ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Η ομάδα "Παιδικά όνειρα" παρουσίασε την Ομήρου "Οδύσσεια"

Η Ομήρου "Οδύσσεια' στάθηκε η αφορμή για να εμπνευστεί  η Θεατρική Ομάδα 'Παιδικά  όνειρα" και να ανεβάσει επί σκηνής  τα "πάθια" του Οδυσσέα. 

Η  επιστροφή από την Τροία, το ταξίδι  για την Ιθάκη, το πέρασμα από τη χώρα των Λωτοφάγων, το νησί  του κύκλωπα  Πολύφημου, οι Σειρήνες, Κίρκη, η χώρα  των Φαιάκων, ο πολυπόθητος ερχομός  στην Ιθάκη, η αναγνώριση με τον Τηλέμαχο και η μάχη με τους μνηστήρες είναι εικόνες  που ζωντανεύουν επί σκηνής σε ένα κείμενο που έχει διασκευάσει ειδικά  για την παράσταση ο ιδρυτής  της ομάδας Αντώνης Γκλαβάς.

Η  παράσταση  ανέβηκε στην  αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας (5-6-8/9)  αλλά  και στο 12ο Φεστιβάλ Φιστικιού την Πέμπτη 16/9 αποσπώντας θερμά σχόλια και ενθουσιάζοντας  τους μικρούς και μεγάλους θεατές της.

Ευρηματικά χειροποίητα κουστούμια και σκηνικά, γρήγορες εναλλαγές, σύντομοι διάλογοι, παραδοσιακοί σκοποί, τραγούδια αλλά  κυρίως πολύ έμπνευση, κέφι και χαρά.

Μια παράσταση  γεμάτη αισιοδοξία αντίθετη  στη μαυρίλα  των καιρών μας.

Οι  συντελεστές  της παράστασης:

Κείμενο - σκηνοθεσία : Αντώνης Γκλαβάς.

Κοστούμια: Ρένα Παππά.

Σκηνικά: Αντώνης Γκλαβάς

Φώτα/ήχος: Νίκος Κωστάκος

Χορογραφίες: Αντώνης Χναράκης/Φλώρα Γκλαβά.

Ηχογραφήσεις: Κώστας Σταμάτης

Διδασκαλία  τραγουδιών: Γιάννης Βρυζάκης

Κιθάρα: Μαίρη Χαλδαίου.

Έπαιξαν οι :Πέτρος Φλεμετάκης, Σπύρος Φλεμετάκης, Ρωμανός Ανδρεάδης, Όλγα Σταυροπούλου, Χρυσούλα Λαδά, Σωζία Ρωπαίτη, Νάνσυ Γιαννίτση, Ντία Γκάρνερ, Ανθή Γιαννίτση, Αντώνης Γκλαβάς.

Με  την υποστήριξη  του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και της Οργανωτικής Επιτροπής  του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Φωτογραφίες: Ειρήνη  Κουνάδη - Ανέστης Κορνέζος

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Ο υπέροχος Κωστής Μαραβέγιας στην κεντρική συναυλία  του 12ου Φεστιβάλ  Φιστικιού.Αίγινα

Ανθρώπινος, χαρούμενος με εφηβική διάθεση, αεικίνητος όργωσε  τη σκηνή για δύο ώρες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού του ο υπέροχος  Κωστής Μαραβέγιας. Ένας καλλιτέχνης...

Αίγινα: Μια  μαγική βραδιά με το Στέφανο Κορκολή στο 12ο Φεστιβάλ Φιστικιού.Αίγινα

Μια μαγική βραδιά  στο γήπεδο της Αίγινας έζησαν όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία  του Στέφανου Κορκολή χθες πρώτη ημέρα  του Φεστιβάλ Φιστικιού. Και ασφαλώς δεν ήταν λ...

Στο Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας εξελέγη ο Σταύρος ΚαλαμάκηςΑίγινα

Ο δραστήριος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, Σταύρος Καλαμάκης, ανεδείχθη στη νέα διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των πρ...