ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αίγινα: Ανακοίνωση από το Ναυτικό Όμιλο Λιμένος "Φάρου" : Όταν το Δημόσιο καταγγέλει τον εαυτό του και τα έργα του"

Έντονη διαμαρτυρία από το Ναυτικό Όμιλο Λιμένος Φάρου για την επικείμενη καταστροφή του νότιου τμήματος  του λιμενοβραχίονα της περιοχής

Σχετικά:

 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΛΙΜΕΝΟΣ  ΦΑΡΟΥ

Ανακοίνωση  12/9/2021

  ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ

 

Σε συνέχεια δημοσίευσης απόφασης της Κτηματικής του Δημοσίου στις 13 Αυγούστου (!) που δίνει προθεσμία ενός μηνός-εν μέσω καλοκαιριού και πανδημίας-, να καταστραφεί ο νότιος Λιμενοβραχίονας και ότι υπάρχει τα τελευταία πολλά χρόνια στο χώρο του λιμανιού μας (μέχρι και ο φωτισμός, τα παγκάκια , η Παιδική Χαρά κ.π.α), χαρακτηρίζοντάς τα «έργα  αγνώστων», προχωρήσαμε στην αποστολή αναλυτικής τεκμηρίωσης και διαμαρτυρίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία, και ζητάμε  με τις ενέργειές όλων να μην καταστραφεί ο παραδοσιακός Λιμένας Φάρου Αιγίνης.

Η Τραγωδία και ο παραλογισμός βρίσκεται πρόσθετα στο ότι ήδη έχει εκπονηθεί αναλυτική περιβαλλοντολογική μελέτη από την περιφέρεια (2020) και έχουν υποβληθεί  προ πολλού και εγκριθεί οι αιτήσεις νομιμοποίησης όλων των έργων για τους λιμενίσκους του νησιού.

Αναλογίζεστε τι σημαίνει η καταστροφή του Νότιου Λιμενοβραχίονα και μόνο, από τη στιγμή που θα μετατρέψει το παραδοσιακό λιμανάκι δεκαετιών σε ενα βούρκο από φύκια και σκουπίδια όπως ήταν προ δεκαετιών πριν φτιαχτεί και αδυνατώντας να προστατεύσει από καιρούς τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη που ελλιμενίζονται.

 

Από μόνη της η χρονική στιγμή που επιλέγει να δρομολογηθεί μια τέτοια απόφαση, αγνοώντας τις εποπτεύουσες-διαχειρίστριες αρχές σε τοπικό επίπεδο,(Λιμ. Ταμείο και Δήμος) και στρεφόμενη κατά Αγνώστων, λες και τα έργα του λιμανιού φύτρωσαν από κάποιον αόρατο "ευεργέτη", δημιουργεί απορίες-οργή και αγανάκτηση.

 

Ζητάμε τις  άμεσες ενέργειες του Δημάρχου, του Λιμενικού ταμείου ,των πολιτικών από όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, καθώς και την συμπαράσταση ολων των μελών μας, κατοίκων και φίλων, με κάθε δύναμη,γνώση και υποστήριξη, ετσι ωστε οχι μόνο να αποτραπεί η καταστροφή και βουρκοποίηση του λιμανιού αλλά αντίθετα να ενταχθεί τώρα με μελέτη αναβάθμισης σε περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης.

 

Με κάλεσμα σε καθολική επαγρύπνιση και συλλογική προσπάθεια

                   Το Δ.Σ Ναυτικού Ομίλου Φάρου Αιγίνης

 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

  Η  ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ   ξανακτυπά  με φρέσκες ιδέες  για το 12ο Φεστιβάλ Φιστικιού.   Το δώρο της «Συμμαχίας των σεφ» για την Αίγινα Πρωτότυπες συνταγές, σπουδαίων σεφ, χαρίζοντα...

image descriptionΑίγινα

Η ιστορία στο χρόνο και η πορεία  του δέντρου της φιστικιάς καταγράφεται και παρουσιάζεται στην έκθεση που λειτουργεί αυτές  τις μέρες  στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης. Οι πρώτες ιστ...