Αίγινα: Ομάδα Γαστρονομίας: Το δώρο της «Συμμαχίας των σεφ» για την Αίγινα – Saronic Magazine
  • Translate to English

Αίγινα: Ομάδα Γαστρονομίας: Το δώρο της «Συμμαχίας των σεφ» για την Αίγινα

 Η  ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ  ξανακτυπά  με φρέσκες ιδέες  για το 12ο Φεστιβάλ Φιστικιού.

 

Το δώρο της «Συμμαχίας των σεφ» για την Αίγινα

Πρωτότυπες συνταγές, σπουδαίων σεφ, χαρίζονται από την ομάδα SLOW FOOD BRIGADE στους επαγγελματίες της εστίασης στο νησί, ώστε το 4ήμερο της Εμπορικής Έκθεσης να προστεθούν στο μενού εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων της Αίγινας.

Τις συνταγές αυτές προσφέρουν τέσσερις σπουδαίοι Έλληνες σεφ, όλοι τους μέλη της «Συμμαχίας των σεφ SLOW FOOD», που θα μαγειρέψουν στο 12οAegina Fistiki Fest: ο Γιάννης Παρίκος, η Γεωργία Κουτσούκου, ο Γιάννης Στανίστας και ο Πρόεδρος της SLOW FOOD BRIGADE Νίκος Φωτιάδης

Η SLOW FOOD BRIGADE είναι μια ομάδα, η οποία -εδώ και χρόνια- εστιάζει στα τοπικά προϊόντα και με τις δημιουργικές συνταγές της αναδεικνύει και ανανεώνει τις παραδοσιακές γεύσεις κάθε τόπου.

Οι συνταγές αυτές  στις οποίες πρωταγωνιστεί το φιστίκι μας είναι οι ακόλουθες:

Αρνίσιο μπούτι με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και μυρωδικά από τον Chef Γιάννη Παρίκο

Ντομάτα γεμιστή με τραχανά, και φέτα και μαντζουράνα και συνοδεύεται από καφεδάκια αρνίσια με φιστίκι Αιγίνης και κάρδαμο από τον Chef Γιάννη Στανίτσα

Καλαμάρι σχάρας με πέστο φιστίκι Αιγίνης, βασιλικό και λεμόνι από τον Chef Γιάννη Στανίτσα

Κεμπάπ με φιστίκι Αιγίνης από την Chef Γεωργία Κουτσούκου

Ρυζόγαλο με φιστίκι Αιγίνης από την Chef Γεωργία Κουτσούκου

Σαλάτα με δροσερά φυλλώματα / ντοματίνια σέρι / σταφύλια μαύρα και λευκά/παστέλι φιστικιού / ντρέσινγκ μοσχολέμονου / πιπερόριζας και φιστικοβούτυρο από τον Chef Νίκο Φωτιάδη

Πίτσα με λούζα Κυκλάδων / πέστο φιστικιού Αιγίνης / λιαστό ντοματάκι / φιστίκι Αιγίνης ψημένο / φρέσκα σύκα / γκερεμέζι / λαδωτήρι Αίγινας από τον Chef Νίκο Φωτιάδη

Οι πρωτότυπες συνταγές προς χρήση των εστιατορίων, αυτό το εξαιρετικό δώρο στην Αίγινα, είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων στη διεύθυνση :

https://www.chefsbrigade.gr/chefsbrigade-magazino/12-aegina-fistiki-fest-2021

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Η  Επαγγελματική Ένωση Αίγινας για το κλείσιμο της εστίασης  την 16η  Νοεμβρίου.Αίγινα

Η  Επαγγελματική Ένωση Αίγινας με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε συνιστά στα μέλη της το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης  στην Αίγινα στις 16/11. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η   Ένωση   Επαγγελματιώ...

Αίγινα: Δελτίο τύπου της  Δημ.παράταξης: "Αλλαγή πορείας για την Αίγινα"  για το Δημοτικό Συμβούλιο της 10/11Αίγινα

Για όλα  τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Νοεμβρίου εξέδωσε Δελτίο τύπου η Δημοτική Παράταξη: "Αλλαγή πορείας  για την Αίγινα"   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΛΛΑΓΗ ...

Αργύρης Σαλιαρέλης: Στο σφυρί το κτήμα του «βασιλιά των ρουμπινιών» στην ΑίγιναΑίγινα

  Επειτα από τρεις άγονους πλειστηριασμούς βγαίνει ξανά στις 8 Δεκεμβρίου με μειωμένη τιμή εκκίνησης στις 500.000 ευρώ- Η ΑΡΣΑΛ, τα χρέη και η «θρυλική» διαδρομή του   Άφησε εποχή ...

Αίγινα:Επιστολή Σάκη Σακκιώτη προς τον Διευθυντή της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ"Αίγινα

Ο  πρώην Δήμαρχος Αίγινας κ. Σάκης Σακκιώτης πιστός στο μετερίζι του αγώνα για τα ιστορικά δίκαια  της Αίγινας, επανέρχεται στο θέμα  της "ΑΙΓΙΝΑΣ - ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ" με επιστολή...

Αίγινα: Σύσκεψη της ΚΕΔΑ με Συλλόγους και Φορείς για τις Χριστουγεννιάτικες ΕκδηλώσειςΑίγινα

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αίγινας –με την ελπίδα να πραγματοποιηθούν- αποτέλεσαν τον λόγο συνάντησης των προέδρων των συλλόγων του νησιού, σήμερα, Παρασκευή 12 Νοε...

Στην Αίγινα για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου ο βουλευτής Α΄Πειραιώς και Νήσων Χριστόφορος ΜπουτσικάκηςΑίγινα

  Συμμετέχοντας με κατάνυξη στην υποδοχή της Τίμιας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, παραβρέθηκε,...

Αίγινα: Επιστολών συνέχεια  στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας ο "Καποδίστριας"Αίγινα

Έντονη και συνεχής είναι η επιστολογραφία που αφορά θέματα  λειτουργίας  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας  ο "Καποδίστριας". Μετά  τη συνέλευση και τις εκλογές που διεξήχθησαν στις ...