ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Τιμητική βραδιά για τους εκπαιδευτικούς της Αίγινας που συνταξιοδοτούνται.

Η τιμητκή βραδιά που οργάνωσε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων που συνταξιοδοτούνται την 31η Αυγούστου ήταν γεμάτη συγκίνηση και ανθρωπιά. Η αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου γέμισε όχι από παιδιά  τούτη τη φορά αλλά από δασκάλους που αφυπηρετούν από τα σχολεία  τους λόγω συνταξιοδότησης.

Είναι από τις λίγες  φορές  που οι εκπαιδευτικοί είναι στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο, που η τοπική κοινωνία αναγνωρίζει  τις υπηρεσίες  τους  και την προσφορά τους, που ο Δήμος μέσα από την Σχολική Επιτροπή  τιμά συμπολίτες μας που πάνω από 35 χρόνια υπηρέτησαν πολλές  φορές  με αυταπάρνηση, σε δύσκολες εποχές χωρίς υλικοτεχνική υποδομή και σύγχρονα μέσα διδασκαλίας σε μονοθέσια και τριθέσια σχολεία, υπηρέτησαν το μαθητή και πρόσφεραν αγωγή και γνώση.

Γνώριμα πρόσωπα όλοι τους. Μαχητές εκπαιδευτικοί της πρώτης γραμμής. Με μεγάλη θητεία σε σχολεία μακρινά ή κοντινά όπως στα χωριά  των Μεθάνων και στο Αγκίστρι, σε σχολειά που δεν υπάρχουν πια όπως της Χλόης ή στις Πόρτες.

Ήταν όλοι τους εκεί με το ήθος και την παρρησία μια ολόκληρης ζωής, λέγοντας πως δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από το καθήκον τους.

Τιμώμενα πρόσωπα οι Διευθυντές  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας κ. Ειρήνη Μπόγρη και η υποδιευθύντρια  της κ. Ιωάννα Νικολαΐδη, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας κ. Αντώνης Ντελής και ο υποδιευθυντής του κ. Κώστας Καράτζαλης, ο Διευθυντής  του Δημοτικού Σχολείου Ασωμάτων κ. Παύλος Ιωάννου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μεσαγρού κ. Βασίλης Παπανικολάου , ο κ. Πέτρος Λέκκας, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Βαθέος κ. Λόλα Ντίνα και η διευθύντρια  του Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας κ. Σωζία Αποσπόρη με 43 χρόνια υπηρεσίας που όμως δεν συνταξιοδοτείται.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέλιος Θεριανός, ο Διευθυντής του 8ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Σακκιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Φίλιππος Τζίτζης, Καίτη Σαλπέα, Νεκτάριος Λεούσης, Παντελής Μεθενίτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλίας Γρυπαίος πολλοί εκπαιδευτικοί φίλοι, συγγενείς και γονείς μαθητών.

Την εκδήλωση άνοιξε μουσικά η «ΜΟΥΣΑ» ενώ έντυσε μοναδικά  στο τέλος ο κ. Ζαχαρίας Παλαμήδης ερμηνεύοντας πολλά ξεχωριστά έντεχνα τραγούδια.

Εξαιρετικά  συγκινητική η προβολή της μικρής ταινίας που ετοίμασε ο κ. Ανέστης Κορνέζος με  τη βιογραφία  του κάθε εκπαιδευτικού και την πορεία  του στο λειτούργημα. Μοναδική δουλειά!

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φρόντισε  με τη βοήθεια χορηγών να παραθέσει μια μικρή δεξίωση  στους προσκεκλημένους και τα τιμώμενα πρόσωπα.

Τις τιμητικές πλακέτες  στους εκπαιδευτικούς παρέδωσαν οι αιρετοί  του Δήμου Αίγινας και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νήσων κ. Ιωάννης Σακκιώτης.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Αλλαγή πορείας για την Αίγινα"Αίγινα

Με Δελτίο  τύπου  η Δημοτική Παράταξη: "Αλλαγή πορείας  για την Αίγινα" ενημερώνει  για όλα  τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24/8   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚ...

Αίγινα: Αφιέρωμα στον εικαστικό Κώστα Ανδρέου από το 12ο Φεστιβάλ Φιστικιού.Αίγινα

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο ζωγράφο, χαράκτη και γλύπτη Κώστα Ανδρέου διοργανώνει  το 12ο Φεστιβάλ Φιστικιού από 3 έως 24 Σεπτεμβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Αρχαιολογικό. Σχετι...

Αίγινα: Αίτημα  συνάντησης του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών με τον Δήμαρχο Αίγινας  Αίγινα

Αίτημα  για συνάντηση με το Δήμαρχο Αίγινας απέστειλε  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αίγινας, ενόψει της νέας Σχολικής χρονιάς. Σχετικά: “ Αίτημα  συνάντησης του Δ.Σ του Συλλόγου μας με...

Αίγινα: Διάλεξη της Αμάντας Μιχαλοπούλου στην τελευταία Αυγουστιάτικη βραδιά της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης.Αίγινα

Με μία διάλεξη της Αμάντας Μιχαλoπούλου για την Αίγινα και μία έκθεση βιβλίου κλείνουν αυτήν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης στο Ευνάρδειο. Μ...