ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα:Ανακοίνωση Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας για θέματα Παιδείας - Εμβολιασμών - Υποστελέχωσης Κ. Υγείας.

Μια  ενημερωτική ανακοίνωση για τα τρέχοντα θέματα εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας- Προοδευτική Συμμαχία. Κάνει λόγο για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας σε ιατρικές ειδικότητες αλλά αναφέρεται και σε θέματα παιδείας, υποχρεωτικού εμβλιασμού, κατώτατων μισθών και πυρκαγιών.

Σχετικά:

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αίγινα  28-8-2021

    Φίλες και φίλοι 

 

Το καλοκαίρι μας αφήνει με μια νέα έξαρση της φονικής πανδημίας με  πολλούς φόβους και ανησυχίες για το επόμενο χρονικό διάστημα, με  πολλή καμένη γη, καθώς και με τεράστια οικονομικά προβλήματα, τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και στο επίπεδο του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Αίγινας 

Μέχρι πρότινος κυβερνητικοί βουλευτές και η Αντιπεριφέρεια Νήσων θριαμβολογούσαν για την πλήρη κάλυψη του Κ.Υ Αίγινας με ιατρικό προσωπικό. Δυστυχώς όμως, όχι για τους «επίσημους» κομματικούς υποστηριχτές της Ν.Δ, αλλά για τους πολίτες της Αίγινας και τους επισκέπτες η σημερινή κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.

Το Κ.Υγείας Αίγινας παίρνει τον δρόμο της υποστελέχωσης από μια σειρά ιατρικών  ειδικοτήτων όπως: καρδιολόγο, ακτινοδιαγνώστη, ορθοπεδικό και  παιδίατρο(για όσο διάστημα υπήρχε).  Θα στερηθεί λοιπόν το Κ. Υγείας μια σειρά από βασικές και  κρίσιμες ειδικότητες,  σε μια περίοδο που και λόγω κορονοιού είναι αναγκαία και επιτακτική η στελέχωση όλων  των  Δημόσιων  φορέων Υγείας.

Νέο κύμα κορονοϊού

Τέλος Μαΐου ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν "ένα φυσιολογικό καλοκαίρι". Η κυβέρνηση όμως  συνεχίζοντας  τα αλλοπρόσαλλα και αλληλοαναιρούμενα μέτρα, οδήγησε τη χώρα σε  αύξηση των κρουσμάτων ( στις 24/8 είχαμε  4.608 κρούσματα, αντίστοιχα 85 κρούσματα στην Αίγινα). Η συνέχεια αντί για  φυσιολογική,  φαντάζει εφιαλτική. Παρά την δύσκολη αυτή  πραγματικότητα  τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το επερχόμενο  Φθινόπωρο είναι ανύπαρκτα. Με τέτοιες  συνθήκες η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει τα σχολεία ακόμα και με 27 μαθητές ανά τμήμα, ενώ δεν έχει προσληφτεί ακόμη το  προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών..

Το συμπέρασμα είναι ένα: Κυβερνητική ανευθυνότητα, με συνωστισμό στα σχολεία, στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους εργασίας, χωρίς μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα.

 Σίγουρα το εμβόλιο αποτελεί βασικό όπλο για τη καταπολέμηση της πανδημίας. Υπερασπιζόμαστε, στηρίζουμε και διαδίδουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού και ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για τη δική τους τη ζωή αλλά και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, αλλά διαχωρίζουμε τη θέση μας από επιλογές και πρακτικές αυταρχισμού, υποχρεωτικής επιβολής εμβολιασμού  και κοινωνικού διχασμού που θα φέρουν ενδεχομένως τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πυρκαγιές με ολοκληρωτικά  καμένη γη

Καταστροφικές υπήρξαν οι φετινές πυρκαγιές. Χιλιάδες στρέμματα κάηκαν, εν μέσω πλήρους άπνοιας, από έλλειψη συντονισμού, σχεδιασμού αντιμετώπισης και προληπτικών μέτρων. Οι προσλήψεις που είχαν ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για  την πρόσληψη 500 μόνιμων δασολόγων και 5.066 δασοπυροσβεστών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ακυρώθηκαν από την κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας, που προτίμησε την πρόσληψη αστυνομικών για την φύλαξη των Πανεπιστημίων. Έτσι σήμερα επιδίδεται σε μια ενοχική επικοινωνιακή διαχείριση με κύριο σύνθημα «τουλάχιστον σώθηκαν ζωές», αποποιούμενη τις ευθύνες της για καταστροφή περιουσιών ,δασών, οικονομική καταστροφή των τόπων και σε επίπεδο τουρισμού αλλά και αγροτικής οικονομίας.  Η καμένη γη, από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, αν δεν θεωρηθεί κυβερνητική ανικανότητα, εύλογα μπορεί  να εγείρει  υποψίες για  σχεδιασμούς  άλλων  χρήσεων  των δασικών πνευμόνων της χώρας μας (ανεμογεννήτριες, οικοπεδοποίηση κ.α.).

Η  εκπαίδευση θυσία στο βωμό των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και κολλεγίων

Την ώρα λοιπόν  που 40.000 υποψήφιοι έμειναν εκτός σχολών, λόγω της θέσπισης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στις ΗΠΑ για την εγγραφή της κόρης του, στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Yale. Μία ακόμη προκλητική κίνηση, πολιτικά και επικοινωνιακά, απέναντι στον κόπο και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι υποψήφιοι και οι οικογένειες τους μέσα σε συνθήκες lockdown, λόγω πανδημίας. Μάλλον είναι «ψιλά γράμματα» αυτά, όταν  ο ίδιος και η οικογένεια του έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν το παιδί τους με δίδακτρα πάνω από 300.000 δολάρια για 4 χρόνια.

Χαμηλοί μισθοί, υψηλή ακρίβεια

Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε υπέρογκες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα, σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Η κυβέρνηση αντί να παρέμβει αποφασιστικά, παρακολουθεί αμέτοχη την πρωτοφανή μετακύλιση του κόστους της κρίσης στα μεσαία στρώματα και στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. 

Η αύξηση κατά 13 ευρώ του μικτού κατώτατου μισθού, δηλαδή μικτή αύξηση του μεροκάματου 0,52 ευρώ, και η δήλωση του κ.Μητσοτάκη ότι είναι μία «συμβολική» απόφαση, είναι εμπαιγμός και προσβολή των εργαζομένων.

 

 Και για να μην ξεχνιόμαστε, η ΝΔ ως αντιπολίτευση το 2019 χαρακτήριζε ως ψίχουλα την αύξηση κατά 11% του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 650 (64) ευρώ και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται όμως σε πλήρη παραφωνία και με την επικρατούσα πολιτική στην Ευρώπη. Η Ελλάδα και η Λεττονία είναι οι μόνες χώρες της ΕΕ με δύο χρόνια παγωμένους κατώτατους μισθούς και  στην 5η χειρότερη θέση ως προς την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Θέση και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι: η στήριξη των εργαζομένων, των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ,η κατάργηση της υπερεργασίας και η αμοιβή με προσαύξηση 40% από την πρώτη ώρα εργασίας πέραν του οκτάωρου, καθώς και η αύξηση κατά 20% του ωρομισθίου της μερικής απασχόλησης.
 

  

        

             ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΝΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

 

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Αίτημα  συνάντησης του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών με τον Δήμαρχο Αίγινας  Αίγινα

Αίτημα  για συνάντηση με το Δήμαρχο Αίγινας απέστειλε  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αίγινας, ενόψει της νέας Σχολικής χρονιάς. Σχετικά: “ Αίτημα  συνάντησης του Δ.Σ του Συλλόγου μας με...

Αίγινα: Διάλεξη της Αμάντας Μιχαλοπούλου στην τελευταία Αυγουστιάτικη βραδιά της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης.Αίγινα

Με μία διάλεξη της Αμάντας Μιχαλoπούλου για την Αίγινα και μία έκθεση βιβλίου κλείνουν αυτήν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης στο Ευνάρδειο. Μ...

Αίγινα: Τιμητική βραδιά για τους εκπαιδευτικούς της Αίγινας που συνταξιοδοτούνται.Αίγινα

Η τιμητκή βραδιά που οργάνωσε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων που συνταξιοδοτούνται την 31 η Αυγούστου ήταν γεμάτη συγκίν...