ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Το πολιτιστικό περιοδικό "Αιγιναία" γιόρτασε τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του.

Τα  πανέμορφα έγχρωμα σκίτσα  της κ. Καλλιόπης Κοπανίτσα που κόσμησαν τις σελίδες  του επετειακού τριακοστού τεύχους της Αιγιναίας, δημιουργούσαν χθες Παρασκευή 24/9 το ιδανικό σκηνικό  για την εορταστική εκδήλωση  της "Αιγιναίας" στο προαύλειο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Πολλοί οι φίλοι  του πολιτιστικού περιοδικού, που εκδίδεται από το 2001  και έχει χρωματίσει  με το λόγο, τα άρθρα και τα αφιερώματά  του τον πολιτιστικό χάρτη της Αίγινας, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση  της συντακτικής επιτροπής.

Η σεμνή αλλά  πολύ ουσιαστική εκδήλωση περιελάμβανε ένα μικρού μήκους φίλμ από  τις εκδηλώσεις του περιοδικού και τα τεύχη του.

Ο κ. Γιώργος Μπόγρης που είναι ο υπεύθυνος έκδοσης  όλα αυτά τα χρόνια έκανε  έναν απολογισμό των είκοσι ετών και αναφέρθηκε στις συνεργασίες, στα πρώτα βήματα και στα πρόσωπα και τους φορείς  που στήριξαν την "Αιγιναία" αυτά  τα είκοσι χρόνια.

Τα πρώτα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής αποτέλεσαν το πάνελ των πρώτων ομιλητών με  τον κ. Κώστα Γαβρόγλου πρώην υπουργό παιδείας, τον κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη, την κ. Μαίρη Γαλάνη, τον κ. Μιχάλη Μουτσάτσο, ενώ ακολούθησαν τα νεότερα μέλη της  συντακτικής επιτροπής που διάβασαν ένα μικρό απόσπασμα από κάποιο άρθρο της Αιγιναίας, οι κ. Γ. Μπήτρος, Δ. Νικολόπουλος, Ελ. Σταμπόγλη, Π. Θεολογίδου, Αν. Χαρτοφύλακα - Λεούση και Ντ. Χατζίνα.

Η συγκίνηση  αλλά  και ένα αίσθημα πληρότητας ήταν διάχυτο στην εκδήλωση που μετά από δύο χρόνια που είχε να εκδοθεί η "Αιγιναία" έφερε και πάλι κοντά τα πρόσωπα που τη στηρίζουν και την αγαπούν.

Ανάμεσα στο κοινό διακρίναμε  τον κ. Γ. Καλόφωνο πρόεδρο  της Εφορευτικής Επιτροπής της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης, την κ. Μαριλένα Γιαννούλη πρόεδρο του Φ. Φιστικιού, τους προέδρους  Συλλόγων όπως την κ. Ελπίδα Θανοπούλου και Β. Μουσουλέα, τους δημοσιογράφους Γιάννη Προβή και Σίλα Αλεξίου, πολλούς εκπιαδευτικούς αλλά και συνεργάτες  του περιοδικού.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Επετειακή εκδήλωση για  τη συμβολή της Εκκλησίας της Αίγινας στην Επανάσταση του 1821Αίγινα

Το απόγευμα της Κυριακής 26/9 πραγματοποιήθηκε στον προαύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αίγινας η προγραμματισμένη επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγ...

Παρέμβαση Χρ. Μπουτσικάκη για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης ως εξαθέσιουΑίγινα

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε την υπ’ αρ. 9214/21-9-2021 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη...

Αίγινα: «Η συμβολή  της  εν Αιγίνη Εκκλησίας  στην Επανάσταση  του 1821» Επετειακή εκδήλωση.Αίγινα

Η  Ιερά  Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης διοργανώνει επετειακή εκδήλωση  για τη συμπλήρωση  των 200  χρόνων από την Επανάσταση  του 1821 στο προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Να...