ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Η ομάδα "Παιδικά όνειρα" παρουσίασε την Ομήρου "Οδύσσεια"

Η Ομήρου "Οδύσσεια' στάθηκε η αφορμή για να εμπνευστεί  η Θεατρική Ομάδα 'Παιδικά  όνειρα" και να ανεβάσει επί σκηνής  τα "πάθια" του Οδυσσέα. 

Η  επιστροφή από την Τροία, το ταξίδι  για την Ιθάκη, το πέρασμα από τη χώρα των Λωτοφάγων, το νησί  του κύκλωπα  Πολύφημου, οι Σειρήνες, Κίρκη, η χώρα  των Φαιάκων, ο πολυπόθητος ερχομός  στην Ιθάκη, η αναγνώριση με τον Τηλέμαχο και η μάχη με τους μνηστήρες είναι εικόνες  που ζωντανεύουν επί σκηνής σε ένα κείμενο που έχει διασκευάσει ειδικά  για την παράσταση ο ιδρυτής  της ομάδας Αντώνης Γκλαβάς.

Η  παράσταση  ανέβηκε στην  αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας (5-6-8/9)  αλλά  και στο 12ο Φεστιβάλ Φιστικιού την Πέμπτη 16/9 αποσπώντας θερμά σχόλια και ενθουσιάζοντας  τους μικρούς και μεγάλους θεατές της.

Ευρηματικά χειροποίητα κουστούμια και σκηνικά, γρήγορες εναλλαγές, σύντομοι διάλογοι, παραδοσιακοί σκοποί, τραγούδια αλλά  κυρίως πολύ έμπνευση, κέφι και χαρά.

Μια παράσταση  γεμάτη αισιοδοξία αντίθετη  στη μαυρίλα  των καιρών μας.

Οι  συντελεστές  της παράστασης:

Κείμενο - σκηνοθεσία : Αντώνης Γκλαβάς.

Κοστούμια: Ρένα Παππά.

Σκηνικά: Αντώνης Γκλαβάς

Φώτα/ήχος: Νίκος Κωστάκος

Χορογραφίες: Αντώνης Χναράκης/Φλώρα Γκλαβά.

Ηχογραφήσεις: Κώστας Σταμάτης

Διδασκαλία  τραγουδιών: Γιάννης Βρυζάκης

Κιθάρα: Μαίρη Χαλδαίου.

Έπαιξαν οι :Πέτρος Φλεμετάκης, Σπύρος Φλεμετάκης, Ρωμανός Ανδρεάδης, Όλγα Σταυροπούλου, Χρυσούλα Λαδά, Σωζία Ρωπαίτη, Νάνσυ Γιαννίτση, Ντία Γκάρνερ, Ανθή Γιαννίτση, Αντώνης Γκλαβάς.

Με  την υποστήριξη  του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και της Οργανωτικής Επιτροπής  του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Φωτογραφίες: Ειρήνη  Κουνάδη - Ανέστης Κορνέζος

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: «Η συμβολή  της  εν Αιγίνη Εκκλησίας  στην Επανάσταση  του 1821» Επετειακή εκδήλωση.Αίγινα

Η  Ιερά  Μητρόπολη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης διοργανώνει επετειακή εκδήλωση  για τη συμπλήρωση  των 200  χρόνων από την Επανάσταση  του 1821 στο προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Να...

Αίγινα: Η λήξη του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού με τη συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη.Αίγινα

Χωρίς  βεγγαλικά  - όπως άλλες χρονιές και ομιλίες επισήμων και μη - έληξε  το 12ο Φεστιβάλ  Φιστικιού  στο Δημοτικό γήπεδο της Αίγινας, με  τη συναυλία  της Παυλίνας Βουλγαράκη. Η...

Αίγινα: Ο υπέροχος Κωστής Μαραβέγιας στην κεντρική συναυλία  του 12ου Φεστιβάλ  Φιστικιού.Αίγινα

Ανθρώπινος, χαρούμενος με εφηβική διάθεση, αεικίνητος όργωσε  τη σκηνή για δύο ώρες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού του ο υπέροχος  Κωστής Μαραβέγιας. Ένας καλλιτέχνης...