενημέρωση των συναδέλφων που δεν προσήλθαν αλλά και των κατοίκων του νησιού που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος του, αλλά και τα προβλήματα στην οικοδομική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη.

Ένα από τα κορυφαία προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τον τελευταίο καιρό είναι η αδυναμία έκδοσης οικοδομικών αδειών στους οικισμούς λόγω της ανεξήγητης συνεχιζόμενης άρνησης του κ. Δημάρχου Αίγινας να χορηγήσει τις βεβαιώσεις που απαιτούνται από το αρμόδιο Πολεοδομικό Γραφείο (ΥΔΟΜ Δήμου Πειραιά) προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση αδειών δόμησης. Το γεγονός αυτό  έχει προκαλέσει ουσιαστικά αναστολή έκδοσης αδειών στους οικισμούς καθώς και συμβολαιογραφικών πράξεων (αγοραπωλησίες και γονικές παροχές) με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται σε αυτούς, τον κλάδο της οικοδομής και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Θα επιμείνουμε στις διαπραγματεύσεις με τον Δήμο ελπίζοντας σε άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος και θα επανέλθουμε με νεώτερο δελτίο τις προσεχείς ημέρες.


Αίγινα 4-10-2021

Για τον σύλλογο,
το προσωρινό Δ.Σ.

 

Διαβάστε επίσης

 Πρόσκληση ιδιωτικών επενδύσεων για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών της ΠΕ Νήσων ΑττικήςΑίγινα

  Έργα στον τομέα Αλιείας και Θάλασσας, μπορούν να υποβληθούν στο πλαίσιο της 1 ης Πρόσκλησης “Ιδιωτικές Επενδύσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αλιευτικών Περιοχών” του Δικτύου Συ...

Αίγινα: Η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δ.Μιχαηλίδου στον αγώνα δρόμου "Ιωάννης Καποδίστριας"Αίγινα

Η οργανωτική επιστροπή των αγώνων "Ιωάννη Καποδίστρια" ανακοινώνει τη συμμετοχή της Υφυπουργού Εργασίας κ. Δόμνας Μαρίας Μιχαηλίδου στους αγώνες. Σχετικά: Η Υφυπουργός Εργασίας και...

Αίγινα: Η SARONIC FERRIES προσφέρει 50% έκπτωση στους αθλητές του ''Ιωάννη Καποδίστρια'' Αίγινα

 Με  ανακοίνωσή της η εταιρεία  Saronic Ferries  ανακοινώνει την προσφορά  της για μειωμένα εισιτήρια σε όσους συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου: "Ιωάννης Καποδίστριας" Σχετικά:   "Θέλ...