ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description
image description
image description

Αίγινα: Απόδοση τιμών από τον "Απόλλωνα" στον εορτάζοντα Άγιο Σώζοντα στην Πέρδικα

Του Αγίου Σώζοντα χθες   Τρίτη  7 Σεπτεμβρίου και όλοι οι Αιγινήτες επισκέπτονται  την Πέρδικα, το γραφικό ψαροχώρι για να προσκυνήσουν στην εκκλησία  του Άι -Σώστη, όπως χαρακτηριστικά λένε.

Τα  δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, ο εορτασμός είναι διαφορετικός, αρκετά περιορισμένος χωρίς λιτάνευση της εικόνας  του Αγίου στην παραλία και στα στενά  του χωριού και κυρίως χωρίς  το παζάρι με τους μικροπωλητές  που αποσπούσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Ωστόσο οι επισκέπτες  αρκετοί και χωρίς  το παζάρι, ανανέωσαν  το προσκυνηματικό ραντεβού τους  στον Άγιο Σώζοντα, γεμίζοντας  το ναό αλλά και την παραλία της Πέρδικας.

Πιστός  στο ραντεβού του και ο "Απόλλωνας"  που χθες  το πρωί κάνοντας  το πρωινό δρομολόγιο από Αίγινα προς Μέθανα και Πόρο, διήλθε από το στενό μεταξύ Πέρδικας και Μονής και απέδωσε τιμές με σφυριγμούς, καπνογόνα και με μια θεαματική περιστροφή, προκαλώντας πολλούς επισκέπτες και προσκυνητές να ανταποδώσουν το χαιρετισμό και με την καμπάνα του ναού να κτυπά ανταποδίδοντας την τιμή.

Διαβάστε επίσης

image descriptionΑίγινα

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας ( energoi-aegina.gr ) και η Ομάδα Αίγινα και Κεραμική συνεχίζουν σταθερά κι ετούτη τη χρονιά την εθελοντική δράση τους για την προώθηση της Κεραμ...

image descriptionΑίγινα

Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην πορεία  της φιστικιάς στην Αίγινα μέσα από φωτογραφίες και κείμενα  που παρουσιάζονται  στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης. Οι απαρχές της ...